• a milli kadın voleybol takımının 2023 cev avrupa şampiyonası'nda finale çıkabilmek için yarı finalde oynayacağı maç.

    polonya maçından daha kolay olacağına inandığım maç.
    29 ağustos 2023 italya fransa voleybol maçını izledim. italya, fransa'yı çok rahat yendi. italya çok iyi bir takım. ancak onların da zayıf noktaları var. rutinin dışında hamleler yapınca bocalıyorlar. teknik ekip tabii ki italya'yı analiz edecektir. bugün gördük ki türkiye - polonya maçında rakibi iyi tetkik etmişler. benim de biraz çekindiğim polonya'yı set vermeden elediler.

    maç türkiye saati ile 18.00'de.
    yayın: trt 1

    bugün 15.15'te cev erkekler avrupa voleybol şampiyonası ''romanya - türkiye" maçı var. trt spor yıldız'da.
  • bu maçı da kazanacak güçteyiz. not: bence son yılların en güzel maçıydı. tarihe geçti. zor da olsa maçı 3-2 kazandık. özellikle vargas 4. ve 5. setlerde müthiş oynadı. bugün hande baladın'ın doğum günüydü. böyle bir tarihi ana tanıklık ettiğim için çok mutlu oldum.
  • finalden önceki son engelle oynayacağımız maç.
  • dünyanın yükselen yıldızı kadın voleybol milli takımımızın önünü kesip final kupa vs oynatmamak için ayarlanan turnuva rotasında bir başka zorlu mücadele daha.

    yahu tamam şampiyonluk yolunda fikstürde avrupa voleybolunda futbolun san marinoları, estonyaları olmasın tabii ki orta üst düzey takımları eleye eleye olacağız görece finalde daha en zorlu dişli rakip gelir ama, biz daha bismillah

    çeyrek final polonya (4)
    yarı final italya (2)
    final sırbistan (3)

    parantezler güncel avrupa kadınlar başarı sıralamasıdır.

    kupa yolunda 1/4 den itibaren 4-2-3 ile mi karşılaşılır allah aşkına.

    biz de avrupa takımları sıralamasında şu an 1. sıradayız en son milletler ligi şampiyonluğu yükselişi ile ama şu takımlar içinde en az final - kupa bakımından mahrum olan en görece daha tecrübesiz takımız.

    hepsinin en az 1 er avrupa şampiyonluğu var.
    bizim ilk olacak inşallah.

    hepsini eze eze yeneceğiz kafalarına vura vura bu kızlar bütün şampiyonlukları hakediyor.
  • italya'nın son fransa maçını izledim. takımı az çok takip ediyorum. dejannaro'nun takıma çağırılmamasından sonra çok drama dönüyor içlerinde. ego'nu da ırkçılık muhabbetine takımı bırakma eşliğinden gidip geldi. hoca ve tercihleri çok tartışılıyor. oyuncular ile hoca arası mükemmel değil.

    egonu bu maçta ilk 6'da başlamayacak bu yüzden. diğer maçlarda da ilk 6 oyuncusu olmadı. hocaları onun yerine başka birini hazırladı. ego'nu bırakacağım diyince haklı olarak bunu yaptı. ara ara sokacak egonu'yu. ama kızın kafası rahat değil, kendini vermiyor. bu maçı kaldıracak mantaliteye sahip değil şu an.

    gelelim işin en güzel yerine. tüm bu drama, tartışmalar, oyuncu durumları sonucu italya maç anında çok düşüyor. çok iyi, durdurulamaz oynarken bir anda kopuyorlar. fransa'ya bile bir set vereceklerdi. kesin kazanır dediğiniz italya bir anda mala bağlıyor.

    bizi yenmeleri için maçın başından sonuna konsantre olup tamamını vermek zorundalar. işte şu an ki italya bunu yapacak takım değil. polonya'dan daha kolay rakipti bu yüzden. sylla'yı durdurmak yeterli olacak. ego'nun oyuna girince alacağı sayılar yetmeyecek.
  • saat kaçta olacak acaba.

    yenip finale çıkacağımız maç.

    edit: 18.00 da olacakmış. bilgi için teşekkür ediyorum.
  • şu ana kadar oynadıkları maçlarda set kaybetmediler, bakalım göreceğiz.
  • şu ana kadar oynadıkları maçlarda set kaybetmediler çünkü henüz türkiye’yle oynamadılar.

