• vatan partisi genel sekreteri.

    devletin, didik didik etmesine rağmen haklarında hiçbir terör suçu bulamadığı ve hatta icat edemediği nuriye ve semih'e "terörist" yakıştırması yapmış.

    ispatlamayan müfteridir! hodri meydan...
  • yılmaz özdil ve emin çölaşan'ı eleştireyim derken maduro'yu ve benzerlerini öven bir köşe yazısı yazmış vatan partisi genel sekreteri.

    tıklama olmasın diye aşağıya yapıştırıyorum. bence zaman kaybı ama merak da kötü bir his bilirim.

    -----------------------------------------

    sözcü’de emin çölaşan ve yılmaz özdil dostlarımızın önceki günkü yazılarını okuyunca ikisi adına da üzüldüm. her ikisi de venezuela devlet başkanı nicolás maduro’yu “diktatör” ilan etmişlerdi. öyle ki “bu herifin” venezuela halkını nasıl inim inim inlettiğini bir güzel anlatıyorlar.

    el cezire’ye inanmak

    sayın çölaşan, el cezire isimli tv kanalında -ki cnn’nin arabistan şubesi olarak bilinir- izlediği bir belgeselden yola çıkarak maduro’ya hakaret üzerine hakaret yağdırırken, sayın özdil ise, batılı haber ajanslarının venezuela ile ilgili kustuğu “haberleri” dikkate alarak, sanki kendisi de venezuela’da yaşıyormuş kesinliğiyle bir ton saçmalığı köşesine taşımış.

    venezuela neresi, önemi ne, yıllarca hangi yabancı emperyalistler bu petrol zengini ülkeyi sömürmüş, bu ülkede bağımsızlık hareketi nasıl gelişmiş, abd önce chávez ardından maduro’yu devirmek için nasıl darbe üstüne darbe tezgâhlamış, nasıl bir insanlık dışı ekonomik ambargo altındalar vs. bunların hiçbiri bu iki güzide yazarımızın makalelerinde yok. ama abd’nin açık hedefi olan bir lidere bizim “solcu” yazarlarımızın bol bol küfürleri var. kimse ben amerikancıyım demez. ama nereye ateş ettiğiniz hangi siperde olduğunuzu gösterir.

    atatürk de diktatör müydü?

    maduro, abd’nin burnunun dibinde emperyalizme meydan okuyan bir halkın seçilmiş lideri. atatürk ve türkiye dostu bir devlet başkanı. o’nun emperyalizmle mücadelesini değil de nusret lokantasında geçirdiği iki saati kafaya takmak basın tarihimizin en sığ yaklaşımı olabilir. ne yani, cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemiz ekonomik sıkıntılarla boğuşurken atatürk’ün çankaya’da masa kurması da “diktatörlük” mü? solculuk ne zamandır liderlerin midesine bakarak anlaşılıyor? günümüzde solculuk anti-emperyalizmdir. ve nicolás maduro, çağımızın anti-emperyalist liderlerinden biridir. bunlar ise kılla tüyle uğraşıyor.

    erdoğan’la kafayı bozmak ya da mantığa takla attırmak

    kafayı tayyip erdoğan’la bozdukları için, her kişi ya da olayı erdoğan’a göre konumlandırıyorlar.

    venezuela devlet başkanı maduro, erdoğan ile iyi ilişkiler kurduysa o halde maduro kötü biri olmalıdır. aynı maduro eğer erdoğan’a küfretmiş olsaydı, bırakın diktatörü dünyanın en büyük demokratı oluverirdi.

    akıl yürütme tam olarak şöyle:

    erdoğan kötüdür

    erdoğan’ın dostları da kötüdür

    maduro erdoğan’ın dostudur

    o halde maduro da kötüdür

    aristoteles’i bile mezarında döndürecek bir mantık! bu akıl yürütmeyle ilgili meşhur bir anonim fıkra da vardır.

    temel: dursun senin akvaryumun var midur?

    dursun: he vardur.

    temel: o halde paluklari seveysun.

    dursun: he seveyrum.

    temel: o halde denizi de seveysun.

    dursun: he oni de seveyrum.

    temel: o halde plajlari de seveysun.

    dursun: o da sori mi, tabii ki seveyrum.

    temel: o halde kizlari de seveysun.

    dursun: sevmem mi!

    temel: işte aristoteles mantiği budur dursun.

    aristoteles mantığını böylece kavrayan dursun, yolda karşılaştığı idris’e sorar:

    dursun: ula idris, senun akvaryumun var midur?

    idris: yoktur.

    dursun: ula sen gey misun?

    insanlık bu basit akıl yürütmeyi çoktan geride bıraktı. çünkü devekuşunun bir kuş olduğu halde uçamadığını keşfettik! kuşlar uçar, devekuşu da kuştur, o halde devekuşu da uçar! bu iki yazarımızın kafası, devekuşunu uçuran kafadır.

    onların şahsında öyle bir akıl tutulması yaşıyoruz ki, erdoğan nefes alıyor diye nefes almayı bile reddedecek durumdayız! mesela, erdoğan yürüyorsa bacak kötü bir şeydir, bacaklarımızı kopartalım! zaten bu kafa değil mi erdoğan bu ülkede yaşıyor diye “kanada’ya nasıl gidilir” diye araştırmalar yapan? ne güzel yakışıklı bir başbakanları bile var!

