• bir terazi burcuna olan etkilerini şöyle tanımlayabileceğimiz durum:
    "ortak yanları vardır, ama fazla değildir. azdır. (azdır derken, akrepler burayı azmak olarak anlayacak, teraziler ise "niye az" diye düşünecekler.
    şöyle bir karşılaştıralım.

    -akrepler anasının gözüdür, teraziler ise süzme.
    -akrep saatlerce sevişir*, terazi saatlerce öpüşür.
    -akrep güç ve statü ister, terazi denge ve uyum ister.
    -akrep kararını geceden verir, terazi son anda.
    -akrep çocuk da yapar kariyer de, terazi çocuk yapma sorumluluğunu alamaz, kariyer ise bir terazi için oldukça çetin bir yoldur.
    -akrepler derin ve tutkulu* bakar, terazinin bakışlarından saflığını hemen anlarsınız.
    -akrep karşı cinsin "güçlü olmasını" ya da "dişini geçirebilecek güçsüzlükte" olmasını ister, terazi ise ne istediğini pek bilmez- güzel / yakışıklı olması tercih sebebidir diyemiyorum, zira güzel / yakışıklı değilse terazinin yanında ne işi vardır!
    -ve en kötüsü: akrepler asla vazgeçmez, teraziler ise vazgeçer. yoksa vazgeçmez miydi? ne biliyim karar veremedim."

    işte bu ikiliyi harmanlayalım. dıştan görünüşü* akrep, iç dünyasını terazi kabul edelim.
    mesela, dıştan karizmatik ve tutkulu gözükürler, oysa evde bebekleriyle oynayıp, eray mı melih mi karar veremezler. gözlerinden tuttuğunu koparır sanırsınız, oysa biran önce eve gidip mışıl mışıl uyumak istiyordur.

    sonuç ortada. (örnek versem ayıp olacak)
  • gözlerindeki farklılığı hemen algılayabileceğimiz tipte insanlardır bunlar. nedendir bilinmez ama daha bir başka bakarlar.
  • teraziden gelen bir özellik olarak çevresinde birilerinin olmasını ister fakat yine de yalnız kalmaktan,kimse olmadığında tek başına hareket etmekten çekinmez. belki de akrepten aldığı en iyi özellik budur, terazinin başkalarına ihtiyaç duyma özelliği akrep sayesinde biraz törpülenir.
  • yaşaması mensup olanlar için oldukça zor bir karışımdır. tam anlamıyla birbirlerinin zıttı olan iki karakteri zaten kararsızlığın dağlarında dolanan terazi burcu insanına büyük işkenceler yapar. akrebin gözü karalığı da vardır, terazinin tüm olasılıkları hesaplayıp hareket etmeye çalışırken vazgeçmesi de. en ufak olayda bile hemen bu çekişme ortaya çıkar ve direkt olarak zavallı terazi-akrep alaşımı insanı paralize eder, hayattan bıktırır, nefret ettirir. fakat iki karardan bir tanesi %51'e ulaşırsa geri dönüş yoktur, sonuna kadar kendi yolunu izler ama arkasına bakıp da "mnskym diğer yolu mu deneseydim" diye de düşünmeden edemez. düşünürse de kendini suçlu hisseder.

    kavga anında bile aynı şeyler vardır. "şunun ümüğünü sıkayım" der sonra da "ulan şimdi ölecek kalacak, uğraş dur" diye düşünür. eğer kendini hızlı düşünme konusunda şanslı sayan biriyse hemen ikisinden birini seçer ve durumu muhakkak lehine çevirir. kavgaysa karşısındakinin kafasını gözünü eline vermeden bırakmaz, yok eğer uzlaşmak istiyorsa hasmıyla muhabbet ederek uzaklaşır olay mahallinden.

    zor zanaattir böyle yaşamak. bir yanı çığlık çığlığa herşeye haykırırken bir yanı herşeyin karşısında paramparça. sonra da otur bunları harmanla, kimseye zarar vermeden olayların içinden çıkmaya çalış. ve olan hep yine sana olsun. zor, yemin ederim çok zor.

    yıllar sonra gelen edit: he amk, bir tek bu burç ve yükselene mensup insanların başına geliyor sanki böyle şeyler. nasıl bir dönemden geçiyorsam artık bunu yazdığımda suçu bir şeylere atasım gelmiş demek ki.
  • dark side'i ve light side'i, hayatin tum celiskilerini, tum gizemlerini ve tum cozumlerini bunyesinde barindiran insan ve kabul etmek gerekir ki biraz insan ustu*. iki tarafa da yeterince yolculuk ettikten sonra, elde ettigi tum gucleri ehlilestirmeyi* basarip dengeyi de hayatina oturtmussa, tadindan yenmeyecek bir hale gelmistir, imkansizi basarmistir, op de basina koy'dur.
  • (bkz: #17313437)
  • çok tehlikeli insanlardır bunlar. bir terazinin duygusallığına ve bir akrebin yırtıcılığına sahiptirler. bunun meali, bu insanlar iyidirler hoşturlar, romantiktirler, halden anlar gözükürler, sonra damarına basarsınız, ağzınıza sıçarlar, neye uğradığınızı şaşırırsınız.

    (bkz: çok iyi cilalanmış odun)*
  • terazi burcunun duygusallığı ve romantizm detaycılığı ile akrep burcunun cinsel arzusu
    terazi burcunun adilliği, kendisine yapılan hiçbir şeyi unutmaması ile akrep burcunun intikamcılığı,
    ve tabii ki terazinin dikkat çekiciliği, zarifliği ve akrebin şuh kadın görünümü
    özelliklerini bünyesinde bulunduran bir kadınsa, muhteşem portre çizilmiş oluyor sanırım. ha bir de kariyer yönü var, onu henüz tam anlamıyla gözlemleyebilmiş değilim.
hesabın var mı? giriş yap