• merhabalar sevgili sözlük.

    çeşitli firmaların çeşitli skandallarını sözlük vasıtası ile birbirimiz ile paylaşıyoruz ve bu firmaların yaptıkları yanlışları diğerlerimizin görmesini sağlıyoruz.

    turknet firması ile ilgili başıma gelenleri sizlerle paylaşıp rezalet puanlarınızı öğrenmek isterim.

    gelişmeler şöyle başladı,
    1 ekim 2018 günü yeni bir abonelik başlatmak için turknet'e başvurdum ve belgeleri kargoya verdim.

    başvuru
    aynı gün gerekli belgeleri de sisteme yükledim.
    burada
    3 ekimde belgelerin turknet'e ulaştığına dair mail geldi.
    burada
    8 ekimde kullanıcı adı ve modem şifresini içeren maili aldım
    burada
    ve modem kurulumunu yaptım. modemi kurduktan sonra sinyal alamadım ve konu ile ilgili online işlem merkezinden bir arıza kaydı oluşturdum.
    burada

    aradan 2 gün geçti ve 10 ekimde turknet'ten bir arkadaş geldi daire içi tesisatı ve modemi kontrol etti,benden kaynaklanan bir sorun olmadığını telekom portları ile ilgili bir sorun olabileceğini ve konu ile ilgi arıza kaydı oluşturacağını sözlü olarak iletti.
    konu ile ilgili tutanak burada
    arkadaşın açtığı arıza kaydıburada

    10 ekim ile 18 ekim arasında herhangi bir haber gelmeyince telefonla ulaşıp durumu tekrar iletip son gelişmeleri öğrenmek istedim ama mümkün mü öyle bir şey karşınıza sürekli ses kayıtları çıkıyor şunun için 1'e bunun için 2'ye basın tarzı yönlendirmeler yapıyor bilirsiniz. işin özü derdimizi anlatacak birini bulamadık karşımızda.

    18 ekimde şöyle bir mail geldi "arızanız saha ekiplerine iletilmiştir" haydaa !!!! verilen taahütlerde 24 saat içerisinde müdahale edileceği yazılıyor. aradan 8 gün geçmiş ve siz saha ekiplerine yeni iletmişsiniz durumu. !!!
    konu ile ilgili mail burada

    ilerleyen günlerde twitter üzerinden destek ekibi belki yardımcı olabilir diye arıza kayıt numarasını ileterek yardım istedim. cevap verme zahmetini gösterirlerse eğer size standart mesajlar atmaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar.
    dedikleri sürekli şu formatta "online işlem merkezinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.", "altyapı kaynaklı olabilir bu yüzden süre uzamıştır." kısaca twitter üzerinden de sonuca ve birilerine ulaşmak mümkün olmuyor.

    23 ekimde şöyle bir mail daha attılar
    burada vay efendim mağduriyetimiz için üzgünlermiş te ,arızanın boyutu arıza işlemlerinin süresini belirlermişte,dilersem arıza kaydı üzerinden bende takip edebilirmişim de bomboş ve hiç bir anlam ifade etmeyen cümleler.

    bu cümleleriniz beni tüketici olarak zerre kadar ilgilendirmiyor ben verdiğiniz hizmeti bir tüketici olarak bir an önce almak isterim.

    sabır taşı çatlamak üzere bende delireceğim sinirden kimseye ulaşamıyorum,derdimi anlatamıyorum. derken 29 ekimde şöyle bir mail daha geldi.
    burada
    yok sms göndermişlerde yok ekiplere bildirmişlerde saçmasapan bomboş maillerden bir tanesi daha. yahu kardeşim 29 gün geçmiş 29 gün aloooo hala neyi hangi ekibe iletiyorsun. !!!!!!!!

