• genellikle yol dizaynını ve yapımını öğreten; senenin başında laf ola beri gele tren uçak gemi falandan da bahseden geyik bir inşaat mühendisliği dersi. proje olarak 600 metrelik bir yol baya baya kesitle falan çizdiriliyor (en azından boğaziçinde öyle).
    bu işle uğraşmayacak mühendisler için bu dersin tek faydası araba kullanırken bazı şeylere daha derin bir açıdan bakabilinmesi.
    türkçe meali: ulaşım mühendisliği
  • türkçesi ulaştırma mühendisliği olan ders. fakat başka üniversitelerde karayolu , demiryolu gibi adlarla okutulur. bunların ayrıca projeleri vardır. asla kolay kategorisinde değildir.
    boğaziçinde hocası şu anda olmadığından geoteknikçiler tarafından verilen bir derstir.
  • kendi içinde birçok alani mevcut olan insaat mühendisligi dali. türkiye'de özellikle ulasim planlamasi ve modellemesi ile trafik mühendisligi alaninda çok az sayida uzman bulunmaktadir.
  • anadolu üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünde serkan tapkın'ın verdiği ders. bu üniversitenin mevzubahis dersinde ortalama 1000 metrelik projeyle sabahın ilk ışıklarını esrarengiz stationlarla birlikte duygusal bir şekilde selamlayabilirsiniz.

    tabi bu dersi bir de serkan tapkın'dan almak var ki; ayrıcalıktır fakat ileri derece sabır gerektirir.
  • kendi içinde çok fazla alana ayrılan inşaat mühendisliği anabilim dallarından biridir. şahsımca, çok zorlandığım derstir. biraz önce bütüne çalışmayı bırakıp acaba ekşide hakkında ne yazılmış diye merak edip kendimi burada bulmama vesile olmuş derstir.
  • sadece bir kaç projede basit yol dizaynları yaptım ama bence en zevkli inşaat mühendisliği dallarından biri. bunun birinci nedeni sizi sınırlayan mimari bir proje olmaması. topoğrafya ve maliyeti göz önünde bulundurarak bir çok alternatifi içeren planlar yapabiliyorsunuz. bu alanı sevdiren bir şey de autocad civil 3d programı.
hesabın var mı? giriş yap