    şimdiye kadar avrupa şampiyonalarında ya italyaya ya da sırbistan’a kaybettik. bu iki takım bizim için bölüm sonu canavarları. ancak bizim de artık vargas’ımız var. bu sefer yılların acısını bu iki takımdan çıkartacağız.

    size sonsuz inanıyoruz. yapamazsanız canınız sağolsun der olimpiyatlara taşırız umutlarımızı. siz bu ülkenin yüz aklarısınız.
  • italya'nın as pasör çaprazı ekaterina antropova b+ bir çapraz. vargas ise a+ bir çapraz. eğer egonu oyuna girmezse, polonya maçından daha rahat bir maç çıkarırız. korktuğum şey egonu'nun kendini ispatlama hevesine girmesi üzerine 3 metreden her topu öldürmesi. egonu garip bir oyuncu. istediği maçı tek başına alabilecek bir potansiyeli var. hele 3 metrenin üzerine çıkıp vurduğu zaman bloklarımız sadece izliyor olacaktır. egonu yedek kalmaya devam ederse güzel bir maç olur bizim için.
  • italya maçı öncesi, futbol tayfa gelmeden, eleştirilen oyuncularımız hakkında ufak bir analiz yapmak istiyorum, belki böylece, oynayan oyuncular, neden oynuyor biraz açıklayabiliriz.

    cansu;
    cansu, yedek kalmış, elif oynuyordu hatırlarsanız, bu turnuvaya da böyle başladık. elif’in sürpriz sayıları bizim için çok önemliydi. fakat elif, turnıvaya çok fazla pas hatası yaparak başladı. sanırım turnuvanın tamamını izlemeyenler bu performansları kaçırdı. ayrıca cansu, savunmada da elif’in önünde bir oyuncu. evet cansu, hücumumuzu daha tahmin edilebilir kılıyor ama daha garanti bir oyuncu. belçika maçından sonra polonya maçında daha çeşitli hücum etmeyi denedik, eda, zehra, hande’yi kullandık ki bu sayede daha iyi hücum ettik, italya karşısında da hücum çeşitliliğini korumalıyız. arada elif yine oyuna girmeli.

    hande;
    manşetleri rakip sahaya kaçırdığı ve hücumda ortalama kaldığı için yerini derya cebecioğlu’na kaybetmişti. yine bu turnuva başında derya oynuyordu ama gerçekten çok kötü oynadı. yani iyi ki o maçları herkes izlemiyordu da kız, tehditlerden kurtuldu. hande tekrar kadroya girdikten sonra ise, bölüm bölüm gerçekten elit bir performans gösterdi. bazı oyuncular eleştiriler sonrası tamamen içine kapanır, performansları iyice düşer, hande de tam tersi oldu, winner ruhlu bir oyuncu olduğunu gösterdi. savunma anlamında şu anda istatistiksel olarak turnuvanın en iyi 3. oyuncusu (polonya maçı sonrası daha da yukarı çıkmış olabilir). hücumda da polonya maçında 9 sayı katkı yaptı. bu da ekstra katkı olarak önemli, en azından savunma hande’yi ciddiye almak zorunda, böylece diğer ataklarımız daha rahat oluyor.

    italya, vargas takıma katıldıktan sonra karşılaşacağımız en ciddi rakip ve bizim gerçek seviyemizi ortaya çıkaracak bir rakip (milletler liginde full kadro oynamadılar). çok önemli maç, her şeyimizi ortaya koyarak, umarım kazanacağız.
hesabın var mı? giriş yap