    30 ekimde bir mail daha geldi. lütfetmişler de telekom'da bir arıza kaydı oluşturmuşlar.
    burada

    sonuç mu ? bugün 2 kasım ve halen internet bağlantım yok.!!!!!

    başınızı ağrıttım özür dilerim,başka ne yapabilirdim inanın şu anda aklıma gelmiyor.
    buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
    siz siz olun turknet'e bulaşmayın. gelişmeler oldukça editleyeceğim.

    edit:35. gün hala bağlanmadı.
    büdüt: 36. günde de bağlamadılar.
    düdüt:39. günde faks yolluyorum bakalım nasıl sorun çıkartacaklar.
    züdüt:39. günde zahmet edip telefonla aradılar tesisatımdan kaynaklanıyormuş sinirden çıldırıcam,kendi yolladıkları adamın doldurduğu tutanak var elimde benim tesisatımda problem olmadığına dair.
    bu rezillerden uzak durun yoksa sinir hastası olmamanız için sebep yok.

    adamlar hiç bağlamadığı internet için 146 lira fatura yollamış bu konuda ne yapılabilir bilen varsa bi yeşillendirsin.

    firmayı değiştirdim. 1 gün olmadan internet bağlandı. lanet olsun sana turknet.
  • aynı rezaleti yaşadığım için doğal karşıladığım olay. turknet böyle malesef, sans oyunu. servis elemanları yok. en son kablonete basvurup 24 saat geçmeden interneti bağlatmıştım. bunun üzerine arayip indirim teklif ettiler ancak yine bağlantıyı sağlayacak kişilerle irtibatı garantiliyemiyorlardı.
  • türknet hakkında yazılan bir sürü şey var rastgele okumaya başladığınızda dikkatini çekecek şeylerin başında
    giderleri azaltıp internet fiyatlarını düşük tutmaları.

    ardından başvuru yapmadan önce telekomdan port olup olmadığını öğren tavsiyesi gelir.

    üçüncüsüde hız ve kota rahatlığı.

    durumdan şikayeti olan arkadaşın fiyatların neden düşük olduğunu düşünmeden türknete geçmek istediğini düşünüyorum.

    port olayı 1dakikalık telefon konuşmasına bakıyor zaten.

    bilgisayardaki ufak tefek problemleri kendiniz halledemiyorsanız bu şirkete bulaşmayın herşeyden şikayetçi olur kendi başınızı ağrıtırsınız.

    kota ve hız konusunda sanırım 1 ocakta tüm şirketlerde kota tamamen kalkıyor vereceğiniz 10 15 tl fazla para aradığınızda karşınızda muhattap bulmanız için makul ücret .

    ben türknetle mutluyum arada üzüyor aylık 350-400 gb download yapıyorum hız olarakta 75 mb gözüküp minimum 40-50 mb hız alıyorum .
  • türk telekom'un "zirvede kal"kampanyasına el mahkûm göt gardiyan geçerek bir parçası olmaktan kurtulduğum rezalet.
  • en büyük sorunları, müşteri temsilcilerini kaldırıp yerine bant koymaları..

    bu millet kendi işini kolay göremediği, uğraştıran hiç bir şeyi sevmez. özellikle alternatifleri varken bunu bir anlayamadılar..
  • zamanında telekom altyapısı olan evime superonline bağlatmıştım. bir süre sonra internetim kesildi ve yaklaşık 20 gün geri gelmedi. telekom ekipleri sizin kablonuzu çıkartıyor ve size sinyal gelmiyor. altyapı kullandığınız firmaya ait olmadığı için de bir bok yapamıyorlar. bu yüzden firmaların kampanyalarına aldanmayıp binanızın altyapısı hangi firmaya aitse onu kullanın. evet bu hoş bir durum değil ve sizi mecbur bırakıyor. fakat emin olun o kadar zaman internetsiz kalıp bir sürü işinizin aksamasındansa altyapıya sahip firmayı tercih etmeniz sizin için çok daha işlevsel oluyor. ayrıca burada turknet, superoline gibi firmaların da hatası var. telekoma bu gibi durumlarda sadece kayıt bırakmak için bırakıyorlar. gerekli özen kesinlikle gösterilmiyor. benim yaşadığım sorunda superonline’ın tutumu inanılmaz sinir bozucuydu. öncelikle bizde bir problem yok binanızda sorun olmalı dediler. kesinlikle elip göndermediler. boş yere 4 kat cat5 kablo çektim. sorun çözülmeyince günlerce ekip göndermemekte direttirler. en son artık araya insan sokunca mecbur bir yetkili geldi. sorunun kablolarımda olmadığı ve türk telekom ile superonline arasında aktarımda olduğu anlaşıldı. o adam o gün telekoma kaydı bıraktı ve gün içinde sorunum çözüldü. bu gibi durumlarda telekomun yaptığı hatalar olabiliyor ve sinir bozucu. fakat yapılması gereken işlem sadece telekomun ekip gönderip 5dakika içinde sorunu çözmesi iken müşteriler haftalarca internetsiz kalıyor.

