• güncel yamaha mt serisinin giriş modeli. 698cc hacmindeki motor sıvılarlar 179kg ağırlığa ve 74,8ps güce sahip. abs kullanan versiyonun ağırlığı ise 3kg daha fazla.

    (bkz: yamaha mt-09)

    http://www.yamaha-motor.eu/…torcycles/mt/mt-07.aspx

    teknik veriler:

    engine
    engine type 2-cylinder, liquid-cooled, 4-stroke, dohc, 4-valves
    displacement 689 cm³
    compression ratio 11.5 : 1
    maximum power 55.0 kw (74.8ps) @ 9,000 rpm
    maximum torque 68.0 nm (6.9 kg-m) @ 6,500 rpm
    final transmission chain
    transmission system constant mesh, 6-speed
    starter system electric
    ıgnition system tcı
    clutch type wet, multiple disc
    lubrication system wet sump
    fuel system fuel ınjection
    bore x stroke 80.0 mm x 68.6 mm
    chassis
    front suspension system telescopic forks
    front travel 130 mm
    rear suspension system swingarm, (link type suspension)
    rear travel 130 mm
    caster angle 24º 50
    trail 90 mm
    front brake hydraulic dual disc, ø 282 mm
    rear brake hydraulic single disc, ø 245 mm
    front tyre 120/70 zr 17m/c(58w) (tubeless)
    rear tyre 180/55 zr 17m/c(73w) (tubeless)
    frame diamond
    dimensions
    oil tank capacity 3.0 l
    fuel tank capacity 14 l
    seat height 805 mm
    wheel base 1,400 mm
    minimum ground clearance 140 mm
    overall length 2,085 mm
    overall width 745 mm
    overall height 1,090 mm
    wet weight (including full oil and fuel tank) 179 kg / abs 182 kg
  • yamaha mt-09'un ingiltere fiyatı 6800£, türkiye fiyatı 24000 ise; düz mantık ile ingiltere fiyatı 5200£ olan mt-07'nin memlekette 18-18,5 civarlarına satılacağı varsayımında bulunabiliriz.
  • yıllardır türk motosiklet piyasasını en çok heyecanlandıran mt-07'nin, bu haftaki lansmanından sonra, sonunda ingilizce bir incelemesi çıktı: http://www.motorcyclistonline.com/…t_07_first_ride/

    türkiye'ye geldiğinde altın elbiseli adam'a da verseler de kafalardaki soruları temizlese keşke... hatta bu inceleme fuardan önce olursa, bu alet geldiği gibi biter...
  • guzel alet, cok para da degil aslında ama fakiriz amk ya! honda nc700'ü biraz üzer bu fiyatla.
    edit; aldık, bindik, sattık. güzeldi.
  • 12 nisan 2014'de adana'da inceleme şansı bulacağım yamaha'nın yeni ve nispeten ekonomik çıplak canavarı. motor değerleri çok çok iyi, 17.900 tl fena değil, bir de boyutları mt-09 gibiyse tadından yenmez bu eşekoğlusu...

    tanım : beklediğim gibi bir makineyse bana yeminimi bozduracak olan müstakbel motosikletim.
  • 550 km sonrası ilk izlenimler

    görsellik: acıkcası fotograflardan çok daha çekici diyebiliriz olur olmaz yerlerdeki detaylar insanın hoşuna gidiyor. boyum 193 gibi bir şey motosiklet cuk diye oturdu. elbette büyük motor fetişistleri ya da endurocular o motor sana küçük gelmiş diyecekler kaçış yok ama bir önceki motorum olan honda cbr 250 r den çok daha ergonomik diyebilirm. ufak egzoz çok şık . 180 arka lastik yakıyor kuyruk feza vapuru.

