• fatihin torunlarının 2012'de açabildiği ilk anadolu yakası metro hattının sözümona metrobüs bağlantısı yapılan istasyonudur. ilk günlerde bedava olmasından kadıköy sahilden söğütlüçeşmeye kadar yürümeyip "nasıl olsa metro bağlanıyor" diyen zatların ünalan durağında metrodan indikten sonra yerin altındaki tünelde yaklaşık 1km yürümek zorunda kalarak tembelliklerinin cezasını çektikleri sürpriz yumurtadır.
  • normal sabahlarımdan farklı olarak bu sabah kullanmış olmamla birlikte, sabah sporumu yapmama vesile olan metro durağıdır *.
    metro'dan her ne kadar ünalan durağında inmiş olsam da, göztepe'den söğütlüçeşme'ye kadar yürümüş olmamı hissettiren metro durağıdır.
    içine bir defa girdiğinizde, ucu bucağı hiç gelmeyecek gibi hissettirmiş, çıkış yolunu bulma umudu ile yürüdüğüm süre boyunca her kıvrımda işte çıkış bu olmalı ! içsesiyle yüzleştiğim metro istasyonudur kendisi.

    bunlara ek olarak içinde * çalışmayan yürüyen bantlar bulundurmaktadır ve sabah işkencesinin tadını iki doz daha artırmaktadır.
    sonrası zaten metrobüs ! ne siz sorun ne ben söyleyeyim!
  • içi korku tüneli gibidir. sıvaların üstü fayanslarla kaplanmadığından ve ışıkların da hafif loş olmasından dolayı yürüyen merdivenlerden yukarı çıkarken insanın içi bir acayip olabiliyor. eğer bir de sakin bir saatte iseniz ve az insan varsa. ayrıca burdan uzunçayır metrobüse 500 metrelik bir yürüme mesafesi var herhalde. hayatımda gördüğüm en uzun metro koridorları bu istasyondadır, yürü yürü bitmez.
  • kapalı mekanda bir kilometre yürüyünce götleri on gram hafifleyecek zevzeklerin olduğunu düşünen zevzeklerin varlığını bize göstermiş olan metro istasyonudur.

    10 dakika aheste yürüme mesafesini de yine içinde barındırıyormuş! insanlar zaten sabah sporunu yapmaya gidiyor oraya değil mi kardeşim?

    sabahın köründe işe geç kalmamak için acele ettiğimiz için haykırıyor olamayız değil mi mesela? eğer övünüyorlarsa her tarafta, anadolu yakasının tek metrosunu biz açtık diye, her şeyi tam çalışacak kardeşim! lamı cımı yok!
    ve yine şikayet ettiğimize göre kesin götümüz büyük, her boka negatif bakan insanlar olmalıyız değil mi kardeşim? yok yok! kesin öyle olmalıyız!

    insanlar görmediği için değil de, daha fazlasını başka yerlerde gördüğü için yorum yazıyorlar olabilir bu metro istasyonu hakkında. daha iyisi varken neden bize daha kötüsü sunulsun? ben niye eleştirmeyeyim? neden hemen kabul edeyim?

    ayrıca yine belirtiyorum, uzak bir mesafe bir aktarma yolu için! benim için öyle en azından.
  • kesinlikle hayatımda gördüğüm en fantastik metro istasyonudur. aktarma yolunun uzunluğuna gelince; sabah saatinde uykulu bünye ve işe geç kalma stresi ile hiç çekilmiyor. diğer yandan madem yürüyeceğiz o kadar, neyse ki açıktan yürümüyoruz da yağmur çamur dert olmayacak diye polyannacılığımı da konuşturmadım değil hani..
  • içinde korku tüneli barındıran istasyon. o tavanı sıvalı yamuk yumuk tavanlı, rutubetli gibi dik merdivenlerden inerken kimse de demiyor herhalde ağa bu nedir diye. yaptık, açtık, halk kullanıyor. daha ne istiyonuz amk der gibi oldu bitti ye getirmişler.
  • bugün ilk defa metrobüs durağından sonra metroya ulaşmak için kullandığım istasyondur. evet aktarmanın uzun olduğunu duymuştum ama gitgide uzayan bağlantı tünelinde yürüdükçe bunu buraya yapalım diyen mühendis/mimar arkadaşların kulaklarını çınlattım. arkadaş hiç akıl mantık yok mu ya? o kadar yoğun bir aktarma trafiğine sahip metro istasyonu planlıyorsun o kadar uzun bağlantı yapıyorsun. ben tekrar yağmur çamur olmazsa hayatta kullanmam o bağlantıyı, herhalde 20 dk fln yürüdüm indim çıktım bitmek bilmedi, yürüyen bant koymuşlar güya bant zaten çalışmıyor, çalışsa da yürüyen bant gidilmek istenilen mesafenin yarısını kaplamıyor. insanlara zorla sen metro kullanma git e-5'e ucube minibüslere bin demişler bence bu metro istasyonunu planlayanlar. ünalan mahallesinde, metrobüs'e aktarma yapacak insanlardan daha mı çok potansiyel görmüşler acaba anlayamadım.
  • günümüz için saçma gibi gözükse de birkaç yıl sonra inşaatının başlaması planlanan mecidiyeköy-ünalan metro projesine göre planlanmıştır.
  • maden mühendisleri için tahkimat sistemleri hakkında teknik gezi yapılabilecek bir metro istastonudur. istasyona gelmeden önceki son yürüyen merdivenlerde tavan kaplaması yapılmadığından shotcrete, iksa, bulon gibi bilimum tahkimat ünitelerini görmek mümkündür. metal madenlerinde staj yaptığım günleri hatırlattı.
hesabın var mı? giriş yap