• yeni nesil dolandırıcılar! kaza yapmışsınız (bu doğru). 8 yıl içerisinde sigortanızdan tazmin etmediğiniz bir bedel yoksa, biz tazmin edip bölüşelim diyorlar. çok profesyoneller. sizin ağzınızdan nasıl laf alacaklarını iyi biliyorlar. ellerinde size ait bir takım bilgilerle sizi çözüp, güveninizi kazandıktan sonra, yolmaya çalışıyorlar. aman dikkat edin.
  • nasıl oğlum ya. detay ver ne gibi bilgileri alıp yolmaya çalışıyorlar. güvenini kazandıklarında çıplak fotolar mı gönderiyorsunuz, ne yapıyorsunuz?

    edit:
    tanım: dolandırıcılara ait olduğun iddia edilen telefon numarası.
  • bu numara değil ama bulunduğum şehirde 3-4 ay önce kurulmuş olan bilmem ne mağdurları derneği annemi aramış ve 4 yıl önceki trafik kazasıyla alakalı bilgiler vermiş ve hastaneden numarasını aldıklarını söylemiş. aynı yukarda bahsedilen konu gibi sigortadan para alalım diyor. şüphelendiren kısmı ise ısrarla araması ve sizi alalım işlemleri yapalım gibi şeyler.

    bilmiyorum para alabilirler mi ama çok masum bir şey gibi görünmüyor, dikkatli olmak lazım.
  • helal yoldan para kazanmaya çalışan kaç insan kaldı memlekette?
  • ilgili telefon numarasının gerçek amacını bilmemekle birlikte, sigorta üzerine uzmanlaşmış avukatlık firmalarında çalışılan projelerden birisi de, alacağını (hakkını) bilmeyen ama tazminat alınma ihtimali olan trafik ve iş kazalarını bularak, bu kişilerin işi takip edecek bilgi ve maddi olanakları olmadığı için, kazanılacak tazminat üzerinden pay almak üzere çalışmak üzerine kuruludur.

    kendilerinin alacağı tutarın yüzdelik bir tutar olması, aslında daha yüksek tazminat, sigortadan alacak bedel üzerine koşturmaları anlamına gelmektedir.
  • vaktiyle bu sistemle dolandırılmış biri olarak yazayım iki satır.
    4-5 sene önce ısparta'da bir kazaya karıştım. ankara'ya dönünce aracı servise bıraktım. bir numara aradı, geçmiş olsun böyle böyle kaza yapmışsınız, değer kaybını alalım.
    insan bir tedirgin oluyor evet. neyse konum gönderdim. beyaz eski bir lineada iki at hırsızı geldi, gittik notere. tabi tedirginlik tipleri görünce iyice arttı. noterde her adımı dikkatli okuyarak ve fotolar alarak işlemi bitirdik. tekrar evime bıraktılar. belli bir süre sonra da para hesabıma yattı.
    hoşuma giden bir dolandırıcılık oldu. ne kadar sakal aldılar bilmiyorum, güle güle harcasınlar.
  • bilmeyenler için... çoğu kişi zorunlu trafik sigortalarının sadece araçta oluşan hasarı karşıladığını sanıyor. yaptırdığınız trafik sigortası herhangi bir kaza anında karşı tarafa verdiğiniz zararın maddi büyüklüğü altında ezilip, yaptıramayıp karşınızdaki kişinin mağdur olmaması adına zorunludur. içinde hem araca hem şahısa hem de bir canlıya kendi aracınızla verdiğiniz zararların maddi tazminat olarak karşılığı vardır ve sizin adınıza ( uyuşturucu, alkol ya da herhangi yasak bir maddenin etkisi altında değilseniz kaza yaptığınızda) sigorta şirketi bunu karşılamak zorundadır. geçen sene bunu bilmeyip kaza anında kendide zarar gören çoğu kişi sadece aracında oluşan hasarın karşılanmasıyla başka bir talepte bulunmadığından sigorta şirketlerine 90 milyon tl'ye yakın insanların hakkı olan para geçti. işte burada devreye böyle arkadaşlar giriyor. bunlar genelde hastanelerde bir tıbbi sekreter ile anlaşıp hastanenin trafik kazası olarak kayıt yaptırdığı kişilere ulaşıp onların gördüğü zarardan dolayı sigorta şirketlerinden para alabileceğini söylüyor. tek yapmanız gereken beraber gidip son on yıl içinde yaptığınız trafik kazasından gördüğünüz zararı belgelendirmek ve bu kuruma sizin adınıza sigorta şirketlerine dava açtırmak. sonrası alacağınız tutarın yüzde 20/30 unu bu şirkete vermek. şimdi buraya kadar güzel bundan sonra dikkat etmeniz gereken şeyler
    1: sizi arayan herkese olur ya da dolandırıcıdır demek yerine bu işi yıllardır kurumsal olarak yapan şirketleri araştırıp bulmak
    2: bir avukatın yanında avukat adına bu işleri koşturan değil gerçekten tek işi bu olan avukatlarla işbirliği yapmak
    3: bu konuyla ilgili araştırma yapıp ne gibi haklarınız olduğunu öğrenmek( geçen sene 200 bin tl kazanan bir arkadaşın 60 bin tl'sini avukata verip geri kalan tutarı kendi alacakken avukatın yok adli tıp raporu şu kadardı cebimden verdim, mahkeme bu kadar uzadı uzamasın diye şu kadar verdim gibi saçma, sizden asla para talep etmeyecek devlet kurumlarına ödeme yapmış gibi avukatın 20 bin tl daha koparmaya çalışması)
    4:her şeyden önceyse kendinizde bir avukat aracılığıyla hiçbir komisyon ödemeden sigorta şirketine dava açabilir sizde ya da evcil hayvanınızda oluşan zararın manevi olarak olmasa da maddi olarak karşılığını talep edebilirsiniz.
  • bu numaradan aranılıp teklif edilen olay bir dolandırıcılık değildir. trafik kazalarında çoğu insan karşı taraftan tazmin edebileceği (değer kaybı vb.) kalemleri bilemediği için bu tür hukuk büroları yardımcı olarak para kazanmaya çalışıyor.

    başlık sahibinin eline yüzüne patlama ihtimali var. zira bu tür hukuk büroları para kazanabilecekleri her türlü davayı açmaya üşenmezler.
  • geçen hafta aynı şekilde ben de aradım , geçen sene yapmış olduğum kaza ile ilgili detaylı bilgi vererek beni şaşırttılar, notere gelmem gerektiğini 3.650 tl hesabıma yatıralacağını söylediler hatta iban numarası bile istediler, sigortacı tanıdığım olduğu için işin aslı astarı nedir diye sordum , işin içinde polis avukatlar olduğunu belgeleri birbirlerine dağıttıklarını bulaşmama gerektiğini söyledi. bir iki kez daha arandım cevap vermedim
  • değer kaybını sigorta şirketlerinden tazmin etmen çok zor bir işlem değil, normal bir zeka seviyesine sahipseniz kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz. öncelikle karşı tarafın sigorta şirketinin sitesinden veya müşteri hizmetlerinden sunmanız gereken belgeleri öğreniyorsunuz. sonra basit bir dilekçe ile ile evrakları sigorta şirketine iletiyorsunuz. hatta email atmanız bile yeterli oluyor, posta yoluyla göndermenize gerek kalmayacaktır muhtemelen. ardından 1-2 ay içinde hesabınıza yatması gereken para yatıyor. toplam yarım saatlik bir işlem ile bu dolandırıcılara binlerce lira vermeden değer kaybı başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap