• alman bild gazetesinin tüm avrupa'yı kapsayan araştırması sonucu ortaya çıkan seviyedir. araştırmaya göre en zeki ülke 103'le finlandiya ki yaşam indeksine baktığınızda nasıl da doğru orantılı olduğunu göreceksiniz. türkiye ise 88.
  • hocanın bize taktığını gösteren sonuçtur.
  • eksideki entryleri okuyunca bile 3,5 dan 4 oldugunu soyleyebilirim.
  • toplamda 87 ülke arasında bir değerlendirme yapıldıysa benim için kabul edilebilir bir sonuçtur..
  • linkten incelenebilecek verilerdir.
    buna ek olarak araştırmanın verilerine nasıl ulaşıldığı, denek sayısı,.. gibi bilgiler yoktur.
    kısacası biraz kolpa geldi bana
    [http://www.statisticbrain.com/…t-lowest-average-iq/ http://www.statisticbrain.com/]
  • 2014 yılında açıklanan verilere göre ülkemizin iq ortalaması 88'dir ve ülkemiz bu alanda avrupa kıtasında 37'inci sırada yer almaktadır. söz konusu araştırmaya göre sıralama şu şekildedir:

    finlandiya: 103
    ingiltere: 102
    hollanda: 102
    izlanda: 101
    isviçre: 101
    italya: 101
    isveç: 101
    avusturya: 101
    fransa: 100
    belçika: 100
    norveç: 100
    çek cumhuriyeti: 100
    macaristan: 100
    estonya: 99
    danimarka: 99
    almanya: 99
    lüksemburg: 99
    rusya: 99
    polonya: 99
    slovakya: 99
    slovenya: 99
    letonya: 98
    irlanda: 98
    ispanya: 98
    malta: 98
    yunanistan: 97
    bulgaristan: 96
    portekiz: 95
    litvanya: 94
    moldova: 94
    andorra: 93
    romanya: 93
    belarus: 92
    ukrayna: 92
    sırbistan: 91
    hırvatistan: 90

    türkiye: 88

    makedonya: 88
    bosna: 84
    arnavutluk: 83

    http://www.hurriyet.com.tr/…yesi-aciklandi-26718971
  • ingilterenin 102 çıkması da çok şaşırtıcıdır. heralde sadece beyazları teste soktular. bu aynı zamanda diğer batı avrupa ülkeleri için de geçerli.
  • kimsenin halen genetik faktöründen söz edemediği araştırmadır. avrupalılar ırkçı savaşlı geçmişleri yüzünden, türkler ise "anadolu" tarafında akraba evliliği yaptıkları için yaralarını bildiklerinden genetik faktörünü konuşamazlar.
    bilim böyle bir şey değildir, genetiğin insan zekasına etkisiı minimum %30 larda iken boş boş ılık akademisyen araştırmalarına değil lab. sonuçlarına ihtiyaç var.
  • genetiğin etkisi objektif (nesnel) dir ve % 50 ila 60 civarındadır ve türkiye ile benzer ülkeler söz konusu olunca, akraba evliliği açık farkla en olumsuz etmendir. subjektif (öznel) etmenler ise başlıca beslenme (zekanın mümkün olan yani potansiyel düzetine erişmesine engel ya da yardımcı olur) ile eğitim ve ortamdır (ki bunlar da zekayı hem keskinleştirme veya köreltme, hem de iyi olduğu alana yöneltme veya boşa çıkartmaya yararlar).

    şimdiki hali göz önünde bulundurun: beslenme toplumun büyük kısmında kötü ya da dengesiz. ortam malum, cahillik övülüyor, sorgulama mazallah tu kaka. akraba evliliği bazı bölgelerde neredeyse yüzlerce nesildir devam etmekte. belirtmekte yarar var, pisa testlerine bakılırsa ülkemizde oartalaması bir yana, zeka göreceli olarak ve dünyada pek az ülkede görülen bir biçimde, uç kutuplarda yoğunlaşma eğiliminde.

    kültürel altyapı farklılığının taraflı etkisi (ör: geçemn yüzyılın başında abd'ye yeni geçen güney ve doğu avrupalı köylü çocukları, zeka testinde, teniz ve/veya golf gibi ya da benzeri pek çok olguyu hiç bilmediklerinden ötürü soruyu yanıtlayamadıklarından dolayı; bal gibi zeki oldukları halde geri zekalı çıkıyordu) her ne denli azaltılmış olsa da, yine de belli bir parça hata hala daha vardır.

    keza, ıq, şimdiye kadar elimizdeki yegane tutarlı ölçüm olduğundan ötürü, her ne kadar mihenk taşı olarak kullanılyor olsa da yeterli değildir. çünkü zeka çok boyutludur ve ıq testleri salt anlama, analiz ve tepki hızı ile kapasitesini ölçerken, aklın soyuttan somuta (teknoloji oluşturma), somuttan soyuta (deneysel bilim), soyuttan soyuta (kuramsal bilim), somuttan somuta (teknolojik uyarlama) gibi, hiç de önemsiz olmayan pek çok çehresini değerlendirmekte oldukça yetersizdir.
hesabın var mı? giriş yap