• (bkz: kıpçaklar)
  • $ahsen muhterem atamin bu soz ile kastetmeye cali$tiginin sadece fiziksel anlamda olmadigini du$unmekteyim. zira ataturk maddi yonlerden ziyade manevi yonlere seslenebilme yetisiyle bu memleketi duze cikarmi$tir.
  • tarihi boyunca aldığı gazla iş yapan ve özgüvenini sağlayan türk insanının performansını nasıl arttıracağını çok iyi bilen atatürk'ün her kesim için söylediği sözlerden sadece biri.. olaya millet kavramı açısından bakıp değerlendirmek icap eder..
  • güzel ırkımız arapla,kürtle,ermeniyle,şunla bunla karışıp çirkinleştiği için * günümüz gençlerine doğal olarak inandırıcı gelmeyen atatürk tespiti.

    bu hafta da birinci olamazsam en kötü entry listesinde daha napabilirim bilmiyorum.
  • vakti zamanında göktengri'nin türklere kıyak geçmesi ve türkleri dünyaya postalamadan önce vücutlarına iki kat cila çekmesinden kaynaklanan bir güzelliktir bu güzellik.ilgili tanrı çeşidinin neden böyle bir kıyak yapma gereği duyduğu ise meçhuldür, yani atalarımızla göktengri arasında ne geçmişti, neye karşılık bu kıyak çekilmiştir bilemiyoruz ama çok şükür "oy ne güzeliz" diye aynalarla barışık bir halkız bu sayede. gerçi bazılarımızın basenlerinde fazlalık var, göbek almış başını gidiyor, saçlar desen izin kullanıyor ama neden ?, çünkü kendimize bakmıyoruz, göktengrinin bize verdiğinin kıymetini bilmiyoruz, yoksa hepimiz birer afet-i devran, hüsniye-yi alem, zeyneb-i fevkal, vakvak-i vakvakız.
  • atatürk'ün söylediği ya da düşündüğü her şeyi beğenmeyen bir kişinin "madem antipatik buluyorsun sen bu lafı, bırak o zaman atatürk'ü, fikirlerini, zikirlerini kardeşim !" gibi laflar duymasına sebebiyet verecek kadar ehemmiyetli bir cümledir. (bkz: gel öpüjem seni güzel kardejim) *
  • güzelliği sadece cinsel çekicilik ile karıştıran kimselerin yanlış anlayabileceği söz. özünde kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş şeklinde bir anlam yatmaktadır. kendi vatandaşlarını çok seven insana kendi vatandaşları çok güzel gelebilir. saf, tertemiz anadolu insanımın dişleri de sararsa ara güler'in fotoğraflarında dünyanın en güzel çiftçileri olarak gözükmezler mi * * *
  • olayları zamanına göre değerlendiremeyen zihniyetin pek tabi beğenmeyeceği söz. bu söz söylendiği sırada savaşın bitmiş olması önemli değildir, zira savaş bitmiş olsa bile osmanlı'dan kalan ümmetçi düşünce hala milliyetçi düşünceyle yerini değiştirememiştir. bu sözler bu yeni düşünce sisteminin oturması için gerekli sözlerdi.
  • "..turk milleti cali$kandir, turk milleti zekidir" gibi, bu da buyuk onder'in o zaman soylemesinin dogru ve yapici olacagi (ve oldugu) sozlerden birisidir. bu tip cumleler gercek anlamda dogru olmasa bile politik anlamda dogrudur.*
hesabın var mı? giriş yap