• (bkz: mathcad)
  • (bkz: xcode)
  • ziyadesiyle şık bir kısaltma.
    başlığı 1999'da açılmış olsa da kendileriyle geçtiğimiz gün tanıştım. geç ama gönülden bir tanışma oldu, en baba kısaltmam kendileridir artık.
  • hala layığıyla mevcut olmadığını düşündüğüm prensip. hele wide screen'lerin kullanıldığı ve kare ekranı yok ettiği* çağımızda dikey a4'e yatay ayarı yapsan bile çözünürlük dpi bok püsür yüzünden bir wysiwyg ince ayar çekmeden alınamamakta.
  • frontpage web sayfası yapma olayına giriş yapanın üç tekerli bisikletiyken (gunumuzde tamamen tarih olmuştur tabii), dreamweaver herhalde arkasına yan teker takılmış normal bisikletidir. web olayının atlama taşıdır. bir süre sonra sırf gui arayüzünü değil, doğrudan markup koda müdahaleler başlar ve bu aşamada arka teker çıkarılır.

    insanın tasarıma bakıp bunu kafasında koda tercüme etmesine yardımcı olan, markup öğreten, css öğreten müthiş bir öğrenme aracıdır bu tür programlar.

    ancak alışkanlık yapmamalı. herhalde en son 2006'da wordpress'le yaptığım kişisel sayfam için dreamweaver kullanmışımdır. "bir adım ötesine geçebilir miyim" diye düşünerek yavaş yavaş bunun kullanımından vazgeçmek, bisiklet sürerken elleri bırakmaya başlamak gibi olur...

    bir süre sonra, tasarıma bakar bakmaz "tamam şöyle bir container div atarım, içine şunu şunu koyarım, ortak class selectorleri şu olur" diye insan kafasında geliştirmeye başlar.

    bu noktadan sonra basit bir text editor iş görmeye başlar. wysiwyg programları ile yapılan web sayfalarına kıyasla çok daha sağlıklı ve temiz olurlar. bu herhalde artık motosiklete terfi etmeye benziyor.

    bir ara "kendi işlerimi hızlandırırım belki, ve markup bilmeyen adamlara da ufak html snippetler yazdırırım" diyerek aptana denedim. notepad++'dan sonra o kadar hantal geldi ki, vazgeçtim.

    bir adet chrome'un developer tools penceresi ile bir adet notepad++ herşeye yeter... bir de tarayıcı uyumluluğu testleri ve css auditler gerekir tabii.

    not: mesleğim bu değil tabii ki, profesyonel ortamda halen daha bunları kullanan ve benden çok daha iyi html/css/jquery/js hakimiyeti olanlar olabilir.
  • clutch grubunun 2004 çıkışlı blast tyrant albümünden güzel bir şarkıdır aynı zamanda.
  • kısaltmaların en güzelidir, hayatın her yerinde geçerli olması gerekendir.
  • (bkz: fckeditor)
    (bkz: ckeditor)

    hey gidi günler...
  • chumbawambanın 2000 tarihinde yayınlanan 9. stüdyo albümünün de adıdır.

    kapakta profil fotösünü gördüğümüz ve "ah canım!" dediğimiz köpecik, kapak insertünü komple açtığımızda açıkça görülebileceği üzere bir başka köpecik tarafından bafilenmektedir.
  • şimdi burada yazılan bir kod örneğini stackoverflow sayfalarındaki gibi göstermek istediğimde h ile database'e alıp nl2br ve string_replace'le mi göstermeliyim yoksa database'e alırken de çıkarken de hiç tutmasam daha mı doğru olur bilemediğim kısaltma. hayır bir de editlemek isteyene html_entity_decode ile mi göstersem oraya hiç girmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap