• ücreti alıcı tarafından sözlerinin baş harflerinden oluşan kısaltma.
    (bkz: kargo ücreti alıcıdan)
  • adamlara makine siparişi veriyorsunuz (program da olur),kontratta da "makineyi önüme koyduğunda şu girdilerle şu sonucu isterim" diyorsunuz.
    adamlar çalışıp yapıyor makineyi getirip önünüze koyuyorlar. bu aşamada, sizin kontratta belirlediğiniz girdilerle istediğiniz sonucu almak için yapacağiniz teste uat deniyor. uat'nin sonucuna göre herro ya da merro demek size düşüyor.
  • işler uat aşamasına geldiğinde müşteri müteahhidini son raddeye kadar zorlamalı, elinden geleni ardına koymamalıdır. süreç içinde başına gelmesi olası ekstrem senaryoları dahi denemeli ve sistem istediklerini karşılamıyorsa bunu müteahhide bildirmelidir. aksi takdirde sistemi kullanmaya başladıktan sonra çıkacak olan sorunlar başını çok yakar, ciddi zaman ve para kaybına sebep olabilir.

    uat müşterinin, müteahhidin yaptığı işi beğenmeme lüksüne sahip olduğu son sürecin adıdır. bu aşamadan sonra koz müteahhidin eline geçecektir.
  • ürünün üretime geçmeden hemen önceki aşaması olduğu için oldukça ince elenip sık dokunması gereken, test ekibini sinir sahibi yapan bir süreçtir.

    ürün çoğu zaman doğru dürüst sistem testleri bile tamamlanmadan kullanıcı kabul testine açılır. testler sırasında, üretimde başınızın çok ağrıyacağı olaylar yaşamamak adına belki tek bir müşterinin başına gelebilecek veya asla karşılaşılmayacak ama teoride olması mümkün tüm case'leri denemeye çalışmak sizin sorumluluğunuzdur.

    çok ekstrem senaryolarda yazılımcılar öldür allah yardım etmek istemez,sizi psikopatlıkla suçlar, çamur yaparlar ama öte yandan production'da en ufak bir problem olduğunda 1500 kişiyi cc'de tutup "kullanıcı kabul testleri sırasında görülmedi mi?" diye sormaktan kaçınmazlar. proje yöneticileri ise her zaman uat süresini gıdım gıdım kısaltmak için mücadele verir. hem hiç hata çıkmasın, hem hemen bitsin, hem de karmaşık senaryolar denenmesin gibi çelişkiler içinde kalakalırsınız.
  • projesine göre en eğlenceliden en sinir bozucuya doğru skalada kendine bir yer bulacak testtir.

    developer geliştirmeyi verdiği efordan bile önce tamamlamış, analist ve tester uç caseler dahil bütün bugları yakalamış ve çözüme ulaştırmış, ba testi sorunsuz geçmiş ise uat test güllük gülistanlık olacaktır. tabi bu senaryo proje yöneticisinin gördüğü. gökkuşağının altından geçmek gibi bir şey.

    developer geliştirmeyi verdiği eforun üzerine çıktığı için tamamlayamadan teste açmış, analist ve tester geliştirmesi devam eden projede temel fonksiyonaliteden bile şüphe duyar vaziyette, ba testinin hak getire olduğu durumlarda uat işkencedir ve iş analistin kıvırma becerisine kalmıştır. bu senaryo da gerçekte olandır. gökkuşağını hiç görmemek gibi bir şey.
  • kullanıcı kabul testi. sap projelerinde birim testten sonra yapılan son kullanıcıların iş senaryoları gereği, süreç adımlarını test ettikleri canlıya alımdan önceki son çıkıştır. bu adımdan sonraki her ek istek değişiklik talebi olarak değerlendirilecektir.

    (bkz: asap metodolojisi)
  • analiz ve uat fazlarına son kullanıcı dahil edilmezse yaşanabilecekleri izleyebileceğiniz gerçek bir video:

    https://www.youtube.com/watch?v=pvftlkizxna
  • düşük iqlu kullanıcıyla, kötü yönetilen proje süreciyle rahatlıkla boka saran hede. öldürmez süründürür, alkolik eder, kanser bile eder.
  • unit auxiliary transformer.
hesabın var mı? giriş yap