• enflasyonu azdıracak durum
  • 1 doların 2 tl olmasından önceki hadise.
  • elektronik ürün satan firmaların "dolar kurunu şu kadara sabitledik" diye kampanya yapmalarına sebep olacaktır.

    (bkz: umut etmek)
  • henüz 3 tl'yi geçmediğinin ve hala çok düşük olduğunun göstergesidir. şaka yapmıyorum.
  • "yaşasın! 1 dolar artık 1 'milyon' türk lirasına denk değil, olleyyy!
    finansal beraberliği sağlamamıza ramak kaldı" diye düşünülüp
    paramızdan silinen sıfırların, -afedersin ama- ne sikime yaradığını
    öyle böyle değil, feci merak ediyorum.

    eğer bir ay boyunca it gibi çalışıp,
    -bunu sevmiyorum ama laf aramızda,
    nasılsa kimse tanımıyor beni burada-
    2200 lira maaş almama rağmen bir iphone 4 alırken bile
    40 kere düşünüyor ve alamıyorsam, sikerim ben öyle paranın kazanılmışlığını.

    gelen mesajlar üzerine yazmak zorunda hissettiğim edit: 2200 liranın çok bir bok olmadığının farkındayım. keza henüz eğitimimi tamamlamadım, olay o değil. anlatmak istediğim biraz farklıydı. para birimlerini unutun. 2200k diyelim. söz konusu elektronik cihazın rayiçi ise 400k, bilemedin 500k olsun -ki makul olanı da bu. günümüzün taksitlendirme olanakları ve pazarlama stratejileri göz önünde bulundurulduğunda, aylara bölünerek falan edinmek gayet makul bir seçenek.

    ama adamın götüne döviz kurları arasındaki uçurum, üstüne bir de vergiler eklenince, 2000k'yı aşkın bir mayışla dahi bunu almanın zor olduğundan bahsetmek istedim.

    yoksa sikime kadar, iki kuruş parayla burada kime hava atacağım, niye hava atayım, zaten kimim neyim, bir allahın kulu da bilmez şurada. he merak eden varsa da aldığım parayı doğrudan %75'lik bursumun kalanını ödemek için istanbul bilgi üniversitesi muhasebesine domalıyorum.

    öyle yani. öbdüm.
  • 1 doların 1.9 tl olmasını; benim maaşımın ödendiği kanada doları ve sigorta primlerinin ödendiği avustralya doları ile örnekleyen çok saygıdeğer mümin kardeşlerimizin varil fiyatları düşerken zamlanan akaryakıt fiyatlarını hangi bakış açısıyla özetleyecekler çok merak etmekteyim.

    biz kriz döneminde eve varil varil petrol almayı planlıyoruz.

    üstad bizi bir aydınlatıver gözünü seveyim...
  • bir bilenin anlatması gereken durum. güya resesyon amerika'da yaşanıyor ama en fazla değer kaybeden para birimleri amerika'nın arka bahçesi olan ülkelerinki. kendilerini düze çıkarmak için bi hinlik mi yapıyorlar da bu ülkeler paralarının değerini korumamayı tercih ediyor? daha normal bi değerde kalabilmesi için merkez bankasının ne kadarlık dolar satışı yapması gerekmektedir? böyle bir satışın ekonomiye uzun vadede etkileri nedir? cari açığı kapatma derdimiz olduğunu bas bas bağırıyor medya. doların tl karşılığında değer kazanması ihracatı artıracak olsa da, ithal edilen malların fiyatını artırdığı için parça alıp birleştirdikten sonra satan montaj üzerine kurulu yerli sanayi bu durumdan ne kadar kar sağlayabilir? orta sınıfın tüketimini azaltması ya da uluslararası malları alım gücünün azalması ya da basit ifadeyle fakirleşmesi ne işe yaramaktadır?

    bilen kişi kahve ağzıyla anlatır da anlamamızı kolaylaştırırsa pek şukela olur.
  • iphone 5in duyurulmasina saatler kala olmustur.
    (bkz: hep amerika'nın oyunu bunlar)
hesabın var mı? giriş yap