• bu şahane filmi izlemenin çilesi, film emuleden falan bir şekilde indirildiği zaman da bitmez. bu sefer de altyazı problemi baş gösterir. şöyle ki, filmin ortalarda dolanan tükrçe altyazısı çok kötü. ingilizce altyazısı ise hiçbir yerde yok*. mecburen film altyazısız izlenir. onda da "acaba espri mi kaçırdım?", "doğru mu anladım?" , "az geri alayım bi daha dinleyeyim." şeklindeki iç sesler film keyfini piç eder. gerçekten anlaşılmayan yerler de cabası.

    bu filmle ilgili şöyle de bir şey var:

    (bkz: cs_italy/#15163028)
  • filmin düzgün altyazısı şuradan indirilebilir
  • mükemmel film. filmde mükemmel insan dick shawn var. sergio fantoni ile karşılıklı atışıyorlar. yetiyor da artıyor.
  • yarma garantili filmdir. surekli bir absurtluk durumu vardir e ilginc bir sekilde hepsi birbirini tetikler... takip etmek ve gulme krizleri yzunden yorar adami.
  • herhalde 60'larda yabancı dillere altyazı koymak pek popüler olmadığından filmin italyanca/almanca kısımları biraz güme gidiyor dilleri bilmeyenler için. o sahnelerde söylenilen şeyler çoğunlukla tahmin edilebilse de alman albayın cesedini kapıp götüren dört italyan köylünün derdini anlamak benim için mümkün olmadı.

    ayrıca kılık değiştirme sahneleri başladığı andan itibaren almanlar bugs bunny tarafından kandırılan looney tunes karakterleri seviyesinde bir algı sergiliyorlar; komedi uğruna da olsa biraz abartı kaçmış. yine de filmin geneli komik ve eğlenceli. özellikle oppo karakteri. kendisinin (bir donkey kong parodisini andıran) "oyuncakımsı çekiçle teker teker alman askerlerini bayıltmaca" sahnesi o kadar saçma ve beklenmedikti ki filmin en aklımda kalan sahnesi oldu.
  • deliler gibi arayıp, bulamadığım ve tekrar izlemek istediğim film.
  • savaş komedisi türünde izlediğim en iyi film. adamlar 1966 yılında savaş komedisinin kitabını yazmışlar ve o günden beri üzerine çıkan bir yapım olduğunu düşünmüyorum. three kings, four lions ve tropic thunder dahil evet.
  • yeşilçam komedileri tadında çok çok keyifli ve çok çok eğlenceli 1966 yapımı savaş komedisi. başrolde james coburn ve dick shawn bulunuyor. özellikle filmin ikinci yarısı kahkahalar eksik olmuyor.

    ikinci dünya savaşında abd ordusu sicilya'da bir köyü işgal etmek istemektedir fakat köyde italyan askerleri bulunmaktadır. veteran bir bölük köye gönderilir ve ekip italyan askerlerinin teslimi konusunda hiçbir direnişle karşılaşmaz. güle oynaya teslim olmaya hevesli italyan askerleri, "bugün değil yarın teslim oluruz çünkü festivalimiz var ve dans edeceğiz" der. bizim bölük de kabul eder fakat iş beklenmedik yerlere gidecektir...
hesabın var mı? giriş yap