• kültür denilen şey zamanla nakış gibi işlenir hayata. dün vardır ya da yoktur. bu ilelebet olmayacağı anlamına gelmez.
  • yılbaşı kutlamanın hiçbir kültürde, dinde, toplumda bir anlamı yoktur.

    çünkü o gecenin hiçbir özelliği yoktur, bunun alt tarafı bir "takvim cilvesi" olduğunu en şapşalımız bile biliyordur. zira milyonlarca kişi, isa'nın bu gece doğmadığını bile bile noel kutlayacak. (katolik kilisesi, "biz de biliyoruz ama geri dönemeyiz, yer etmiş, gelenek olmuş bir kere..." demişti, hafızanızı tazelemek isterim.)

    eğlenme ihtiyacından desem, yıl boyunca daha birçok vesile var... ertesi gün tatil olduğu için desem, her cuma ya da cumartesi gecesi aynı şekilde tepişebilirsiniz, yapan da çok...

    ee ne bu amına koyayım o zaman?

    çünkü insanlara "eğleneceksin" emri verilmiştir. bu bir paroladır. işareti de: "bol bol alışveriş yapacaksın"... yapamayınca da mutsuz olacaksın. hepsi bu!

    o yüzden; ister tv karşısında 12 olmadan sızınız, ister çam ağacı alıp süsleyiniz, ister kırmızı donunuzu giyip dostunuzla sevişiniz, ister de sokaklarda zil zurna sarhoş olup götünüze pandik attırınız...
  • ateş
    su
    toprak
    tahta

    -tahtayı nerden uydurdun

    -götümden
  • türk kültürü diye birşey mi kaldı? arap dinini benimseyip arap kitabına göre yaşıyor çoğunluk.
  • valla 2020 simulasyonunu ölmeden tamamlayan herkesin hakkıdır kutlamak
  • açlıktan ölsek de dönemsel tartışmalar devam edecek. şu tartışmada ispat gayretine giren insanların ‘sakız orucu bozar mı?’ durumundan farkı yok.
  • kendi kültürünün 7. yüzyıl arap toplumu kültürü dışında öğelere sahip olmasına katlanamayan tek tipçi arapperestlerin kabullenemediği olgu.

    türk kültürü islamdan ibaret değil. yılbaşı da bizim, milli bayramlar da bizim, nevruz da bizim, nardugan da bizim, hatta istersek cadılar bayramı ve şükran günü de bizim olur. kim neyi nasıl isterse kutlar. düşün la yakamızdan.

    gidin dünyada ilk ve tek olarak fetö icadı kutsal doğum haftanızı falan kutlayın mesela evinizde, tutan mı var?
  • savunduğum cümle. ayrıca, kültürümüzde olsun veya olmasın, isteyen istediğini kutlar! evimde yılbaşı kutlamama karışacak olanın alnını karışlarım!
hesabın var mı? giriş yap