• kisaca uspto, amerika'da uretilen her tur fikrin patent ve marka kullanma* hakkini almak icin ba$vurulan resmi mekan. windows'dan portakal sikacagina, uzumlu kek atom modelinden 'big mac' markasina kadar her seyi buradan onaylatmak gerekir. onay suresi mamulun detayina gore uzun zaman alabilir. sanilandan cok daha dusuk bir kabul orani vardir, cogu sey orjinallik yada yarar saglamaktan uzak olarak gorulur ve denied damgasi vurulur.

    merak edilen markalarin ne zaman patent'i alindigini ve ne zaman surelerinin dolacagini arastirmak icin de iyi bir siteleri vardir:

    http://www.uspto.gov/
  • dünyadaki diğer patent sistemlerinin birçok uygulamasını kaale almayan, bilgisayar yazılımlarına da çatır çatır patent veren kuruluş. buna rağmen pct, yani uluslar arası bir başvuru sistemi olan patent cooperation treaty'nin maddelerinin değişikliklerinde en etkili olan patent ofislerinden birisidir. en son madrid anlaşmasına dahil olmuştur. böylece marka bazında international registration alabilmektedir.

    kapitalist zihniyete de çok tezat bir uygulaması vardır: diğer ülkelerde şirketler bizzat başvurabilirken, uspto'da yapılan başvurunun buluşun sahibi bireye ait olması gerekmektedir
  • amerikan patent ofisi. web sitesinden ulasilabilecek patentlere ait sekiller (images) ancak alternatiff ya da internetiff adli plug-in'lerin web browser'iniza eklenmesiyle görüntülenebiliyor.

    http://www.uspto.gov/patft/index.html adresinden hemen aramaya girislebilir.

    ayrica (bkz: epo)
  • (bkz: uspto)
  • dünyada bir organizmaya verilen ilk patent de bu kuruluştan çıkmıştır. 1971 yılında (yılı yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım '71) deniz kazaları sonucu meydana gelen petrol döküntülerini temizlemek üzere genetik modifikasyonla petrolü indirgeyecek hale getirilen bir deniz mikroorganizması bu kuruluş tarafından patentlenmiştir.

    ayrıca devri daim makinası başvuruları hakkında iki şey duydum, hangisi doğru bilmiyorum: birincisi bu başvuruların incelenmeden reddedildiği (ikide birde ya pilli ya da fişli cihazlar getirildiğinden), ikincisi ise makinanın bir yıl çalışmasının gerektiği.
  • marka ismi hakkini alma isini yapan websitesi.
    https://www.uspto.gov/

    veya 200 usd'ye sizin icin ugrasan diger site icin
    https://www.legalzoom.com/
    (bkz: legalzoom.com)
  • yapay zekaların başvuruları kabul etmeyen devlet kurumu.
  • buradan marka ve patent çıkarmak zordur. bin dereden su getirirler ki bu uygulama doğrudur. türkiye'de elini sallayan marka alıyor, patent alıyor.
hesabın var mı? giriş yap