• oldukca guzel bir ara$tirma. iki cilttir ama akici oldugu icin hic kastirmaz. ikinci cumhuriyetcilerden ismet inonu'ye jack welch'ten atilla ilhan'a bir resmigecittir. 68 ku$agindan biri olan metin aydogan oldukca uzun bir zamanda yazmi$tir. cok dogru tespitler icerse de hafiften conspiracy theory 1 ders kitabi gibi de gelebilir. techizatsiz okunursa molotof kokteyli ile dc'de polisle kavga etmeye sebebiyet verebilir
  • 20.yüzyılı,kemalizmi,emperyalizmi, yeni dünya düzeninin parlatılmamış gerçek yüzünü,yöntemlerini,kemalist devrimin sadece bizim tarihimiz için değil dünya tarihi için önemini, batı sömürgeciliğinin neden ve nasıl yöntem değiştirdiğini hiç sıkılmadan yer yer duygulanıp yer yer üzülerek çarpıcı bir serüven tadında okuyacağınız, kemalizm mucizesini ve dünya gerçeklerini kavramanıza yardımcı olacak büyük bir emeğin ürünü olduğu her halinden belli olan ve literatürde önemli bir boşluğu dolduran metin aydoğan'ın yazdığı iki ciltlik başyapıt.
  • attila ilhan'ın son yıllarında dilinden düşürmediği bu kitabın önsözünde ,10 yıl gibi bir sürede hazırlandığı yazıyor. kaynakçasına bakınca bile gösterilen özen ve içindeki ufuk açıcı bilgiler , okumak ve araştırmaktan ne kadar uzak olduğumuzu gösterir. okudukça cehaletimi gördüm. türkiye'yi anlamak için en önce okunması gereken kitap.
  • (bkz: getem) projesinde seslendirdiğim kitaptır.
    metin aydoğan tarafından kaleme alınmış, içeriği ile hem geçmişte yaşananlara hem de günümüzde atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin iç ve dış düşmanlarını işaret eden bu kitap, mutlaka okunmalı, okutulmalı. çıkarları ile ters düşmesi nedeniyle iktidar ve yandaşları tarafından kötülenip silinmeye çalışılan kemalizmin, ki bu çıkarlar aslında maşası oldukları emperyalist ülkelerin çıkarlarıdır, ne kadar global bir kavram olduğunu ve sadece türkiye'de değil, dünya üzerinde ezilen, sömürülen bir çok insana ve topluma da bağımsızlık yolu açtığını tekrar hatırlatıyor.
  • "kemalizm, emperyalizm çağında ulusal bağımsızlığını elde eden yoksul bir ulusun, ekonomiye ve toplumsal gelişime dayanan gerçek kurtuluşunun kuramını oluşturmuş ve bu kuramı uygulamıştır. kuram ve uygulamadaki özgünlüğü, türkiye’yle sınırlı kalmamış ve evrensel bir boyut kazanmıştır.

    kemalizm, ‘uluslararası bir ulus hareketi’ yaratmıştır… kemalist politikalar türkiye’de, 1939’da başlayan ve 1945’ten sonra yoğunlaştırılan girişimlerle adım adım uygulamadan kaldırılmıştır. anti-kemalist girişimin büyük bölümü dış kaynaklıdır.

    türk devrimi’nin yarattığı bağımsızlıkçı etkinin, kendi ülkesinde ve dünyada ortadan kaldırılması; emperyalizmin 20. yüzyıl boyunca değişmeyen stratejik amacı olmuştur… ancak, kemalizmin temel kavramları dünyada bugün yeniden konuşuluyor. yeni dünya düzeni’nin yarattığı küresel sorunlardan yakınıp çözüm arayanlar, ister istemez kemalizme ulaşıyor.

    bağımsız ulusal kalkınma, sosyal pazar ekonomisi, korumacılık, milli kambiyo, yerli üretim, denk bütçe, karma ekonomi, sosyal devlet, ulusal tarım ve madencilik… yalnızca türkiye’de değil dünyanın her yerinde tartışılıyor, araştırılıyor…"
  • her kemalistin elinde mutlaka bir tane olmalıdır.
    kemalizm'in das kapital'idir desem abartmış olmam herhalde.
hesabın var mı? giriş yap