• fatih altaylı'nın yazısından alıntı link

    --- spoiler ---
    ankete katılanların yüzde 88’i türk, yüzde 10’u kürt, yüzde 2’si ise diğer etnik gruplara ait olduklarını beyan etmişler.

    yine ankete katılanların yüzde 46.5’i anayasa referandumunda “evet”, yüzde 44.3’ü ise “hayır” oyu kullanmışlar. geçerli oylara göre yüzde 51.2’si “evet”, yüzde 48.8’i “hayır” oyu vermişler.

    bu ankete katılanların yüzde 51.6’sı son cumhurbaşkanlığı seçiminde recep tayyip erdoğan’a, yüzde 38.6’sı ekmeleddin ihsanoğlu’na ve yüzde 9.8’i selahattin demirtaş’a oy atmışlar.

    yani oldukça güvenilir bir panel söz konusu....

    bu panelin, konsensus’un “ilk genel seçimde hangi partiye oy vereceksiniz?” sorusuna verdiği yanıtlar şöyle:

    ak parti: yüzde 44.9

    chp: yüzde 23.7

    mhp: yüzde 10.6

    hdp: yüzde 9.1

    iyi parti: yüzde 2.7

    diğer: yüzde 2.2

    cevap yok: yüzde 2.0

    kararsız: yüzde 2.1

    geçersiz: yüzde 0.7

    oy vermeyecek: yüzde 2
    --- spoiler ---
  • inandırıcı bir anket değildir. mhp'nin yüzde 10 alacağına inanmıyorum. mhp artık bir fonksiyonu olmayan bir parti. akp'yi koşulsuz destekledi. akp'ye yakın bir seçmensem eğer, akp dururken niye mhp'ye oy vereyim ki? akp'den hoşlanmıyorsam zaten iki partiye de oy vermem.
  • yayınlanan tüm anket sonuçları bir partinin meclis'te salt çoğunluk elde etmesini mümkün görmüyor. bu öngörü hayır cephesi tarafından dile getirildiğine " halkımızın sağduyusuna güvenin" deniyordu. sistem ilk seçimde sorun çıkardı. bir kaç yıla kalmaz anayasa değişikliğine evet verenler de bu nereden çıktı diye sızlanmaya başlar.
    seçim öncesi kurulan koalisyon, erken seçime gidemeyecek meclis ucûbesi dönemine hoş geldiniz.
  • fatih altayli'dan sonrasini okumadigim anket.

    biliyorsunuz tapelerde zamaninda altayli'dan duzeltme yapmasi isteniyordu. o da gerekeni yapiyordu. birisinin bilgisayarindan istege gore hazirlanan anket. halkin nabzini falan tutmak sozkonusu degil. cok takilmayin. gulun gecin.
  • gecersiz ne demek ya adamlar ankette bile gecersiz oy kullanmayi basariyor pes. ne yapiyorlar kime oy vereceksiniz sorusuna "yildiz tilbe" mi diyorlar?

    sacma anket
  • hdp'nin barajı geçebilmesinin tek yolu tekrar chpli seçmenlerin bir kısmının anlaşmalı hdpye oy vermesi.chp seçmeninden oy alamayan bir hpd kesinlikle barajı geçemez.

    iyi partiden bir şey beklemiyorum
    mhp'de düşüş olacaktır.barajı geçememe olasılığı hdpden daha az.

    sonuçları değiştirecek tek şey. ekonominin seyri.her şeyi ekonomi belirleyecek.

    veya parti liderlerinin beklemeyen ölümü oy oranlarında ciddi değişiklik sağlayabilir.
hesabın var mı? giriş yap