• guney afrikali yazar..hikayelerinin hepsi guney afrika tarihini ve cografyasini oyku eder, cok basarili, saglam kurgulu ve surukleyici..bana guney afrikayi kendi vatanim gibi benimsetmis, sevdirmis insan
  • courtney ve ballantyne serileri ile ortaligi yarmistir. ozellikle courtney serisi 1600 lü yıllarda ingilterede başlayan bir aile tarihini günümüz güney afrikasına kadar tasimaktadir.
  • yedinci papirus kitabina hayran oldugum yazar
  • ozellikle kurgu konusunda asmis bir yazar.
    ayrica cok genis bir genel kulture de sahiptir.
    (bkz: nehir tanrisi)
  • romanlarının çogu filmlere konu olan, her kitabı için 7-8 ay kütüphanelerde araştırma yapan, romanlarını okumaktan bıkmadığım yazar.
    şimdiye kadar yazdığı eserleri ise;

    courtney serisi: bencil, fırtına, bir serçe düştü, alev kıyıları, hükmedenler, gazap, şimdi ölmek zamanı, tuzak, yırtıcı kuş, muson yağmurları.

    ballantyne serisi: leopar karanlıkta avlanır, meleklerin gazabı, şahin.

    mısır serisi: nehir tanrısı, yedinci papirus, büyücüler kralı.

    ayrıca; lanetliler körfezi, maceracılar, şeytan çığlığı, bir avuç kum, deniz kadar aç, vahşi adalet, fillerin şarkısı, gökleri süsleyen kartal, elmas avcıları, güneş kuşu, altın madeni.
  • (bkz: bestseller)
    ve tabi ki altın kitaplar yayınları.
  • afrika hakkında (özellikle de güney afrika ve mısır) hemen hemen her şeyi öğrenebileceğiniz, şimdiye kadar afrika hakkında yazdığım üç essay in hepsinde bikaç kez örnek vererek yüksek not almamı sağlayan yazar
  • yalnızca raslantı olarak elime geçen "gazap" adlı kitabını okuduğum ve nefret ettiğim yazar. usta mıdır? evet ustadır, çok heyecanlı, çok egzotik, ve çok yoğun bir kitaptı. fakat alttan alta bu kadar ırkçı olunmaz ki kardeşim. bir tarafta yöneticilik yapan zengin beyaz aristokrat aileler, öteki tarafta özgürlük mücadelesi veren sefil zenciler. anlatılan olaylar yalnızca olay olarak değerlendirildiğinde sorun yok, güney afrikanın politik ve toplumsal macerasından bir kesit. ama olaylar, karakterlerin kişisel dünyaları ve iç hesaplaşmaları üzerinden anlatılmakta ve bu açıdan, zengin beyazlar ile sefil zenciler arasında bir fark ortaya çıkıyor. beyazlar ne türlü entrikalara girerlerse girsinler, kişisel çıkarları için ne türlü ahlaksızlıklarda bulunurlarsa bulunsunlar soyludurlar, onurludurlar, vatanseverdirler. zenciler ise ne kadar vatansever olurlarsa olsunlar, ne kadar onurları için, haklı mücadeleleri için savaşıyor olurlarsa olsunlar ahlaksızlığa, duygusuzluğa ve entrikaya batmışlardır. beyaz adam nazilerle ilişkili bir takım örgütlerle iş birliği yapıp yakın arkadaşını sırtından vurmuştur, ama ne yaptıysa vatanı için yapmıştır, ve affedilir. siyah adam zenci örgütlenişinin lideridir, ama ne yapıyorsa kişisel hırsı ve maddi çıkarı için yapıyordur, ve affedilmez, onun da cezasını kendi gibi onursuz yandaşları verir. beyaz kadın zenciye en gönülden duygularıyla aşıktır, aşkı yolunda sefil olacak kadar samimi ve özverilidir. zenci adam ise beyaz kadından tiksinmekte, onu politik amaçlarla yanında bulundurmakta, asıl zenci karısıyla ise aşk şöyle dursun, geniş kalçasından ötürü iyi çocuk doğurabilecaği için evlidir. yani beyazlar aşk için sevişirler, zenciler ise üremek için. beyazlar onurları için savaşırlar, zenciler çıkar için. beyazlar soylulukları sayesinde hakettikleri için ülke yönetirler, zencilerin hakettiği şey ise kabile reisliğinden öte bir şey değildir. yazar bu farklılıkları bir tez olarak sunmayıp çok doğalmış gibi anlattığından, ve tabi çok ustaca anlattığından, okuyucu da farkında olmaksızın doğal işleyişi bu şekilde kabullenivermektedir. yazar bunu bilerek mi yapmaktadır bilemem, nede olsa bir güney afrikalı olarak kendi doğal algılayışı bu şekilde olabilir, belki güney afrika koşullarındaki bir beyaza göre zencilere çok insani yaklaşıyor bile olabilir, fakat (tek bir kitabını okumuş olan) şahsıma göre kendisi ırkçının önde gideni, bayrak sallayanıdır.
  • son kitabı mavi ufuklarda artık kendini tekrarlamaya başlayıp eski kitaplarındaki heyecanı yaşatmayan yaşlılıktan ölmezse mısır serisinden yeni bi kitabını dort gözle beklediğimiz yazar.
hesabın var mı? giriş yap