• türkiye cumhuriyeti'nin ilk büyük özel vakfı olan vehbi koç vakfı 17 ocak 1969'da vehbi koç tarafından kuruldu. türkiye'de o tarihlerde kaybolmaya yüz tutmuş vakıf geleneğini yeniden canlandıran vakıf, eğitim, sağlık ve kültür alanlarında yoğun faaliyet göstermeye başladı. vehbi koç vakfı kuruluşundan itibaren geçen süre içinde, gerek idari ve mali yapısı, gerekse hizmetleriyle çok sayıda hayırsevere örnek oldu.
    vehbi koç vakfı faaliyete geçtikten sonra bağış ve katkılarıyla çok sayıda okul, yurt, kütüphane ve klinik gibi tesis kurdu ve bunları işletilmek üzere ilgili kamu kuruluşlarına devretti. ihtiyacı olan yetenekli gençlere eğitim bursu verdi.
  • birkacimizin (evet eksi burslulari varmis bunun boyle) hayatini degistiren , degistirecek , dost vakif. her ne kadar koc oldugu icin onyargiyla bakilsa da cankurtaran gibidir kendisi.. (bkz: bizi calismak kurtaracak)
  • (bkz: vehbi koç)
  • isvicrede yapilan teknik bir yarismada finale kaldigimiz ancak ekibin gidecek parasi olmadiginda, 2000 usd yi 1 hafta icerisinde gondererek bizi sevindirmis vakif. odul aldik geldik ayrica bosa cikartmadik.
  • koç grubu çalışanlarının -istese de istemese de- aldıkları maaşın hatırı sayılı bir bölümünü kesip fona yatırdığı vakıf. işe girerken herşey bir form ve imza ile üç dakikada halloluyor. fakat işten çıkacağınız zaman 'yok sistemin açılmasını beklemelisin' (sistemin açılması da bir ay sürüyor hemen hemen niyeyse) , 'yok vakfın olduğu adrese gidip imza atmalısın' türünden birçok angarya ile karşı karşıya kalıyorsunuz. amaç, o parayı hemen almanızı engelleyerek 'ne kadar işlerse o kadar kârdır' mantığı.
    hakettiğiniz ve almanız gereken bir parayı bu vakıf gasp edip; evet resmen gaspetmekte, ver paramı ben gidiyorum dediğinizde de ipe un sermekte. kapitalizmin nasıl kısır döngüsel oyunlarla çalışanın hakkını gasp ettiğinin en güzeli bu ve buna benzer vakıflardır. çalışanların maaşlarını -zorla- işletip kâr etmek nasıl bir kapitalist zihnin ürünü olabilmektedir?

    burs meselesine gelince, verdiği o bursları kendi sermayesinden değil, koç grubu bünyesinde çalışan 35.000 insanın maaş gasbından karşılamaktadır. zira vakfın yıllık kârı, bazı koç grubu şirketlerinin bile kârının kat kat üstündedir.
  • vakfa bağlı çalışansanız, her ay yatan 100-600 lira arasında değişkenlik gösteren fon miktarını üzerinize olan bir tapu, senet vs. belge ile dilediğiniz zaman çekebilirsiniz. bazen hayat kurtardığı olabiliyor. çar çur etmek eyleminin fazlaca üstadı olmuş milletimize göre faydalı işleri de vardır bu vakfın.

    ancak, çalışanların eğlence fonunu yüksek tutarak, hunharca harcamalar yapar bu vakıf. bilhassa'da yabancı çalışanlara karşı konsolosluklardan ileri destek sağlar.
  • bünyesindeki hastanede bir muayene ücreti 350 tl.
    bünyesindeki lisede bir sene okumanın bedeli 38-42.000 tl arası.
    bünyesindeki üniversitede bir sene okumanın bedeli 44.000tl.

    vakıf olmasaydı, bunun yerine vehbi koç aş. olsaydı daha bir dürüst olurdu sanki.
  • burs veren kurumlar internet sitesine göre 45 bin öğrenciye burs vermiş kurummuş. http://www.bursverenkurumlar.com/…ite-burslari.html
hesabın var mı? giriş yap