    ergonomi: oturuş pozisyonu ziyadesi ile rahat hatta fazla rahat bile olabilir. ayaklıklar biraz geride olsa belki ivmelenirken daha rahat bacaklar ile destek alınabilir. selesi bana gayet rahat geldi hatta mahalledeki kedilere de öyle. fren manetini biraz geriye alma ihtiyacı duydum ama bu tabi tamamen bana göre bir ayar. aynalar bir çok kullanıcı tarafından da eleştirilmiş ben çok mutsuz değilim ama evet cbr 250 nin aynalarında çok daha düzgün bir görüş mevcuttu. sol ayna da sıkıntı yok ama sağ ayna da çoğunlukla omzum dirseğim var. bence daha ince bir ayar ile sorun ortadan kalkabilir. kontroller konusunda korna nın yeri ve tuşun tipi beni mutsuz etti evet çok içerde ve ufacık bir ufak buton. sinyaller de öyle. tüm motorda belki de kolayca alışılamayan yegane nokta bu diyebilirim. kadran oldukca okunaklı. bir çok testte yerinin çok aşağıda olduğunu ya da göz önünde olmadığını okumuştum bilmiyorum bana çok kötü gelmedi . ayrıca bana kalırsa bu kadar çok bilgi içeren ve ilgi çeken bir kadranın çok göz önünde olması sürüşü olumsuz etkileyebilirdi diye düşünüyorum(malum eğitimlerde genelde göstergeler kapatılır;yola odaklanılsın diye). debriyaj biraz daha hafif olabilirmiş cbr ile neredeyse aynı. ağır dediğime bakmayın bir 80-90 bin liralık harley'den çok çok çok daha yumuşak

    malzeme kalitesi segmentindeki motorlar ile aynı . nc daha iyi diyenler olabilir ama şahsen kesinlikle işçilik ve malzeme kalitesini ben daha çok beğendim. (bakınız nc daha kötü demiyorum ben daha çok beğendim diyorum. aman! ) işçilik de fazer serisine(6 ve 8) göre daha iyi ( made in japan ). immoblizer mevcut bilmiyorum çalınmasını ne kadar zorlaştırır.

    motor sesi: şaşırtıcı derecede beklentimin üzerinde. 4 silindirli bir motordan geçiliyorsa muhtemelen cezbetmeyebilir ama bnm gibi sürücüler için oldukca keyifli . akranları er6n ve suzuki gladius dan çok daha keyifli bir homurtusu var. cp2 motorundaki bu 270 derece açı ile konumlandırılmış pistonlar sanki v motor gibi değişik yer yer aksak gibi bir hırıltıya sahip. rölanti tırt gibi ama motoru sürerken özellikle gazı açarken agresif tarrakalar yüzünüzü güldürüyor. akrapovic egzoz ile çok keyifli şeyler olabilir ama 3000 lira fiyatı insana hüehh dedirtiyor.

    gidiş: evet bu kısmı çok şenlikli . emin olun tecrübeli tecrübesiz herkesi çok şaşırtacak derecede gidiyor. mcn sports testlerinde 0-130 km/s hıza 6 saniyede çıktığını belirtiyorlarf 0-100 4,5/5 sn civarında. yani aslında bu kadar kullanıcı dostu ekonomik ve uygun mütevazi bir motosiklet için oldukca sıkı rakamlar. kullanırken bu rakamların ne anlamna geldiğini çok daha iyi anlıyorsunuz motosiklet gerçekten torkun ustası bu çok net. 3000 devir de bile çılgın atıyor. rodajda olduğum için çok sağlıklı hız denemeleri yapabilmiş değilim ama ya acaba dediğim bir kaç denemede cızzz diye 150 lere geldik. gerçekten gidişi sizi mutlu edecek. hatta motorun toplandığı gün orada olan bir kaç r6 sahibini ya nasıl ya dedirtecek kadar seri bir motosiklet. elbette ablası mt 09 gibi psikopat değil ama onun kadar ürkütücü de değil. şunu hemen eklemeliyim kesinlikle ama kesinlikle bir başlangıç motoru değil!!! 100 € verip 35 bg lik kodlama ile kısıtlanmadığı sürece çok net rodaj bitmeden bir iki değişik anı yaşarsınız şüpheniz olmasın . bu kadar tor bu hafiflik ve daha tam tutmayan lastikler size küçük süprizler yapacaktır.

    yol tutuş / yönlendirme : 250 km içinde ne lastiklerim istediğim kıvamda ne frenlerim o yüzden bu konuyu ileride detaylı şekilde yazacağım; yine de test pilotlarının yoltutuşunu oldukça beğendiklerini eklemeliyiz. ben süspansiyonun sertliğini (ön yüklemesini) 4 tık attım (8 tık). 110 kilo falanım ekipmanlı olarak. 250 km içinde birkaç kez (3 ü ıslak çılgın ıslak zeminde) kıçı sağa sola attım ki belirtmeliyim oldukca nazik kullanıyordum. izmir asvaltı ve 0 lastikler bana şaka yaptı. bu arada benim motorumda lastikler bridgestone.

