• iddaa kuponu, ganyan bülteni, fotomaç falan okumayı da "kitap okumak", youtube'ta komikli video ve bazı muazzam sitelerde gayet de konulu(!) şeyler seyretmeyi "film izlemek" kategorisine sokma ihtimali olanlarca yapılan tespittir.
  • hayatımız olmuş roman, film..
  • tamamen, kişinin kendi çevresinden yola çıkarak önermede bulunduğu bir durum. ben kendi çevreme bakarsam, kültürel birikiminin 1/3'üyle pek çok erkeği ezebilecek kız arkadaşlarımın sayısı hiç fena değil. yine de; önermeyi 'türk insanı olarak az okuyoruz' şeklinde bilindik bir gerçeğe çevirebiliriz. feminist ayaklarından uzak bilakis ataerkil bir yapıdayım. sadece övünebileceğim sınırlı sayıdaki şeylerden biridir edebiyat birikimim.
  • türk kızlarının sadece elif şafak ve orhan pamuk okuması ile örneklendirilebilir.
  • trip-kapris yapmaktan vakit bulamadıkları eylemlerdir.
  • insanlarımızın vaktini aval aval etrafa bakarak öldürmeyi tercih etmesi bir çoğumuzun malumu..ancak sayıları az olan kitap okuyan güruhun da çoğunluğunu türk kızlarının oluşturduğunu söylemeliyim.
  • maalesef katıldığım önerme. sadece dişi güruh için de demiyorum, türk erkekleri de az kitap okuyor. çevremde "ben zaten kitap okumayı sevmediğim için filmini izledim, hem zaman kaybı olmuyor yea" diyip sivri zekasıyla övüneninden tutun da "game of thrones'un kitabını okursam dizisini izlememe gerek kalmaz ki" diye düşünenine kadar uzanan geniş bir skala var. kızlarımızın hatrı sayılır bir yüzdesinin en sevdiği filmin the notebook olduğu bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki. benzer durum beylerimizde de görüldüğü için sinema ya da edebiyat konusunda iki lafın belini kırabildiğimiz adamlar on adım öne geçiyor. boş zamanında ayaklarını dikip geviş getirenlerdense yeni bir kitaba başlamayı, efendime söyleyeyim yarım kalmış dizisini bitirmeyi düşünen popülasyon her iki cins için de ufak bir dilimi oluşturuyor; gerçek bu.

    ama ekşi sözlük camiasına baktığımızda bu ve benzeri başlıkların altında gördüğümüz sen kaç beni tanıdılarlar olsun, ben değilim bular olsun insana "neredeyim ben" sorusunu sordurtuyor açıkçası.

    yine de genele baktığımızda neredeyse türk erkeklerinin az kitap okuyup az film izlemesi kadar doğru bir önermedir. belki de küçük yaştan itibaren sınav odaklı yetiştirilmiş olmamızdan kaynaklanıyordur. belki doğru, belki yanlış, ama her genelleme gibi bunları da alaşağı eden sürüyle istisna olduğunu biliyoruz. bu istisnalardan nemalanmak için remzi kitabevi'nın cafe kısmına gidiyorum şimdi. kemik gözlüklerimi de aldım kısmetimi orada bulacağım. haydi çav.
  • baslik altinda turk kizinin sadece elif safak'la orhan pamuk'u okudugunu soyleyip desteklenmeye calisilan tespit. asdahjmpjgn diyorum, adam sadece elif safak okumus belli ki. cunku iki yazarin tarzlarinin, birikiminin cok farkli oldugunu en azindan 70 iq'ya sahip biri kolaylikla anlar.
  • türk erkekleri oturup her gün atom parçalıyodu zaten diye tepki verdiğim saçmalama.
  • sadece kızlar şeklinde bir genelleme olamaz bu konuda. türkiyede insanlar az okuyor, işin garibi çok okuyanlar da garipseniyor. öyle garip bir ülkedeyiz ki tramvayda kitap okurken insanların bana garip baktığını görüyorum. "5-10 dakikalık yol neyin havasını yapcaksa" diye söylenenini duydum, evet bakmakla kalmayıp laf atıyorlar. aslında düşünüyorum da biz geri kalmışlığın dibinie vurmuşuz ötesi yok abi.
hesabın var mı? giriş yap