• ilginç bir sorunsal.
    virolog ne işe yarıyor. ne yapıyorlar bu adamlar. topluma ne kazancları var.
    virüslerle alâkalı hastaliklar için tedavi yöntemi mi araştırıyorlar. var mı böyle virolog tanidigi olan ? tam olarak ne işe yarıyor bunlar?
  • bilim diye bir şeyin olduğunu düşünemeyen yazar beyanı, virologlarla ortak çalışan bilim ve sağlık insanlarının dünyadan kaç tane salgını tarihe gömdüklerinin anlaşılması için larry brilliant'in konuşması dinlenebilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=mnhihf84p9c (türkçe altyazı mevcut)
    sabah, öğle ve akşam değil ömürde bir defalığına 5 değil 1 duyu organıyla videoda anlatılanların dinlenmesi yeterli olacaktır.
  • viroloji, mikrobiyolojinin alt dalidir. virusler alaninda uzmanlasmis mikrobiyologlara virolog denir.
    viruslerin yasam(!) dongusunu, evrimlerini yani ugradiklari mutasyonlari gozlemleyerek su ana dek hangi canlilari kendilerine konak olarak sectiklerini tespit etmek ve ugrayabilecekleri muhtemel mutasyonlar hakkinda olasi senaryolar hazirlayarak gelecekteki konaklara yayilimini ongormek en onemli gorevlerindendir.
    hazirladiklari raporlar ulusal ve uluslararasi karar alicilara dagitilir.
    onemseyenlerin ulkelerinde onlem alinir.
    onemsenmeyenlerin ulkelerinde ise once alaya alinir sonra bir kenara atilir. bu senaryolardan biri gerceklestiginde ise yillar once hazirlanmis olan bir rapor komplo teorisi zannedilerek gundeme gelir.
    (bkz: almanya'nın 2012 tarihli koronavirüs raporu)
hesabın var mı? giriş yap