• türkiye gazetesinin manşete taşıdığı iddiadır.

    ergenekon vol. 2 yükleniyor.

    en başından beri diyorum hükümetin fetöyle birlikte başlattığı ergenekon sürecinden beri esas hedef atatürkçülerdir diye.
    --- spoiler ---

    “eğer sistem zafiyeti giderilmez ve sivil asker ilişkisi batı normlarına taşınmazsa bir buçuk iki yıl içinde ordudaki ulusalcılar yeni bir darbeye kalkışabilir.”
    --- spoiler ---

    link

    link1

    benzer bir söylem için

    link2
  • atatürk'ün yolunu izleyen insan, ne kadar da korkutuyor bu adamları. neden? çünkü adamlar aydınlığa düşman.

    hacıt, darbe olmaz, yapmaz ulusalcı, ama bu ülkeyi sizin soktuğunuz çukurdan da yine o kurtaracaktır emin olun. siz çöplerinizi arkada bırakıp, uzadığınızda, tüm kadrolarda ülkesi için canla başla yine bu adamlar çalışacaktır.
  • oha!
    denecek yusuf yusuflu korkudur.

    siz asıl el birliği ile kendi yaptığınız
    darbeye bakın demek lazımdır.

    zararı belki hiç telafi edilemeyecek.

    ülkede ulusalcı mı kaldı?
    yıkılmayan ilke, sarsmayan
    temel duvarı kaldı mı?
    ulusalcılar ölmeden
    (aslında atatürkçü-laikleri) demek istiyor.
    asla rahat edemeyecekler çünkü.
    aslında tek ve nihai amaçları
    ulusalcı diye suçlanan
    milletin birliğini, bağımsızlığını
    isteyenleri,
    (e tabii suriyelilere vatandaşlık verip
    seçmen yapamazlar,
    katar' lılara karadeniz'i satamazlar.)

    laik - atatürkçüleri yok etmektir.

    bu fetöş başta olmak üzere
    güya muhafazakarların
    (bir şeyi muhafaza da etmiş olsalar bari)
    ve pekakalı bölücü hainlerin tek ortak
    düşmanı vardır o da: atatürkçü-laiklerdir.
  • 15 temmuz'u atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir diyen fetö it başına destek veren haberdir.
  • fetoş'un talimatları üzerine yeni bir döneme girdik sanırım. ordaki köpek, ulusalcılar yaptı der demez bizim köpekler hemen efendilerinin sözünü yerine getirdi tabi.
  • her boku fetoya bağlayan adamlar bunu diyerek ortalığı bulandıranlara neden fetocu demiyor?
  • "bu işe engel olmanın yolu kişilere değil sisteme endeksli önleyici tedbirlerin alınmasıdır."

    hadi canım ? yazmasa , biz hala tek tek, şüphe ile, gözleri tutmadı mı görevden aldıkları sistemi savunmaya devam edecektik.

    askerin bu gücü kötüye kullanacağı farzedilerek, kişilere değil, sistematik önleyici mekanizma kurmaya yönelik bir ilke belirlenmişse, iktidarın da gücü kötüye kullanabilmesi durumunda onu dengeleyecek bir sistemin de aynı mantıkla savunulması gerekmez mi ? asker gücü kötüye kullanabilir de, yürütme erki kullanamaz mı ?

    bunun gibi güç suistimali durumları her erkte mevcut olabilir, bunu önlemenin tek yolu da, güçler ayrılığını tesis etmek, demokrasiyi güçlendirmek, basını özgür bırakmak ve bürokrasiyi yolsuzluktan alıkoyacak şeffaflığı ve herkesin hesap verebilirliğini getirmektir. bunları getirmedikten sonra, hele hele yürütmeyi tamamen yargılamadan uzak tuttuktan sonra, yönetim öfke ve haksızlık duygularını üzerine çekeceği için, her zaman böyle bir tehlike vardır. türkiye'nin demokratikleşmesi isteniyorsa, önce yargı bağımsızlığı için önleyici tedbir sistemlerini geliştirin.
  • ordudaki ulusalcı kabul edilen askerler, kendi çabalarıyla bir yere geldiğinden, türk ordusu denilen kavramı yıllardır ayakta tutabilen askerler olduğundan, eğer böyle bir durum olursa, bırak t-shirt ile tank durdurmayı, etten duvar olsa önünde duramaz kimse. çünkü neden, ulusalcı asker korkmaz. askeri darbeye kalkışıyorsa, mal gibi hareket etmez. genelkurmay başkanını esir aldı ve darbe başarısızlığa uğrayacağını anladı ise, önce genelkurmay başkanının kafasına, sonra da kendi kafasına sıkar. türk askeri 15 temmuzda olduğu kadar aciz bir askeri yapı değildir.

    yalnız şu an ordu içerisinde ciddi bir ulusalcı yapılanma var. darbe olmasa da, ordunun eski şanlı dönemine dönüş için umut verici bir yapılanma. ergenekon vol. 2 yapmazlarsa -ki bence artık yemez, subay kalmaz yoksa- ordu tekrar güçlenebilir.
  • 15 temmuz'un başarısız olması ve sonrasında yaşananlar düşünülünce bir daha kimse kolay kolay darbeye yeltenemez. bunu 2015'ten beri '' cemaat bir gün darbe yapacak'' diyen biri olarak söylüyorum. ama öte taraftan şu ''ulusalcılar, kemalistler darbe yapmaz'' zırvalarını da geçelim. buna bile inanıyor olamazsınız. türkiye'de demokrasiyi sindirmiş tek bir zümre bile yok. tek bir zümre bile. uygun ortamı gören her grup darbe yapmaya çalışır ihtiyaç duyarsa. masal okumayalım.
hesabın var mı? giriş yap