• ukrayna cumhurbaşkanı zelenski'nin 2014'ten beri rusya'nın elinde olan kırım'ı istemesidir.

    komedyen reis savaşın başından beri ilk defa açık açık kırım'ı almalıyız başka türlü savaş bitmez demiş.

    bbc tık tık

    türkçe kaynak tık tık
  • emperyalizm'in uşağı, soytarı zelenski'nin komik talebi.

    görece daha önemli konu başlığı için; (bkz: vatan toprağını savunan memuru görevden almak)

    meraklısı için; dipnot: (bkz: nato üyesi olmanın türkiye'ye verdiği zarar)
  • elinde boş çay bardağıyla putin’e gidip istemesi yerinde olacaktır.
  • işgalci rusyadan işgal edilen toprağını geri istemiştir. en doğal hakkıdır. yürüyedursundur.
  • istemeyle oluyor muydu?
  • kendi toprağını savunmaktadır ve haklı bir istektir.
  • hakkında emperyalizmin uşağı falan diyenlerin olduğu kişini yaptığıdır.

    bu duruma emperyalizmin uşağı vs diyen tiplerin başına her şey gelir kandırıp kandırıp çitilerler :) abd "emperyal" de rusya değil sanki :)

    lan oğlum eleman rusya tehdidine karşı potansiyel ittifaklara yanlayarak ülkesinin korumak zorunda kaldı ki rusya da zaten sadece tehdit etmekle kalmadı ukrayna halkının ülkesini işgal etti, çoluk çocuk ne varsa öldürüyor vs.

    yani siz manyak mısınız lan, mantık yürütün azcık sizden daha büyük bir ülke sizin topraklarınızı istiyorsa ya ona topraklarınızı verip onun egemenliği altına gireceksiniz ya da bir şekilde karşı güçlerle ittifak edip kendinizi savunmaya çalışacaksınız, başka yolu var sanki de eleman istememiş gibi konuşuluyor.

    sscb zamanları falan da söyleniyor da, o rejim çökmüş bir rejim, "bir zamanlar burası bizim toprağımızdı" konusuna girdinmiydi, dünyada hiçbir yerden çıkamazsın yarın gelip aynı argümanı sana da sunarlar.

    devletler kurulur yıkılır, sscb de varyatif nedenlerle yıkıldı yerine farklı farklı devletler kuruldu. yaşam devam ediyor.
  • avrupa ülkeleri, rusya; kırım'ı ilhak ettiğinde ses çıkartamamıştı. buna türkiye'de dahil. zelenki, kırım'ı istiyorsa, arkasındaki güce güveniyor. türkiye, ukrayna'nın bu talebine nasıl cevap verecek merak ediyorum.
  • he he evet emperyalizmin uşağı zelenski. putin emperyalizme kafa tutan delikanlı yiğit(!).

    lan siz bu kafayla nasıl bu yaşa kadar gelip, internet falan kullanmayı becerip de sözlük'te yazar olabildiniz anlayamıyorum.

    zelenski iyi ya da kötü, bir şekilde ukrayna'yı rusya boyunduruğundan kurtarıp özgürleştirmeye çalışıyor.
    rusya'nın güdümü altındaki devletlerin durumu ortada. hepsi zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmalarına rağmen sefalet içinde yaşayan, demokrasi olmayan, dolar milyarderi diktatör liderlere sahip zavallı ülkeler.

    ukrayna kendisini kurtarmayı başarabilirse bundan sonra zaten avrupa birliğine girecek, kendilerini toparlayacak, türkiye'ye falan fark atacak.

    siz hala emperyalizm diye öte durun. putin denen adam ülkesini sömüren bir diktatör. rusya ve kontrolündeki ülkelerin halkları sefalet içinde yaşamaktan bıktılar. er ya da geç, bir şekilde hepsi bir gün bir devrim yaparak rusya'nın sömürü düzeninden kurtulacaklar.
  • komünist köpekler tarafından istila edilmiş olan toprağını istemesidir. götüne güvenen bir müttefiki olsa, orta çağ teknolojisiyle yaşamaya çalışan ruslar çoktan yolun sonuna gelmişti.
hesabın var mı? giriş yap