2 entry daha
  • ahaha iskicilerle konuşmuşlar. yarın gidip konya ovası siki tuttuğunda da dsicilerle konuşursunuz. gerçi onu da çoktan yaptınız. şimdi torosların ardından su taşıyorsunuz. dsi de başarılarına yenilerini ekliyor. pancar konyanın suyunu çekiyor, tahıl ambarı konya, çarlinin şekerleme medeniyetine dönüşüyor. ama şimdi hakkını da verelim torku pancar şekeri kullanıyor. en azından bir kısım ürünlerinde...

    ne diyordum, su temini dersinde ortalama bir iskinin ortalama bir projesi için, farazi olarak tabii, hastane yatak sayısından sulanacak çim alanlarına kadar her tür kamusal alan ihtiyacını hesap eder, bir a4 koçanı ince hesap yapar, şebekenin su ihtiyacını buluruz. siz değil tabii, biz çevre mühendisleri yapıyoruz bu tür hammaliye işleri. sonra bunu 1.5 ile çarpar mevsimsel su tüketimi artışına, 1.5 ile falan daha çarpar, gün içi su kullanımındaki salınımlara göre emniyet faktörü belirleriz. sonra ne yaparız? bunu 4/3 ile çarparız çünkü şebekeye verilen suyun 1/3 kadarı kullanıcıya ulaşamadan borulardan sızmaktadır. çünkü şebekeler eskidir. çünkü elden geçmezler. çünkü düzgün ihale edilmemiştirler. çünkü zaten arıtma tesisleri düzgün boyutlandırılmazlar. kloru iyi bas. çünkü işleten personel de bunu siklemez, ki bu kısımda duruyorum, başıma iş almak istemem. kloru biraz daha bas.

    kimse şebeke suyunu içilir hale getirme hedefi koymaz. kimse suyun ticarileştirilmesine karşı çıkmaz. metin lokumcu hoca gibileri tenzih ederim. onun gibiler bu uğurda tatlı canından olur. dalyaraklar da konuşur da konuşur. bu dalyaraklar güruhuna şu an itibariyle ben de dahil oldum.

    sonra çekimleri kalite kokan, görsel yönetmenlerini ayrıca tebrik ettiğim belgeseller çekilir dünyayı önemseyen organizasyonlarca. en eylenceli kısım bu.

    bize de alkışlamak düşer.

    ps. athena gökhancım, su bulamazsan bira iç canımın istanbul köşesi.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap