• nedenini anlamadığım durum.. hem insanların yüzü gülüyor.. hem başarılı.. neden futbolda bu durum yok..

    edit: burda insanların yüzünün gülmesi koçun şakalar espriler yapması.. kaliteli duruyor.. futboldaki egolar savaşı yok..

    edit2: kutlarken şampanya da patlatmışlar.. gazozdur yada gülsuyudur dedim ama şampanyaymış.. yani bizim avrupaya bakan yüzümüz basketbol sanırım..
  • basketbol'un avrupa çapında futbol kadar rekabetçi bir spor olmayışı, bahçesi olmayan okulda bile mutlaka iki tane -daima filesiz- pota olması gibi sebeplerdir. fakat bu sebepler 15 saniyelik bir düşüncenin mahsulüdür.götten zorti
  • basketbol altyapısı futboldan daha profesyonel oluşturulmuştur ve daha doğru kişilerin yönetiminde(y)di(r).
  • basketbolda da yetenek olarak çok fire veren bir ülke türkiye, ama yine de genç jenerasyonların gelişmesi ve onların yeteneğinden verim alma konusunda futbola nazaran daha önde.

    bunda nba motivasyonunun büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. nba, avrupa pazarına eskiye nazaran daha yakın. futbolda ise büyük kulüplere giden yolu açmak oyunculara daha zorlu görünüyor olabilir; haksız da sayılmazlar.

    bir diğer neden de euroleague organizasyonunda düzenli boy gösterme şansı olan oyuncuların kazandığı deneyim. şampiyonlar ligi'nde bir eleme mağlubiyeti ile sezonluk avrupa macerası kapanabilirken, euroleague'de oyuncular gerekli deneyimi kazanıyor ve takımın tam bir takım gibi oynamasının önü açılıyor.

    türkiye'nin futbolda başarısız olmasının sebepleri olarak da ele alınabilecek soru.
  • başta isim hakkı olmak üzere euroleague sponsorluklarına bakıldığında türkiye'nin avrupa basketbolunda büyük bir finansal etkinliği söz konusu.

    futbola göre çok daha düşük ekonomisinin, futbol hariç diğer sporlara göre de daha fazla popülaritesi olduğunu düşünürsek; basketbol, hatrı sayılır bir pazarlama kanalı.

    devlet nezdinde bir karar sonucu ülkenin en büyük markası türk hava yolları ve diğer şirketlerin teşvik edildiğini düşünüyorum.

    okul ve sokaklarda basketbola erişimin çok kolay olması da söz konusu olabilir.

    t: kolay deneyimlenebilirlik ve finansal yatırımların olması muhtemel olan
  • henüz futbol kadar yozlaşmamasıdır.

    ayağa düşmemesidir. kalitedendir.
    medyanın da çok büyük etkisi var.
    futbol kadar ilgi göstermezler
    basketbolu nispeten daha az nüfus izler, takip eder.
    sokakta 50 kişi çevirin kesin bir futbol takımını tutar yada en az 3 tane futbol kulübü ismi sayar ama aynı 50 kişi basket takımı adı bilmez.
    yada sor “futbol maçına mı gitmek istersin basket maçına mı?” diye yarısından fazlası futbol diyecektir.
    umarım da böyle devam eder.
    “tebrikler anadolu efes”
  • cahil cuhela'nin basketbol'a sarmamis olmasi. turk basketboluna yapilacak en buyuk kotuluk basketbolu kitlelere sevdirmektir.
  • lazarovic'in türklere miras etmesinden dolayidir. uzun ve inatci yeniceriler'in ruhudur. rip lazarovic.
  • o kadar yatırım yapan takım yok. dolayısıyla bütçe farkıyla yarışmacı takımlar oluşturabiliyorsun avrupa çapında. bu işin ekonomik yönü.
    nba ile seviye farkı var maalesef avrupa'da. bu işin kalite yönü.
    işi bilene emanet etmek de işin liyakat yönü.
    futbol seyircisinin bulaşmaması ise işin keyif yönü :d çünkü anlamıyorlar aptal aptal bakıyorlar. dolayısıyla kendi yağında kavruluyor basketbol. voleybol da öyle gerçi. sorun futbolda görüldüğü üzere. bir salsak futbolu kendi haline eminim her şey daha iyi olacak.
  • basketbol piyasasında yüksek bütçelere sahip takımlarımızın olması.
    futbolda da bir oyuncuya 200 milyon euro verecek imkanlar olursa, futbolda da başarı sağlanır.

    edit: edit yazmak farz oldu. eurolig takımları bütçelerinde birinci barcelona ve fenerbahçe arasında 10 € var, efesle arasında 15 m € var.
    en büyük bütçe 40 m € iken, türk takımları 30-25 m € arasında bütçe ayırıyor.
    iyi bir yapılanma ile bu farkı kapatabiliyorsunuz. parayla ilgili değil diyen arkadaşlar, fenerbahçe 8 şampiyonluğu bulunan obra'yı neyle getirdi acaba?
    cska'nın feneri yendiği kadronun mvp oyuncusu de colo'yu aldı fenerbahçe o sene.
    gelmişler daha iyi bütçeleri olan takımlar var diyorlar, zaten avrupa'da harcayabileceğin bütçe ve oluşturacağın takım belli.
    tabi ki bu paranın yanında iyi bir yapılanma gerekli, ama bu yapılanmanın temeli de parayla alakalı.
    futbolda psg karşısına 80 m €'luk takımla çıktı gs, neymar bonservisi 222 m €.
    bu sene bjk takım değeri ile ilk 8'e kalan takımların kadro değerini karşılaştıralım bakalım.
hesabın var mı? giriş yap