• türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu olan gazi mustafa kemal atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde emniyet şeridinde saygı duruşunda durduğum için türk polisi tarafından bana düzenlenmiş cezadır.görsel

    bu sabah trafikte olduğumdan dolayı herhangi bir kazaya neden olmamak amacıyla aracımı 09.04’te e-5 yenibosna-merter istikametinde yenibosna mevkiinde en sağ şeride çekip saygı duruşunda bulundum. trafikte yer alan tüm araçlar araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundular. durduğum yerin 50 metre ilerisinde ise 1 polis aracı ve 3 memur olduğunu fark ettim. ilk olarak saygı duruşu sırasında bir trafik kazası meydana gelmesi durumunda hızlıca müdahale etmek için polislerin hazır beklediğini düşündüm. ilk yanlış düşüncem bu oldu.

    polis memuru beni durdurup evrakları isteyince rutin kontrol yapıyorlar diye düşündüm. ikinci yanlış düşüncem de bu oldu. bana trafik cezası yazacaklarını söyleyince itiraz edip, siz türk polisi değil misiniz saygı duruşunda durduğum için bana nasıl ceza yazarsınız dediğimde, saygı duruşu için mi durdun dedi (bu sabah 09.05’te aracımı sağa çekip, dörtlümü yakıp, aracımdan inip, arabanın yanında 1 dakika boyunca ayakta istanbul’un temiz havasını ciğerlerime çektiğimi düşündü galiba). evet dedim saygı duruşu için aracımı çektim. tamam o zaman ceza yazmıyorum dedi. ben de ehliyet ve ruhsatımı yoluma devam ettim. (yolda keşke polis aracının ve memurların videonu çekseydim diye düşündüm, çekmediğime şu an çok pişmanım.)

    bu akşam e-devletten ceza sorgulaması yaptığımda tarafıma 47/1-c maddesi kapsamında 436 tl ceza düzenlediğini gördüm. şimdiye kadar yediğim trafik cezaları (hız limitini aşma) arasında bu cezanın yeri çok başka. ben bu cezayı yemekten gurur duyarım. lakin bu cezayı, bana kesenlerin yanına bırakmaya hiç niyetim yok. öncelikle cezaya itiraz edeceğim, sonrasında ise bana ceza yazan memur hakkında (tutanaktan belli oluyordur diye düşünüyorum) dava açacağım.

    edit 1: güzel mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. dava süreci ile ilgili gelişmeleri ayrıca burada paylaşacağım.
  • atatürk düşmanı polis subay memur olmadığını sanıyorsunuz?
  • kanı bozuk operasyon çocuklarına hadlerini bildirmek lazım.
  • haklı cezadır.
  • olay gerçekten doğruysa o üniformadan utanması gereken bir memurdur. bunu yazdım ama utanmak bir vicdan göstergesidir herkeste bulunmaz.

    atatürk olmasa memur olamayacak birisinin yaptığı eylemdir.
  • zamanında fetöcüler gazi meclisi bombaladı.

    ne istiyorlardı verilmiyordu bilmiyoruz ama öyledi işte.

    tuhaf hadise içeren hede.
  • hemen sövmeden önce eds sistemi olabilir mi ona emin olmak lazım emniyet şeridi ihlalinden dolayı
    edit: kimseyi savunmuyorum bu arada adamlar ehliyet ruhsatı verip saldıkları için bu aklıma geldi
  • ceza hepimize yazılmıştır, sonuna kadar arkanızdayız
  • 10 kasim ile alakasiz olarak bir suredir gozlemledigim yeni bir adet de bu. surucunun arkasindan surucu belgesine ceza yazmak. muhtemelen tutanaga da "imzadan imtina" yazmislardir. o tutanagi bul arkadasim, sana bol sans. bu arada polis memuruna gorevinden oturu dava acamazsin. idarenin o sorusturma iznini verecegini sanacak kadar naifsen sana o konuda da bol sans. cuvaldiz kendinize batana kadar hicbir sey yapmadiginiz icin duzen artik boyle. sindirin.

    bu ceberrut sisteme de birileri ileri demokrasi diyor iste. yersen. adalet tabutunda civi cakacak yer bile kalmadi.

    edit: gecenlerde basima gelen bir olayi anlatayim. yolcumu havalimanina birakiyordum. united'in sistemleri coktugu icin check in yapilamiyordu, yolcumun bagajlarini baska bir yere tasiyabilmek icin aracin basindan yaklasik 5 dakika ayrildim. geldigimde basinda bir polis memuru vardi ve ceza yazmaya hazirlaniyordu. kendisine durumu acikladim ve bana tek soyledigi sey, "sorununuzu anladim, ceza yazmiyorum, bundan sonra yine de daha dikkatli olun" oldu ve gitti. olayin gectigi yerin turkiye olmadigini soylememe herhalde gerek yoktur.

    2. edit: emniyet seridi cezasi bu degil, bu baska diyen saf arkadaslar, sizlere de bol sans.
  • atatürk'ü anmak için saygı duruşunda bulunma eylemine ceza kesmektir, verilen cezanın trafikle alakası yoktur.

    vatan haini her yerde var.
hesabın var mı? giriş yap