• *** ekşi sözlük ailesine ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim. yaşadığım bu çileli süreç sonucunda genel müdürlükten arandım ve dolabımı hiçbir ücret almadan değiştireceklerini söylediler. fabrikadan gelen uzmanlara ve kutlu bey'e çok teşekkür ederim. çekmeköy vestel yetkili servisine de beddualarımı iletiyorum.

    merhabalar, öncelikle ilk rezalet başlığım ve potansiyel müşterileri uyarmak için yazıyorum.

    1. üç ay önce, 2017 yılında aldığım vestel buzdolabım sürekli şalter attırmaya başladı. elektrik arızası olduğunu düşünüp elektrikçi bir arkadaş çağırdım.evin elektrik tesisatının çok iyi olduğunu, prizlerin yepyeni olduğunu, evin sigortasının siemens marka ve 20 amper olduğunu, evin en maksimum 6 amper çektiğini söyledi ve gitti.
    2. bunun üzerinde vestel yetkili servisini aradım, gelip baktılar, hiçbir arıza yok dediler,60 tl alıp gittiler.
    3. şalter atmaya devam etti, bu sefer başka bir elektrikçi çağırdım, yine aynı şeyleri söyleyip gitti bu adam da, evin elektrik tesisatı mükemmel dedi.
    4. tekrar vestel servisini aradım, dolabı götürdüler. 13 gün sonunda teslim ettiler, bir arıza bulamadıklarını yine de elektronik kartını her ihtimale karşı değiştirdiklerini söyleyip 300 lira aldılar.
    5. şalter attırmaya devam etti, vesteli yine aradım. başka bir servis elemanı geldi, 10 gün cihaz oradayken sorun bulamayınca genel merkezden de eleman çağırdık, dolabınızın her şeyi dört dörtlük dediler. görüntülü arayıp mühendislere bile gösterdik dediler. tamam dedim eyvallah.
    6. şalter devam ediyor, yine elektrikçi çağırdım, ve yine başka biri. kesinlikle sorun dolaptan diyor.
    7. şikayetvar.com'a vestel servisini kendi dolaplarını tamir edemedikleri için şikayet ettim. bir hanım aradı, ben ilgileneceğim dedi. yaklaşık 40 gündür bir kere bile aramadı.
    8. yine şalter attırıyor ve dolapsızım.
    9. vestel servisi tekrar geldi, biz ilk kez görüyoruz böyle bir şey dedi ve gitti. şu an dolap keyfine göre şalter atıyor 12 saat çalışmıyor, sonra kafası esince çalışıyor.
    10. vestel yetkili servis elemanı bana paranoyak olduğumu ima etti. onlar buradayken şartel atmıyormuş, bir tek bana mı atıyormuş.

    peşin not: vestel alanın ben de aklına tüküreyim evet, bunu eleştiri olarak alabilirim ama bütçem o zaman ona yetmişti, tek yaşıyordum.

    dolap modeli şu; tık

    bu durumda ben tüketici hakları mahkemesine gideceğim. garantisi bitse bile bunu tamir etmeleri gerekmez mi? edemiyorsanız yeni buzdolabı vermeniz gerekir.

    edit: evet başka prizlerde onlarca kez denedim, yetmedi komşumun evine uzatma kablosu ile taktım,orada da attı. kompresör çok iyi çalışıyor, hatası yok dedi servis. kaçak akım rolesi için de elektrikçi çok hassas bir şey bu sefer tüm sigortalar atar dedi.
    edit2: sorun dolabın buzluk kısmındaki ısınma soketinin kısa devre yapması imiş.
  • tüketici mahkemesine gidin. elinizdeki tüm kanıtlarınızı koyun. tüketici hakem heyeti kararı olmadan direk mahkeme açılıyor mu bilmiyorum. açılıyor ise hem maddi hem manevi olarak dava açın. hem rezil olup hem çözüm bulunamıyor ise başka çözüm yolu kalmamış demektir.

    insanları hem mağdur edip hem çözüm aramaktan kaçan firmalardan uzak durmak lazım.

    10/10

    reklamı da ekleyeyim.

    #lgpişmanlıktır
  • geçtiğimiz yaz, dayımın vestel çamaşır makinesinin küçük bir aleti bozulduğu için servis çağırmıştı ve ona direkt makinayı çöpe atın. bu düzelmez deyip gitmişlerdi. neyse ki o parçayı internetten aratıp bulduk, kuzenim de taktı sağ olsun. şu an makina tıkır tıkır işliyor.
  • muhtemelen gözle görülmeyen motorda veya soğutma sisteminde yoğuşma sebebi ile bir kaçağı var. aslında sigorta değil kaçak akım rölesi açıyor.

    30ma kaçak akım rölesi insana karşı koruma olduğu için nötr toprak arası bir değer gördüğünde görevini yapıp açıyor.

    servise bu yönde bilgi verirseniz daha sağlıklı olacaktır.
  • rezalet puanim 9/10.
    1 puani da yazarin seciminden kirdim. butcem yetersizdi gecerli bir cevap degil cunku vestelin pahali urunu yerine diger markalarin orta sinif urununu tercih edebilirdiniz.

    benzeri bir mobilyacida basimiza gelmisti. aldigimiz koltukta kucuk bi yanik olustu, ucretini odeyerek bile yaptiramadik. kumas yokmus.
  • yıllar önce motoru yandı diye bir buzdolabını servise verdik adamlar motoru değiştirip getirdi ama o gün bugün traktör gibi çalışıyor buzdolabı. vestel pişmanlıktır.
  • kompresör elektrik bağlantısı ark yapıyor / kompresör motor sarımları ark yapıyor. değişince düzelir
  • (bkz: şalter)

    bu kadar zor olmamalı yahu şunun doğrusunu okumak ve yazmak. şartel, harddiks... neden bu ısrar be kardeşim!

    ha bir de atan şey şalter değildir, otomatik sigortadır. şalter bildiğimiz açma-kapama anahtarına denilir. sigorta bir açma-kapama anahtarı değil, koruma elemanıdır.
  • önce rezalet puanımı vereyim: 10/ 10.
    yazarın sabrına vereceğim puan: 10/ 10.
    tüketici mahkemesi süreci ne kadar sürer bilemiyorum ama ücret iadesi muhtemel gibi görünüyor. ayrıca (bkz: dolapsızım) boşluğuma geldi çok güldüm hehe.
  • vestel ürünlerini tamir etmeme üzerine çalışıyor bence. bu düzelmez, şu kadar daha para verin, yenisini gönderelim diyerek çalışıyorlar. biraz daha fazla kazanmak için çok güzel tokatlama yöntemi bulmuşlar.
hesabın var mı? giriş yap