    son olarak eğer hala internetiniz bağlanmadıysa taahütü bozup ttnet kullanmaya geçiniz. bu kadar süre hizmet alamadıktan sonra taahütü tüketici hakları yoluyla bozabiliyor olmalısınız.
  • hic sasirmadigim hede.
    benzer durumu ben de yasadim. en azindan size ekip yollamislar. 1 yil boyunca acayip memnun sekilde kullandiktan sonra adres degisikligi yuzunden hattimi nakil ettirdim( hihi evet ettirdim *) internet sitesindeki sorun hasebiyle adres sevimi yapilamiyor o yuzden de nakil işlemi gerceklestiremiyorsunuz. sans eseri telefonda birine baglanip hallettirdim. ama internet bir turlu baglanmadi bi aydan fazla sürede.ve tabiki kimseye ulasip derdinizi anlatamiyorsunuz. baska numaradan arayayim dedim, telefonu yuzume kapadilar. bir kere iptal bildiriminde bulunayim da geri donsunler dedim, bos bos laf çevirip durdular.

    bilgisayardan is yapan bir adamim ben, zararimi tazmin etmemin ihtimali yok. o yuzden cildirip ttnete gectim. 24 saat icinde cat diye bağladılar. ayrica en ufak problemde arayip darlayabiliyorum ttneti ve bu karsilik buluyor.

    neyse efendim ttnete gectim, hemen o gun daha iptal bildiriminde bulundum, (gecmis zaman ama) hatirladigim kadariyla 1 haftada falan anca geri donebildiler. arayan arkadas da suluk gibi yapisti sagolsun. yok cok uzgunuz de, size 3 ay yarisi beles verelim de, ariza listesinde one alalim da hemen cozulsun falan filan. beni o kadar sure magdur ederken aklin nerdeydi turknet? ayrilcam diyince kiymete bindik tripli kiz arkadas gibi.

    aman neyse efendim, diyecegim o ki, eger sinir hastasi olmak istemiyorsaniz bulasmayin, bulastirmayin. hele de benim gibiyseniz 20 lira az fatura vermek icin binlerce liradan olabilirsiniz.

    o degil de ne dolmusum be.
  • sene basinda ben de ayni hatayi yapip turk.net'in akn'siz paketine basvurdum, internet 10 gunde zar zor baglandi. baglandi baglanmasina da 35 mb hiz almam lazimken 1 mb internet alabildim. defalarca online ariza kaydi biraktim ( satis sonrasi icin cagri merkezi diye birsey yok cunku ) ama cozum bulamadım. neyse ki sozlesmede 14 gun icinde cayma hakki vardi da hicbir bedel odemeden iptal edip ttnet'e gectim rahatladim. daha da kapisindan gecmem turk.net'in. siz siz olun bulasmayin, bulastirmayin.
  • o da birşey mi? vodafone benim interneti tam 8 ay bağlayamadı.
  • türknet ilk çıktığında abone olmuştum, fatura son ödeme tarihi ile kredi kartı hesap kesim tarihi arasında 1 hafta var yani bir hafta faturamı geç yatırıyordum. o 1 haftalık sürede internet hızım yerle bir oluyor faturayı ödeyince de hızlanıyordu ilk aylarda tesadüf desem de hiçte tesadüf değildi

    böyle bir firmadır kendileri
hesabın var mı? giriş yap