• medeniyet böyle bir şey işte.
    oh, nihayet bize de geldi.

    (bkz: nuriye gülmen)
    (bkz: semih özakça)
  • alt devrenin üst devreye abi deme zorunluluğu vardır çevik kuvvet birimlerinde. bu zorunluluk ortadan kalkmış oldu böylece.

    bu uygulama da cemaatten kalma bir adetti ve gayet de çirkindi. özellikle 21 yaşında pmyo'lu polise atanamamış öğretmen olan 29 yaşındaki pomem'li polisin abi demesi biraz saçmaydı nitekim.
  • abilerden, ablalardan ağzı yananların yasağı sanırsam.

    ama doğru karar olmuş tabii.
  • bu tarz ifadeleri, seslenmeleri beğenmeyebilirsiniz. hoşunuza gitmeyebilir. ama devlet bunu yasaklayamaz. herhangi bir kurum buna sınırlandırma getirmemeli. benim en iyi dostumdur istediğim gibi hitap ederim ona.
    iş yerinde laubaliliğe ben de hoş bakmıyorum ama bu demek değildir ki yasaklanmalı bu tarz ifadeler. bırakın insanlar istediği gibi hitap etsin birbirine. rahatsız olan dile getirir onunla istediği gibi konuşurlar.
    devlet kurumlarından tutun da özel şirketlere varana kadar iyice baskıcı olmaya başladı işverenler.
  • neyse ki bunların içinde minnoşum kelimesi yok.
  • bunları diyorlarsa zaten yazık.

    isabetli yasaklamadır.
  • zamanında askerdeyken bize de böyle bir yazı gelmişti.askerler birbirlerine torun-dede-poşet vs gibi hitaplarda bulunamaz vs diye... tüm birliğe okunmuştu hatta genel anons sistemi ile.herkese de tamam bir daha demeyiz demişti.çok işe yaramıştı çok.o gündem sonra herkes birbirine ismet bey,efendim sevgili çavuşum diye konuşmuştu.
  • bence disiplin açısından gerekli olan bir yasa. sonuçta ciddi bir iş ve görev başında bu tarz kelimelerin kullanımı laçkalığa neden olabilir.
  • yerinde bir karardır. türkiye kültüründeki gevşek ve küçümseyici-yüceltici hitaplar, kişileri yaş üzerinden sınıflandıran/sınırlandıran bakış açıları vs., gelişimin önünü tıkayan problemlerden biridir.
    "robocop" gibi olmasa da*, en azından disiplinli olması gereken kolluk kuvvetlerinde, bu tip şeylere yer olmaması beklenir.

    "her şey çözüldü bir bu kaldı" demenin anlamı yok. doğruya, doğru diyebilmek gerekir; ilerlemenin şartlarından biri budur.
  • yasağın saçmalığı bir yana, "abi", "kanki", "toprağım" gibi bir dolu embesil hitabı yasaklarken "devrem" denen rezilliğe resmiyet kazandırmaya çalışmaları göz yaşartıcı.
    devrem ne kardeşim acemi birliği gibi? oldu olacak poşet, torun falan desinler.

    ülkede milyon tane meslek var, herkes birbirine nasıl hitap ediyorsa bunlar da öyle etsinler çok mu zor bunu becerebilmek?
hesabın var mı? giriş yap