• aylık gider hesaplanır, bunu karşılayacak oran vadelide tutulur. kalan tutar döviz ve altına dağıtılır. ev araba mevcutsa rahatlıkla götürür. bunlar yoksa adam akıllı ev bile almaz bu para.
  • sarı siteye girip satılık ev fiyatlarına bakarak cevabınızı alabileceğiniz sorudur. yok "ben çadırda yaşarım" diyorsanız epey idare edeceği kesindir.
  • çok yaşanmaz
  • 1000000x19/100/12=15833 lira faiz geliri olan aylıktır. 20 yılda asgari ücretin 15 kat arttığı düşünüldüğünde ve faizlerin hep %19'larda seyretmeyecegine göre ortalama 10 yıl sonra aylık faiz geliri bugün parası 5-6 bin lira civarı olacaktır. 20 yıl sonra 1000 liralara düşeceğinden ömür boyu çalışmadan bu para yetmez. ancak mantıklı ve riski olmayan bir işyeri açabilirsen ve bu iş yerine sen gitmeden çalışanların para kazandırabileceği ve devamlı büyüyebilecek bir iş olabilirse bu geçirebilirsin. ama yok, ben faiz yiyeyim, hazır parayı yiyeyim dersen 10 yıl sonra paran pul olur.
  • güney doğu bölgesinden 7 tane 1+1 daire al ver kiraya eşyalı 1000 liradan. çok savurgan değilsen güzel yaşatır.
    1+1 on numara daire
  • enflasyon kadar yıllık faiz alacağınız gibi bir varsayımla aylık ortalama harcamanızı yıllıklandırıp tutara bölerek rahatlıkla içinden çıkabileceğiniz sorunsal.

    örn aylık 7 bin tl sizin harcamalarınıza yetecekse, yıllık 84 bin tl'ye fitsiniz demektir. bu tutarı 1 mio'ya böldüğümüzde 11.9 yıl yapıyor. hadi buna 12 sene diyelim. 12 yıl standart bir hayat yaşatır size bu para.
  • aylık giderinizin ne olduğuna ve şu anda eviniz arabanız ya da toplu para harcamanızı gerektirecek bir durum olup olmamasına göre değişir.
    yine bu parayla yatırım mı yapacaksınız yoksa sadece yatırım yapmadan sizi ne kadar geçindireceğiyle mi ilgili bir soru olup olmamasına göre yine değişir. sadece asgari ücretli bir işte çalışır gibi aylık 3000 tl içinden alacağınızı varsaysak ve değer kaybetmemesi adına döviz ve kıymetli madenlere bölüştürsek 1 000 000/ 3000 = 333 ay yapıyor. 300 ay diye kabul edip onu da 12 ye bölersek: 25 yıl yapar. yine biraz daha kırparsak 15-20 yıl asgari ücretli maaş alıyormuşsunuz gibi geçindirebilir.
  • 1 milyon ne ama? kuveyt dinarı mı? dolar mı? danimarka kronu mu? yoksa afrika parası filan mı?
    ettiğimiz duayı her zaman detaylandırmakta fayda var.
  • 32 günlük faiz getirisi ortalama 15-16k yapıyor. 2023 e kadar faizin düşme gibi durumu görünmüyor. bu para ile yetinirsen epey bir yaşarsın.
  • evin, araban varsa rahatlıkla yaşarsın. kral gibi değilse de, vezir yardımcısı gibi yaşarsın. üst entrylerde de bahsedildiği gibi, aylık 5k giderin varsa, 7 - 8k aylık artar onuda döviz, altın,btc ye dağıt gayet iyi yaşanır.
hesabın var mı? giriş yap