    frenler : testlerde frenleri övülmüş oldukca iyi durdurduğu yazıyor. toplarken usta r6 ile aynı kaliperlerin kullanıldığını belirtti. forumlarda kullanıcılar arka lastiği çok çabuk kitlendiğinden bahsediyorlar belki de ben genelde ön fren kullandığım için bu gibi bir durum ile larşılaşmadım . ileride başıma gelirse ekleyeceğim.

    tüketim: 250 km boyunca ortalamam 5.6 lt. 4 e düşeceğine eminim çünkü düz yolda sabit hızda anlık tüketim hemen 3.9/4,2 lere düşüyor . hatta 6. vites 100 km/s hızda 3 küsur yakıyor. lakin sizi bilmiyorum ama bu kadar neşeli bir motorda ben 5 in altına inebilemem gibi gözüküyor.

    bagaj: cbr gibi artçı koltuğu altında ufak bir alan var. cbr 250 den ufak ama ruhsat ve ufak anahtarlar sığıyor. ama fazla bir şey beklemeyin.

    eksiler: aynalar şık gözükse de klasik honda cbr 125/250/500/600 serisinden açık ara kötü.
    korna: honda nc serisinin sinyal düğmesi yerine konan kornası kadar kötü olmasa da yine de alışkanlık istiyor çok içerde ve ufak. kontak anahtarında direksiyon kilidinden sonra ektra bir park konumu mevcut bu konuma aldığınızda sinyaller siz anahtarı çıkartsanız da yanmaya devam ediyor unutulursa akü mort. ama dediğim gibi sadece park konumunda.
    arkada artçının elleri ile tutunabileceği bir demir yok onun yerine seledeki deri kayış. bu kadar torklu biir motorda yolcuyu çok çaresiz bırakacağına eminim.
    kimine eksi kimine artı ön kısım sanki gereğinden hafif gibi mi bilemiyorum ama sanki öyle gibi(250 km taze sahibiyim çok kesin konulşamıyorum)

    sonuç olarak 1800(17900) tl lik fiyatı ile en yakın rakiplerinden bile daha çok şey sunan bir motor . ne bir monster kadar ilgi çekici ne nc kadar az yakıyor. maksimmum olmasa bile optimum diyebilirim. kesinlikle seçimimden ötürü memnunum almayı düşünüp acaba diyenlere şiddetle öneriyorum. bu fiyata bırakın 0 km ikinmci elde bile bu motorun yakınına yaklaşabilecek kadar eğlenceli bir motor çok zor.

    rodaj ve css sonrası çok daha sağlıklı bilgiler verebileceğimi düşünüyorum ama yine de bir fikir vermesi açısından bu yazıyı yazmak istedim.

    düzeltme notu: 550km sonrası ek bilgi sispansiyonları 4 tık daha yüklemiştik ne büyük hataymış o son tık (: geçen gün ülkemin güzide yollarında kendimi kırıyordum resmen . çok sert olmuş . muhtemelen şu an yol tutuş da tırt ayarı vereceğiz .
  • 17800tl'den 18700tl ye fırlamıştır.
  • yaklasik bir aydir race blu rengine sahibim. ait oldugu buyuk hacimli ucuz motosiklet (ecnebilerin budget bike dedigi) kategorisinin kitabini yeniden yazmistir. hafifligi, yuksek torklu motoru, kivrakligi sayesinde sehir ici ve sikisik trafikte kullanimi cok basarili, yine ayni sebeplerden virajli yollardaki eglence faktoru de yuksek.
  • başlangıç motoru evresini aşmış, 125-250cc lik motorlardan sıkılmış, daha hızlı daha güçlü motorlara geçmek isteyenler için ideal bir 2. adım. 100 beygirlik 4 silindirlere geçmeden önce son durak. fiyatı da güzel. ktm 200 duke ile yaptığım 15000 km tecrübenin ardından nc700s bakıyordum ama o da biraz sıkıcı geliyordu. bu hem daha şık hem de daha güçlü. aklımı çeldi.
  • bike dergisi tarafından yılın motosikleti seçilmiştir. yamaha seni saygı ile selamlıyoruz
hesabın var mı? giriş yap