• ınsanların ekonomik sıkıntı ve geçim darlığı derken spor yapmak bile lüks geliyor. ayrıca ülke olarak spor kültürümüz yok. spor haberleri sadece futbol ve basketbolla sınırlı kalıyor mesela milli yüzücülerimizi tanıtılmıyor. sporu sadece vücut geliştirmek yada güzel görünmek için yapılan bir aktivite olarak düşünüyorlar. bakalım ne zaman spor sağlıklı yaşam için gerekli bir disiplin olmayı başaracak...
  • spor kelimesinin karşılığı olarak futbolun ve ayna karşısında ağırlık çalışıp fotoğraf çekmenin görüldüğü yerde çok ta şaşırtıcı olmayan bir durumdur.

    bu zihniyet değişmedikçe sporcu ithalatı devam edecek, farklı olimpik branşlarda diğer ülkelerin 10-20 sporcusu varken bizim tek sporcumuz olmaya devam edecektir.
  • sahra çölünde havuzda çalışsan allah belki olimpiyatıda nasip eder,adada yaşayıp çalışmasan bişey alamazsın hemde kapasiten olsa bile..
    allah çalışana veriyor gardaş imkanı olana değil....
  • türkler olarak orta asyadan geldiğimiz için sudan korkuyoruz. at üstünde tepinmekten hazara girecek vakit bulamadık ki.
  • çıkar da yüzme ya da diğer sporlar hiçbir zaman futbol kadar endüstriyel olamayacağı için biz sporcuların adını pek fazla duymayız. anca survivor gibi bir yarışmaya katılırlar, insanların öyle haberi olur milli yüzücü, atlet vs olduğundan.
  • ülke vatandaşlarının ne kadar gereksiz işlerle uğraştığının bir göstergesidir aynı zamanda. hiç kimse atomu parçalamaktan vakit bulamadık dememelidir o ülkede.
  • bunun sebebi kesinlikle ve kesinlik küçük yaşlarda ve altyapıda aşırı rekabetçiliktir. bütün sporlarda yaşadığımız bir sorun bu aslında. çocuklar daha gelişme çağındayken, antrenörlerin ve velilerin başarı hırsıyla kas, kondüsyon antrenmanlarına yükleniyorlar. hatta supplement ve hatta dopinge abanıyorlar. erken yaşta kas gelişimi çocukların vücut gelişimini yavaşlatıyor. teknik olarak gelişmeleri gereken zamanı da boşa harcıyorlar. başarılı olan ülkelerde ise 18 yaşına kadar sporculara teknik eğitim veriliyor. kas ve ağır konsdüsyon antrenmanları yapmıyorlar. fiziksel gelişimleri tamamlanınca da ağır bir yükleme yapıyorlar.

    ediz yıldırımer diye bir çocuk vardı yüzmede. 14 yaşında avrupa şampiyonu oldu yaş grubunda. yaş grubunun tüm avrupa rekorlarını kırdı. hırslıydı, çalışkandı. okulu falan bıraktı çalışabilmek için. ee ne oldu nerede şimdi? yıldızlar yarışında 3-4 metre fark attığı adamlar şimdi madalya topluyorlar. ediz yıldırımer

    basketbolda büyük bir kulübün altyapısına giden bir tanıdığım vardı. ne yaptırıyorlar diye sorduğumda 2 saat oturup kalkma, ağır squat ve kondüsyon antrenmanlarından bahsetti. koçları çok hırslıymış. her sene yaş grubunda şampiyon oluyorlarmış vs. o yaşta bir çocuk yalnızca maç yapmalı. oyun tecrübesini artırmalı. tekniğini oturtmalı. futboldan, basketbola, yüzmeden atletizme bütün sporların sorunu bu.
  • islamın hakim olduğu bir ülkeden ne çıkmış söyler misin ?
  • bakınız: ümitcan güreş...
    https://tr.wikipedia.org/wiki/ümitcan_güreş

    hadi şimdi dağılın.
  • üç tarafımız denizlerle çevrili de noluyor. balık pahalı, et lüks, ebeveynler gerici, sebze hormonlu, hayat zor, spora ayıracak zaman yok. genetik olarak spora yatkın çocuk bulacaksın, ailesi çocuklarını spora yönlendirip beslenmesini karşılayacak kadar hali vakti yerinde olacak... boy ortalaması 170 olan ülkeden bu kadar sporcu çıktığına dua edin.
hesabın var mı? giriş yap