• " diyanet işleri yüksek kurulu başkanlığı, vadeli mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmünü açıkladı.

    "faizli mevduat hesaplarına bilerek ve isteyerek para yatırmamalı" diyen diyanet, "bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz.

    bu itibarla bankaların vadeli mevduat hesaplarına para yatırmak caiz değildir" diye cevap verdi. "

    dipnot: (bkz: kur korumalı tl vadeli mevduat)

    dipnot 2: (bkz: piyasaya en az 40 milyar dolar döviz sürüldü)
  • paranin ne karsiligi var ne bir sey - enflasyon zaten almis basini gitmis, millet cebindeki erimesin diye ugrasiyor bunlar da "ama caiz degildir" diye takiliyorlar. cidden komik.
  • nası hatırlatan açıklamadır.
  • kura endeksli vadeli hesap zırvalığını haram ilan edip akepenin son çaresini elinden alan açıklama. malum zırvalıkta hem vade var hem kur var. hangisi yüksekse onu alıyorsun vade sonu.
  • faiz haramdır. yok adını değiştir, yok dövize endeksli, yok kıçını başını oynat da işlerini yürüt! olmaz.

    bu kadar.

    diyanet bu durumda da kıvıracak değildir.

    doğru ve kur'an'la uyumlu sözlerdir.
  • ne faizmiş arkadaş! toplumun yörüngesi kaydı. tek gündem faiz.

    20 senede kalkınma adına bir adım atılmış olsa, tüketim yerine üretim teşvik edilse, rakamlarla sofistike şekilde oynayıp şöyle büyüdük böyle genişledik denilmese; bugün dini de işinize geldiğince kullanmazdınız.
  • diyanet'in vadesiz mevduat hesaplarında bile para tutulmasını caiz görmediği göz önünde bulundurulursa haber değeri olmayan cevaptır.

    kaynak
  • faiz haramdır. açık ve nettir. adını ne şekilde değiştirirseniz değiştirin bu hüküm değişmez. ancak ve ancak hayati tehlike arz edecek şekilde bir yoksulluk söz konusu ise durumu iyileştirecek kadar değerlendirilebilir. zaten aç gözlü bankalar öyle duruma düşmüş bir insana asla acımaz. yani biri faizi islam'ı öne sürerek düşürmek istiyorsa, o kocaman bir iki yüzlülüktür. yüreği olan nass der sıfırlar. kıyamet koptuğu zaman dini kendi emellerine göre eğip bükmeye çalışan herkes hesabını verecektir.
hesabın var mı? giriş yap