• sonuç editi:
    mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. anadolufest'in haziran'a ertelendiği söyleniyor ama herkes biliyor ki o zaman da yaptırılmayacak.
    organizatörlerin açıklaması şurada.
    yasak kararına verilen destekler(!) ise şurada. imza koyan kuruluşlara bir bakın.
    -----------

    "eskişehir'de açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb 15 günlüğüne valilik tarafından yasaklandı" kaynak

    belirtilen bir sebep yok açıklamada.

    12 mayıs'dan itibaren 4 günlüğüne şehirde önemli bir müzik festivali olan (ve şu ana kadar 10bin bilet satılan) anadolu fest eskişehir vardı.
    sanatçılar ve program şurada
    organizasyonun açıklaması şurada

    sorarlarsa kimsenin yaşam tarzına karışılmayan özgürlükler ülkesi.

    hani meşhur twit var ya: "siyasetten bıktım, biraz da şununla ilgileneyim dediğiniz ne varsa gelip onu da s*kecekler. nefes alamayacaksınız"

    edit: kararda valilik, kaymakamlık ve siyasi parti etkinlikleri yasak dışında tutulmuş, resmi 19 mayıs törenleri yasağa dahil değil, ama zaten 19 mayıs törenlerinin etkisi de zamanla azaltılmış olduğu için yasağa da gerek yok

    edit: 12-13 mayısta eskişehir teknik üniversitesinin bahar şenliği de yasağa takılıyormuş
  • benzeri, adana il emniyet müdürlüğü tarafından da ilan edilen 15 günlük yasaktır.
    aynı gün peşpeşe alınan bu kararlar merak uyandırmıştır bakalım hangi il ve iller eklenecek

    edit: haber linki
  • vatandaşların hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini amacıyla alınmış karardır diyorum ve susuyorum.
  • sebebini merak ettiğim yasak. bilgi de verilseydi keşke.
  • bayram tatili için eskişehirde iken afişleri görünce kıskanmıştım vay arkadaş ne haset adammışım meğer.
    şaka bir yana aynı gün iki farklı şehirde aynı kararın alınması dikkat çekici. valilikler bu kararları alırken neye dayanarak alıyorlar açıklamaları lazım. pandemi nedeni ile olmayacağından güvenlik ile ilgili bir sebep ise açıklanmalı.
  • siyasi parti faaliyetlerinin hariç tutulması komik olmuş, miting serbest demek ki.
  • "vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler, t.c. anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile ilimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla;"

    benim daha iyi bir fikrim var. insanlar iş ve okul dışında dışarı çıkamasınlar. kolaylıkla asayiş ve güveni sağlamış olurlar.

    tuhaf tuhaf işler dönüyor yine!
  • “akp insanların yaşam tarzına karışmıyor.” diyenlere gelsin.

    neyse. devran dönüyor. göreceğiz.

    edit: tüm siyasi partiler tarafından da normal karşılanacaktır.

    (bkz: #136677047)

    buradaki ilk paragrafı boş yere yazmadım ben.
  • ülke sathında bilhassa muhalefet partilerinin belediyelerini yönettiği vilayet ve ilçelerde valilik ve kaymakamlık vasıtasıyla ikircilikli bir yapı teşkil edildiğini ve ankara'da birilerinin keyfine göre kararlar alındığını gözler önüne seren bir garip karardır.

    savaş, çatışma, doğal afet, salgın hastalık veya terör eylemi ihbarı yoksa böyle bir karar niçin ve hangi hukuki gerekçeye istinaden alınabilir?

    şehir ve ilçeler ile alakalı bütün mühim kararları siz verecekseniz, o halde belediye seçimleri niçin yapılıyor? karagöz oynatmak için mi?
  • (bkz: hassiktir bok)
hesabın var mı? giriş yap