• dünyanın en antipatik futbol takımına; en sempatik basketbol takımına sahibiz.
  • türk baketbolunda çıkarlar, para aklamalar, spordan alakasız yöneticiler vs olmadığı için daha profesyonel yönetilir

    türk futbolu ise dünyada futbola en çok para harcayan 6.ülke olmasına rağmen yeteneksiz yöneticiler , profesyonellikten uzak antronör ve oyuncular sebebi ile tamamen günübirlik plansız ve amatör yönetilir

    sonuç ortadadır 2–3 sene içerinde türk basketbolu dünyanın 2. nba sı olacaktır.

    türk futbolu ise rahat bir 10 sene daha 2000 uefa kupası ve 2002 dünya 3.ile övünecektir
  • biri elle diğeri ayakla hadi bakalım...
  • biri çomar sporudur ama hangisi söylemem.
  • eğer hafızam beni yanıltmıyorsa;

    ortaokul, lise ve üniversitede basketbol oynayanların hemen hepsi akıllı, derslerinde başarılı çocuklardı ve hobi anlayışları vardı. içlerinden pek azı profesyonel basketbolu tercih etti ama tercih edenler çalışmanın başarıyı getireceğini bilmeye daha yatkın insanlardı. her nedense basketbolu seçenler daha bu vizyon ve bilinçteydiler.

    amatör veya profesyonel futbol oynayanlar ise özellikle daha ailesi yoksul, kısa zamanda "çok" para kazanmaya ihtiyacı olan çocuklardı. futbolu hobiden ziyade ihtiyaç olarak görürlerdi. basketbol oynayanlara kıyasla yukarıdaki bir takım meziyetlerden daha yoksun ve tabi genellikle derslerinde başarısızlardı denebilir.

    türkiye basketbolu ve futbolunun kullanabildiği insan kaynaklarının genel nitelikleri arasındaki bu gibi farklar sonucunda, iki spor arasındaki başarı farkı ortaya çıkıyor olabilir.

    not: bu bir genellemedir, aksi örnekler mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap