• açılışının 20 mart çarşamba saat 12.00’de cumhurbaşkanının katılımıyla yapılacağı söylenmekte
  • 3 gün sonra açılıyor, kimsenin umurunda değil.

    naptılar ettiler yine açılışını seçimden önceye getirmeyi başardılar. havalar da soğuk, kim napsın bu havada tema parkı. herhalde yine bir soft açılış yapılacak. 3 - 4 yıl inşaatı devam edecek. zira ortada bilet fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yok. çarşamba günü açılış yapıyorlar. belli ki açılış halka değil. kendileri çalıp kendileri söyleyecek.

    edit: bilet fiyatlarıyla ilgili bilgi geldi. giriş 5 lira olacakmış. her oyuncak için ayrı bir ücret alınacakmış, 3-5-7 lira gibi. tatilya usulü girişte yüksek bir ödeme, tüm oyuncaklar sınırsız olayı olmayacakmış.
  • seçim öncesi bir şeyler yaptık diyebilmek adına 20 mart'a açılışı yetiştirilmeye çalışan ankaranın simge temapark projesi.

    iddialara göre hedef yıllık 5 milyon ziyaretçiymiş ve bir günde gezmek imkansızmış...
  • gelecekten bildiriyorum;
    kimse gitmediği için park paslanıp çürüyerek çöp oldu. (bkz: freak show)
  • yurtdışında daha önce birkaç tane tema park görmüş roller coaster delisi bir ankaralı olarak, mayıs ayı sonlarına kadar yanından bile geçmeyeceğim yer.

    çünkü bu hava da park-mark açılmaz. açılışı hiç yapılmaz. millettin götü donacak. çoluk çocuk zaten bedava diye oyuncakların üzerinden inmeyecek, hepten hasta olacak.

    bu arada fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla yeşil kuleli roller coaster, madrid'deki parque de atracciones'dakilerden birine çok benziyor.
    bunlar genelde üreticiye has tasarımlar oluyor. umarım madrid ile aynı üreticiden sipariş verilmiştir.

    20.03.2019 tarihli düzeltme: ismini paylaşmak istemeyen bir yazar bilgilendirdi; roller coaster, hyper splash, rapid ride gibi büyük oyuncakların tamamı almanya ve hollanda gibi ülkelerden gelmiş.
    pek tabi başta montaj olmak üzere bütün bakım işlerini de onlar yapmış.
    aksi takdirde zaten garanti kapsamından çıkıyomuş.

    bir de henüz web sayfası yok.

    bu arada merak eden olmuş; sınırsız biletler tabi ki bir kişiye özel olacaktır. vip biletin en önemli farkı da büyük ihtimalle sıra beklemeden oyuncaklara binmek olacaktır.
    çünkü bu gibi tema parkların en popüler oyuncaklarında, çoğu zaman onlarca kişi biniş sırası oluyor. üst üste binmek isteğiniz bir oyuncak için tekrar en son sıraya geçmek çok sıkıcı oluyor.
  • 2 bin 117 oyuncağın bulunduğu ve 1 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulu olan temapark'a giriş ücreti 25 lira. kaynak
  • simdi hesaplayan adam olarak;

    maaliyeti cumbaş'in dediği ne gore yaklaşık 1.4 milyar lira.

    yılda 50milyon tl getirisi olacak dedi.

    yani sadece kurulum maliyetini 28 yılda karşılayacak..
    bir de bunun işletme maliyeti var onu hiç hesaba katmıyoruz tabi.

    yıllık 50 milyon için kişi başı harcama 50 tl'den 1 milyon kemiksiz ziyaretçi gelmesi lazım. yani ortalama ayda 100.000 kişi diyelim.

    olabilir mi? olabilir. 50 yıl dayanırsa kafa kafaya çıkar.
    tabi hizmette ya da devlette kâr güdüsü olmalı mıdır bilemem..

    ama yıllık 30 40 milyondan aşağı kiraya vermek de devleti zarara sokmak olur. onu bilirim.
  • açılışında über liderimiz , "pandoranın kutusu açıldı, millet oyunu gördü, tezgahın şifresini çözdü. hakikati hakaretle örtemezsiniz, güneşi balçıkla sıvayamazsınız. kelime oyunlarıyla benim ankaralı kardeşlerimizi asla kandıramazsınız" demiş.
    la olum millet aç aç patates alamıyoruz soğan alamıyoruz buna rağmen daha da insanları park açtık diye kontrol edebiliyor
    vereceğiniz oyu .......
  • umarım oyuncaklarında can kaybı yaşanmaz dediğim ve bugün açılışı gerçekleşen park.

    mimarlar odası ankara şubesi başkanının da dediği gibi: aklı olan kimse ankapark'taki oyuncaklara binmez. zira dört yıldır orada çürüyor park. üstüne üstlük birçok skandala konu da oldu. bunlardan biri, hatta belki de en önemlisi, bir çocuk parkında yanmaz malzeme kullanılmadan yapılan oyun alanında yangın çıkması olabilir.

    bu parkın tamamlandığına ve açılacağına dair haberlerin hepsi çok güncel. seçime yetiştirilmeye çalıştığı belli. lakin orada dört yıldır duran bir parkın birkaç gün içerisinde hızlıca açılması gerekli bakımların, yeniliklerin yapılıp yapılmadığı hakkında kocaman soru işaretleri yaratıyor. üstelik bütün bunların yanında giriş ücretleri de -yetişkin+çocuk günlük 150 lira- parka dökülen devasa paraların zararını kapatmak için oldukça yüksek belirlenmiş sanırım.

    mimarlar odası açıklaması.
    ankapark yangını.
    melih gökçek'in havada mahsur kalması.
    giriş ücretleri ve açılışa dair haber.
  • marmaraya binmeyin boğulursunuz diyen tayfa buraya da gelmis. istanbul'da durun zaten siz ne isiniz var ankara'da?
hesabın var mı? giriş yap