• haber
    ekşisözlüğe konulan erişim yasağını vpn ile delmemizin baya rahatsız ettiğini gösteren haber.
    edit: linke tıklayıp hit kazandırmamak isteyenler için haber eklendi.

    --- spoiler ---

    soğuk savaş stratejisinin sosyal medya üzerinden dijital savaşa evrildiği, ülkeler üzerinde her türlü çarpıtma, algı operasyonu, istihbarat oyunları, yalan haber, halkın kültür ve kimliği ile oynama operasyonlarının yapıldığı bir dönemde, bahsi geçen trilyon dolarlık platformlarla mücadele etmek ülkelerin milli güvenliği için çok önemli bir yere sahip. batı ve siyonist rejimin silah olarak kullandığı kendileri tarafından bile inkar edilmeyen platformların türkiye gibi, milli çıkarlarını önceleyen ve halkını sosyal medya zehrinden uzak tutmaya çalışan ülkeler, bahsi geçen platformları ülke genelinde engelleyebiliyor. fakat dijital zehir ve algı tüccarlarının 'müşterilerine' sunduğu, yasağa rağmen bir kolaylık var: vpn

    geçtiğimiz günlerde kahramanmaraş depreminin sıcaklığını koruduğu saatlerde on binlerce yalan haberin servis edildiği twitter kısa süreliğine de olsa yavaşlatılmıştı. deprem ile birlikte israil övücülüğünün ayyuka çıktığı islam dinine hakaretlerin müthiş bir hızla arttığı, arap ve suriyeli nefretinin körüklendiği ve iç savaş nağralarının atıldığı yabancı istihbarat örgütlerinin fink attığı ekşi sözlük'e de erişim engeli getirildi. fakat bahsi geçen platformlara vpn adı verilen bilgisayar ve cep telefonu uygulamaları üzerinden rahatlıkla girildiği ve erişim engelinin küstahça delindiği biliniyor...

    vpn adlı uygulama türünün indirildiği yayınlandığı sitelere-platformalra neden engel getirilmediği ve bahsi geçen uygulamaların-programların indirildiği tartışılıyor.

    erişim engeli mevzusunun hakkının verilmesi için öncelikle vpn programalrının uygulamalarının indirildiği sitelere ve paltformlara engel ve yasak getirilmesi her şeyden önce geliyor.
    --- spoiler ---
  • yanlış hatırlamıyorsam twitter engellendiği bir dönem de cumhurbaşkanlığı resmi twitter sayfası da paylaşım yapmıştı, demek onlar da vpn kullanıyor.
  • linke tık kazandırmamak için haberin görseli
    görsel
  • ya şöyle haberleri siteye girip etkileşim kazandırmadan görselle atsanız olur mu? sadece rica
  • vpn indirilen siteler de engellensin diye yazmış habere teknoloji cahili. lan olm play store'u mu app store'u mu kapatacaksınız? oldu olacak komple interneti kesin de cehaletimizin içinde çürüyelim hep birlikte.

    not: aynı zamanda vpn nedir bilmeyip sözlük'e giremeyenlere de yöntem öğretmişler sağolsunlar.
  • belki bir gün vpn ne onu da anlarlar da diyeceğim ama hiç umudum yok.

    madem hiç erişilmemesi gerekiyor, komple yayın yapması yasak sitenin, vpnle de girilmesi istenmiyor, sunucular burada kucaklayıp götürsünler.

    bunu yapmıyorlarsa, bölgesel erişim engeli veriyorlarsa bu komedidir, delip de geçilir

    zaytung haberi gibi haberdir
  • muhalefet iktidar olduğunda, bunlara ve benzerlerine ekmek yedirirse bizden çok çekecekleri var. o eski defterler açılmalı ve hepsi yargılanmalı, türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde sözde gazetecilik, özde tetikçilik yapmaları engellenmeli. o saatten sonra bunların boğazına girecek her lokma, bunlardan çok yeni iktidara haramdır.
  • gel kardeş gel seninde götüne bir vpn geçirelim
  • okyanusu neden boşaltamıyoruz ile denk bir soru soran haber.

    kapasitelerin ne kadar yetersiz olduğunu göstermektedir aynı zamanda.
hesabın var mı? giriş yap