*

  • - apartmana giriş ve çıkışlarda rastladığınız her komşuya sırıtıp selam verin. her gülümsemeniz, evde ses yaptığınız günlerde, sizin için kredi'ye dönüşecektir ve kapınıza şikayete gelecek komşu sayısını azaltacaktır..

    - belki yeriz mantığıyla marketten alışveriş yapmayın. o yiyecekler yenmez, olan giden paranıza olur. alışveriş listesi yapmadan markete gitmemek sizin yararınıza olacaktır..

    - yanınızda kız varken, apartmandan birilerine rastladığınızda, utanıp sıkılmak yerine, kendinizden emin davranırsanız, şüpheleri en aza indirirsiniz * *

    - elinize üç kuruş fazla para geçtiğinde çarçur etmeyin.. o paraya çok ihtiyacınızın olacağı günler gelecektir *

    - evi çok düzenli tutmayın. en fazla 2 gün içinde ev tekrar dağılacaktır. boşuna kendinizi üzmüş olursunuz..

    - batak bilmiyorsanız en kısa zamanda öğrenin..
  • - ilk günlerde arkadaşları eve toplayıp komşuları kıllandırmayın.

    - oturup bulaşık sırası için liste yapmayın o listedeki sıra hiçbir zaman uygulanmaz.

    - kedi, köpek, timsah gibi evcil hayvanlar almayın çünkü o hayvanlar kısa süre sonra ya açlıktan ya pislikten ölür.

    - arada bir camları açıp evi havalandırın, eğer bu işlemi yapmazsanız atılmayan çöplerin yaydığı kokuyla sigara dumanının birleşmesinden ortaya çıkan gazdan zehirlenip evcil hayvanlarla aynı kaderi paylaşabilirsiniz.

    - akşamları mümkün olduğu kadar geçerken uğradım bahanesiyle başka arkadaşlarınıza gidin ve orda yemek yiyin böylece hem yemek yapma hem de bulaşık yıkama dertlerinden kurtulursunuz.

    - ev sahibiniz yakın bir yerde yaşıyorsa içki şişelerini evde biriktirmeyin çünkü ev sahibi geldiğinde kendisi hayatında hiç içki içmemiş gibi davranır ve kıllık yapar.**
  • -aldığınız her kuru pasta, lokum, tulumba tatlısı türevi şeyden gözünüze kestirdiğiniz 1 -2 komşuya götürün, bu davranış size sıcak ev yemekleri, hamur işleri olarak geri dönecektir
  • -evdekilerden sadece biri kapıcıyla muhabbeti kurup , ilişkisini enseye tokat göte şaplak seviyesine getirmesi gerekir.
  • - komşuların size yemek getirdikleri tabakları, onlara ne kadar kısa sürede ve temiz bir şekilde iade ederseniz, o kadar sıklıkta yiyecek getireceklerini unutmayın..
  • - ev arkadaşlarınızla herşeyi, en baştan, detaylı bir şekilde konuşun.. sorun çıkabileceğini düşündüğünüz konular hakkında kafa yorun..
  • aynı evi paylaştığınız diğer canlıya çok bağlanıp başka biriyle yapamayacağınızı sanmayın. yapılabilir daha iyileri de bulunabilir. öğrenciliğiniz biter bitmez ondan kurtulun hayatınızın tamamına yaymayın.
  • evde kendi odanız varsa sevgiliniz hariç kimseyi odaya sokmayın. ola ki herhangi birini odaya sokma ve kendi odanızda muhabbet etme gafletinde bulundunuz odanıza gelen kişiyle birlikte hızlı bir şekilde salona , salon yoksa mutfağa oda yoksa evin başka bir yerine gidin.bir kere sizin odanızda toplanılıp muhabbet edilmeye , batak oynanmaya başlandı mı odanız ortak kullanım alanı olacak sonrasında cinnet getirmeye emin adımlarla gidilecektir.
  • (bkz: #8425567)
  • masanın kendiliğinden toplanmadığını, kirli çamaşır ve bulaşıkların kendi kendilerine yıkanmağını aklınızın bir kenarına not edin. onlar hep eskide kaldı.
hesabın var mı? giriş yap