• stargate sg1 ın yüzüncü bölümünün adı. aynı zamanda stargate evreni içinde var olan ve fakat rating yüzünden iptal edilmiş olan dizi. adındanda anlaşılabileceği gibi, stargate in parodisi gibi birşeydir. 200. bölüm olan 200 adlı bölümde ise film olma yoludna karşımıza çıkar bu yapım...
  • özellikle teal'cın kasıntı tepkilerinin (sol kaş havaya kaldırılır ve genizden hmmmm sesi çıkarılır.) taklidi müthiş olan stargate sg1 5x12 nümerolu bölümü.
  • bundan bir 3-5 yıl sonra amerikalı yetkililer çıkıp da "hani stargate diye bi dizi vardı ya, o işte gerçek" demelerinin kanıtı olan bölüm olabilir.
  • dizinin kendisiyle çok ciddi bir şekilde taşşak geçtiği bölümdür. dizideki bir çok mantıksızlık da vurgulanmıştır. (örn: "eğer duvarların içinden geçiyorsam zeminden niye geçmiyorum?")
  • dizinin senaristleri olan, brad wright ve jonathan glassner'ı görebileceğiniz gırgır stargate sg-1 bölümü. özellikle kendileriyle dalga geçtikleri sahneler çok komiktir. tüm evrende ingilizce konuşulmasından tutun da, faz değiştirip her türlü cismin içinden geçebilme özelliğine sahip bir varlığın nasıl olup da zeminden aşağı düşmediğine kadar pek çok komik iğnelemelere sahiptir.
  • --- spoiler ---

    başında "x" bulunan dizilerin çok tutmasında dolayı bu şekilde isimlendirilmiş sahte dizi . aslında martin bu "diziye" "going to other planets" koymak istemiş fakat yapımcılar pazarlama meslesinden dolayı " x " koymuşlar. araştırmalar bunu gösteriyormuş.

    (bkz: the x-files)

    bölümün sonundaki wormhole x-treme kamera arkası gerçekten çok iyi.

    --- spoiler --
  • yine basladim bastan izlemeye buna geldim simdi, stargate sg1 efsanesinin icinde kendi basina efsane bolum.

    gondermerler cok iyi, bazilari sirf sg1 e ozgu olsa da bazilari klasik sci fi film/dizilerinde yasanan "kliselere" da deginiyor dogal olarak.

    --- spoiler ---

    sahsen benim icin en onemli gonderme televizyon kanali yontecilerinden biri "bu dizide ne eksik biliyon mu seksi bir alien hatun!" diyor ahah olmazsa olmaz tarih boyunca cekilmis nerdeyse tum bilim kurgularda bunu "birisi" demis ve diziye filme sokmustur da.

    sg1'e ozgu tabi hemen aklimiza anise/freya geliyor

    --- spoiler ---
  • fake dizinin ismindeki x karakteri, market araştırmalarında isminin içinde x geçen dizilerin daha çok tutulmasından dolayı dizinin ismine eklenmiştir.
  • tekrar çekilmeye başlanırsa uzun zamandır komada olan bilimkurgu dizi sektörünü hayata döndürecek dizidir. elbette bütün havalı sahnelerde colonel danning oynamalı.
hesabın var mı? giriş yap