• çok önemli bir suyumuzu korumamız adına yapılan bir proje. herkesin geleceğimiz adına dikkatli ve bilinçli olması gerekiyor.

    www.yarininsuyu.com

    çok etkileyici bir tanıtım hazırlamışlar. 25 litre 5 dakika
  • farkındalığı arttırma adına

    et tüketimi
    kıyafet alışverişi
    boşa akan musluklar
    çamaşır bulaşık derken inanılmaz sayılar ortaya çıkıyor

    su ayak izi hesaplama adına: türkiye ortalaması 5000 litre (günlük!!!)
  • ahaha iskicilerle konuşmuşlar. yarın gidip konya ovası siki tuttuğunda da dsicilerle konuşursunuz. gerçi onu da çoktan yaptınız. şimdi torosların ardından su taşıyorsunuz. dsi de başarılarına yenilerini ekliyor. pancar konyanın suyunu çekiyor, tahıl ambarı konya, çarlinin şekerleme medeniyetine dönüşüyor. ama şimdi hakkını da verelim torku pancar şekeri kullanıyor. en azından bir kısım ürünlerinde...

    ne diyordum, su temini dersinde ortalama bir iskinin ortalama bir projesi için, farazi olarak tabii, hastane yatak sayısından sulanacak çim alanlarına kadar her tür kamusal alan ihtiyacını hesap eder, bir a4 koçanı ince hesap yapar, şebekenin su ihtiyacını buluruz. siz değil tabii, biz çevre mühendisleri yapıyoruz bu tür hammaliye işleri. sonra bunu 1.5 ile çarpar mevsimsel su tüketimi artışına, 1.5 ile falan daha çarpar, gün içi su kullanımındaki salınımlara göre emniyet faktörü belirleriz. sonra ne yaparız? bunu 4/3 ile çarparız çünkü şebekeye verilen suyun 1/3 kadarı kullanıcıya ulaşamadan borulardan sızmaktadır. çünkü şebekeler eskidir. çünkü elden geçmezler. çünkü düzgün ihale edilmemiştirler. çünkü zaten arıtma tesisleri düzgün boyutlandırılmazlar. kloru iyi bas. çünkü işleten personel de bunu siklemez, ki bu kısımda duruyorum, başıma iş almak istemem. kloru biraz daha bas.

    kimse şebeke suyunu içilir hale getirme hedefi koymaz. kimse suyun ticarileştirilmesine karşı çıkmaz. metin lokumcu hoca gibileri tenzih ederim. onun gibiler bu uğurda tatlı canından olur. dalyaraklar da konuşur da konuşur. bu dalyaraklar güruhuna şu an itibariyle ben de dahil oldum.

    sonra çekimleri kalite kokan, görsel yönetmenlerini ayrıca tebrik ettiğim belgeseller çekilir dünyayı önemseyen organizasyonlarca. en eylenceli kısım bu.

    bize de alkışlamak düşer.

    ps. athena gökhancım, su bulamazsan bira iç canımın istanbul köşesi.
  • her 5 10 yılda bir çıkan kampanyalardan biri. fakirler az su kullansın diye çıkan kampanya bunlar. amk lüks yerlerde lüks otellerde suyun anasını belliyorlar zaten biz 100 tl fatura gelince öbür ay tasarruf yapıya mecburen. siz kendinize bakın tüketim konusunda hatta o kadar önemliyse belediyeler kamu kurumları bi başlasın tasarrufa vatandaş zaten uyar. ama yok zenginlerin dünyasında zenginler daha rahat yaşasın diye fakirleri hep böyle şeylerle uğraştırıyorlar. lan zaten dünyanın herşeyinin en iyisi sizde su da mı kullanmayalım amk yerinde.
  • biz günde 2 litre daha az su kullanalım diye götümüzü yırtarken yaptığımız tasarrufun 10 katını 5 dk içerisinde harcayan düşüncesiz andavalların incelemesi gereken kampanya. bunun gibi bir çok kampanya var ama benim canım ülkemde insanlar öyle vurdumduymaz ki banyoya girip su ısınsın diye suyu son seviyede açıp o sırada tıraş olurlar wc e girerler dişlerini falan fırçalarlar he o sırada da su açık tabi. uyardığında da ama sen de ışığı açık bırakıyorsun diye olay buymuş gibi ölmüş beyin hücreleriyle saçma savunmalar yaparlar. ya bizim beynimiz yok ya bu andavallar olayın farkında değil. he bir de ortamlarda duyar kasıp evinde otel odasında yada iş yerinde tam andaval olan insancıklar var aman onlara inanmayın. beyinsizce harcadığınız suda yalnızca sizin değil dünyadaki herkesin hakkı var. anladığınızda geç olmaması dileğiyle.
  • instagram sayfasını takip eden herkes için 1tl bağışlanıyormuş. çok bir şey değil 2 tuşa basacaksınız
  • su tüketimi konusunda insanların bilinçlenmesini sağlayacak olan proje.

    herkes sözlükte herkes whatsapp'tan 3 arkadaşına yollasa diyorum hani?

    [https://www.yarininsuyu.com/ https://www.yarininsuyu.com/]
  • barabar güzel bir katkı yapmış.
  • yarının suyunu kurtarmak için yapılan projenin ismi.

    bu şarkıyı her dinlediğimizde, kuyucuk gölü'ne 57 litre su bağışlanacakmış.
  • bir marka bunu reklama cevirmis. ekstra guclu kimyasallar iceren kimyasallı deterjanı kullanirsaniz bulasiklari sudan gecirmeye gerek kalmadıgı icin bilmemkac litre su tasarruf ediyormussunuz.

    pekiiii o deterjaninizin makinenin kullandigi suyu kirleterek, karistigi suyu kirleterek kac litre su kirlettigini de bize bildirir misiniz?

    bulasigimi sudan gecirir, tonlarca suyu kirletmeyecek ekolojik deterjanimla yikarim. ben almayayim.
hesabın var mı? giriş yap