• segmentation probleminin çözümü için günümüzde state-of-the-art bir algoritmadır. convolutional neural networks tabanlı olup upsampling ve downsampling sonucu oluşan çıktıların birleştirilmesine dayalıdır. modelin şekli u harfine benzediği için böyle isimlendirilmiştir.
  • tıbbi verilerin sınıflandırılmasında ve ayrıştırılmasında kullanılan bir çeşit sinir ağı (bkz: neural network). örnek bir kullanımı hastanın çekilen görüntülerinde tümör olup olmadığını, varsa da konumunu tespit etmektir.
  • özellikle medikal verilerin segmentasyonu icin siklikla tercih edilen cnn tabanli yapay sinir ağı. muadili için mask-r cnn kullanilabilir. ben de güzel bir gpu bulursam(tabiki clouddan) sequential modellerimi u-nete geçirmeyi planlıyorum.
  • encoder - decoder architecture yapısının anımsatmalısı gibi birşey. görüntü üretilen yapay zeka algoritmalarına çok şey katmıştır. bir decoder düşünün her upsampling de ulan bu karşı taraftaki yapı neydi diye gözünü kısıp bakıyormuş gibi görüntüyü karşılığı ile eşler. mükemmel tanımladım.
hesabın var mı? giriş yap