    iki dünya

    bu kafanın temel sorunu, dünyayı okumamalarıdır. onların dünyası erdoğan’dan ibarettir. halbuki dünya yeni bir saflaşmanın içerisinde. abd ve müttefikleri bir yanda çin, rusya, hindistan, iran, türkiye gibi ülkelerin başını çektiği yeni dünya bir yanda. evet, türkiye kurulan bu yeni dünya’nın en değerli üyelerinden biri. venezuela da öyle. vatan partisi de bu dünyanın bir parçası.

    venezuela ve türkiye abd emperyalizminin iki hedefi. dolayısıyla bu ülkelerin yöneticileri de hedef. iki ülke bu yüzden emperyalizme karşı dayanışma halindeler. öyle ki, venezuela altın rezervini isviçre yerine türkiye’ye emanet ediyor.

    ezilen dünyanın liderlerine hakaretler yağdırmanın abd cephesinde saf tutmaktan başka bir anlamı yok. çölaşan ve özdil şüphesiz bilinçli amerikancılar değil. sorarsanız, abd’den nefret ettiklerini bile söyleyeceklerdir. ama körü körüne yapılan erdoğan düşmanlığı onları bilinçsizce abd kıyılarına doğru sürüklemektedir. umarız kendilerine gelirler.

    atatürk yaşasaydı, o da maduro’nun, putin’in, şi’nin, ruhani’nin, esad’ın hatta un’un dostu olurdu. çünkü atatürk yaşarken sovyet lideri lenin’in, afgan kralı amanullah han’ın, iran şahı pehlevi’nin dostuydu. çünkü o, müttefiklerinin rejimleriyle değil, kendi ülkesinin çıkarlarıyla ilgileniyordu. daha önemlisi, emperyalizme karşı ezilen milletlerin birliğini savunuyordu. iyi ki özdil ve çölaşan gibiler, atatürk döneminde yaşamadılar.

    not: aristoteles felsefe tarihinin doruklarından biridir. onun yaklaşımlarını sadece “düz mantık” diye bildiğimiz yönteme indirgemek olmaz. ama yine de yaygın kullanımı sebebiyle ismini kullanmış olduk. yaşasaydı bizi hoş görürdü.
    -------------------------------------
  • hadsiz.
  • twitter'da takip etmeye başladığım. chp ve kürtçü sol hakkında yerinde görüşleri olan bir kimse.

    açıkçası ahmet şık hakkında söylediklerini duymadım ama özellikle son donemdeki tespitleri yerinde olan bir isim.

    özellikle yılmaz özdil hakkındaki tweetleri takip etmeye değer.
  • dünkü odtü olaylarında içeriğinde ''fuhuş'' kelimesi geçen görüntüleri hesabında paylaşıp polis olmayan o 2 elemanı polis olarak sunmuş algı çekmiştir. ''polisimizle nasıl konuşuyor?'' minvalinde paylaşım yapıp milleti galeyana getirmiştir. o konuşmanın öncesini içeren görüntüleri millet buna göndermeye başlayınca yediği haltı anlayıp algı operasyonuna son vererek paylaşımı silmiştir.
  • akp genel sekreteri olsa sıratmayacak olan vatan partisi genel sekreteri.
  • kaz dağları protestolarının avrupa birliği tarafından fonlandığını söyleyen görünürde vatan partisi gerçekte akp genel sekreteri...

    bu vatandaşın işte gerçek önyargısız rapor diye paylaşıp teşekkür ettiği rapordan sadece ekonomik veri kısmı:

    ekonomik veriler:
    çalışma grubu tarafından fizibilite raporunun incelenmesi sonucunda işletmenin
    ilk yatırım maliyetinin 492.382.000 usd, işletme maliyetinin 814.682.000 usd olmak üzere toplam
    yatırım maliyetinin 1.307.064.000 usd olacağı tespit edilmiştir.

    buna karşın elde edilecek gelirin

    1.854.826.000 usd olacağı öngörülmektedir.

    bu verilere göre 52.980.000 usd devlet hakkı, 22.287.000
    usd kurumlar vergisi ödenecek olup bu faaliyetten dolayı

    firmanın vergilendirilmiş net kazancının
    472.495.000 usd olacağı öngörülmektedir.

    sana bana verilmeyip bu firmaya verilen;
    sigorta teşviği, vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, kdv'den istisna gibi kalemlerden de hiç bahsedilmiyor. adamlar bu sayede kendi rakamlarıyla dünyanın en ucuz maliyetli altınını çıkarıyor.

    senin ben vicdanını, ızdırabını sikeyim utku...

    günün sonunda ülkeye kalacak 53 artı 22 75 milyon dolar için bu peşkeş yapılıyor. yaratacağı geçici istihdamı bırakacağı 75 milyon doları o dağları güzelleştirip turizm üzerinden de kazanabilirdin. ya da bırak hiçbir boka yaramasın sadece ülkenin akciğeri, nefesi olarak kalsın di mi?

    senin mantığınla soralım o zaman...

    seni kim fonluyor utku?
  • şuan krt'de aşırı derece saçmalayan garip birisi. vatan partisinin alkolün yasaklanmasını savunduğu günleri de gördük. şimdi kim savunuyor abdülhamit'i, menderes'i?
hesabın var mı? giriş yap