• on edit: arkadaşlar troll, akpli diyen var komik olmayın. aşağıda herkes kaliteli pasta hala pahalı vs demis, abi kalitelisinden bahsetmiyorum, bildiğin ekmek arası krem santi kivamindaki şeyi bile alamazdık biz. şimdilerde köyde bile kalmamıştır yaş pasta yememiş çocuk ama benim çocukluğum yiyemeden geçti, bazen doğumgünümde bile alınamamıştır... kalitelisinden falan bahsetmiyorum bak, dümdüz berbat pasta diyorum, alamazdık. adam gelmiş pelit'ten alırsan hala pahalı diyor; kardeş sana pelit diyen kim? sütle ıslatılmıs kek lukstu bildiğin... hatırlayanlar yazacaktır.

    2000'li yillarin öncesine tekabül eder.

    70'lerin sonlarından itibaren hatırlıyorum, hemen hemen 2000 yılına kadar yaş pasta yemek öyle kolay değildi. pahaliydi. ancak doğum gunlerinde alınırdı.
  • özellikle frambuazlı alınca aşırı zengin hissederdim
  • hiç bir zaman lüks olmamıştır, son 4 senedir alıp yiyemiyoruz kardeşim.akp döneminde olmuştur not edelim.kainat liderinin yönettiği akp'nin yeni ve uçan kaçan ekonomili türkiyesinde yaş pasta alamıyoruz.
  • eksik önermedir. doğru düzgün bir yaş pasta hâlâ lükstür. yediğiniz kek üstü krem şantiyi yaş pastadan saymayın.
  • hatalı önermedir.

    bursa'da uzay pastanesi'nden pasta aldık bugün dört kişilik 1+1 bir pasta. 75 lira lan!

    hâlâ lükstür pasta. çok fazla aşırı aşırısı lüküs.
  • sen git adam gibi bir pasta al bakalım mesela pelit den bak bakalım 1 dilim pasta lüks mü değil mi?!
  • eskiden ekmek vardı. şimdi ekmek bulamadığından pastaya dadandı millet.
  • bugün orta boy çilekli bir pastaya 70 tl verdim. aman aman bir pastane de değil. normal sıradan bir pastane. yani şimdi bunun neresi lüks değil? 70 tl diyorum. asgari ücretle bi kıyaslarsak baya baya lüks oluyor. eskiden de her şey pahalıydı şimdi de aslında her şey pahalı. sadece artık alternatif çakma “mış gibi yapan” ürünler var da fakir halkın da gönlü oluyor diyelim.
  • divan veya pelit'ten pasta alıyoruz.
    fiyatı söylemeyeyim.
    ayıptır söylemesi , asgari ücretin tamamı ile 10-12 adet pasta alınabilir.

    şu an pasta almak, pastane alışverişi yapmak imkansız hale geliyor.

    geçen hafta pastanede oturduk, çay 7,5 lira bir ek pasta 22,5 lira.

    90'lı yıllarda babam her hafta cuma akşamları bir pasta ile gelirdi, işçi adamdı, demek ki alım gücü nerelere gelmiş siz hesap edin.
  • değişmeyen bir durumdur. iyi bir pasta hâlâ pahalı. toplumun alım gücü giderek düşüyor. popüler bir örnek olarak araba fiyatlarını gösterebiliriz. 2016 yılında elli bin liraya ikinci el iyi bir araba alınabiliyordu. 2020 ortalarında ise göreceli olmakla birlikte bu rakam iki yüz binlere çıkmıştır.
hesabın var mı? giriş yap