• boris johnson'ın teklif ettiği seçim. hadi bakalım.
  • jeremy corbyn'in muhtemelen reddedeceği seçim önerisi. şu anda süreç uzatılıp sancılandırılarak ab ye dönüş referandumu ihtimali kuvvetlendirilmeye çalışılıyor gibi görünüyor.

    edit: yanılmışım
  • jeremy corbyn ikna olmuş. seçimden kaçan muhalefet olmanın ağırlığını buraya kadar taşıyabildi.

    boris üstünden geçecek farkında.

    meşaleleri yakın.

    boris, ters yatırıp düz seveceğim diyor gibi.
  • jeremy corbyn reisin sarı kafa versiyon ikiyi hezimete uğratacağı seçimdir.

    corbyn'i seçimden kaçmakla ve "chicken" olmakla suçlayanlar siyaseti yağlı güreş sanıyor heralde. satrançta bile rakibinin istediği hamleyi rakibin istediğinde yapmazsın; bo-jo sürekli labour'u kazanacağını düşündüğü bir seçimde erkenden alaşağı edip seçimi bir nevi kendi gerzekçe brexit çözümünü meşru kılma aracı olarak kullanmaya çalıştı. corbyn elbette üzerindeki seçim baskısına dayanamayacaktı ama en azından istediğini aldığı ve böylece seçimi kabul ettiği algısını yaratmaya çalıştı, beklenen neydi anlamıyorum.
    "madem öyle seçim yapalım yer mi?" şeklinde aptalca bir meydan okumaya hiçbir siyasetçi gelmez.
  • an itibarıyla kabul edilmiş olan.

    çok heyecanlı olacak.
  • 3.5 yillik shitshow sonrasi sonunda gerekli hamle yapildi. eger corbyn bu secimden de galip cikmazsa gitsin atsin kendini tower bridgeden artik. ki bence agir yenilgi alcak. tam kilicdaroglu adam zaten. borise ragmen brexit dugumunu cozmek icin conservativeler buyuk zafer kazanir. farage dingili napacak acaba.
  • bu gece boris manconun çok heves ettiği erken genel seçim teklifi 438 noes to the lefte, 20 ayes to do righta karşın milletvekiller tarafından kabul edilmiştir.

    sitkom ingiliz meclisi
  • boris'in, birçok insanın ve anket tahminlerinin aksine siki tutacağı seçimdir.

    not: ben muhalif spor ve muhaliflerin hayalleri ters çıkar.
  • donald trump boris ile farage birlikte çalışsın demiş: https://www.reuters.com/…age-to-unite-iduskbn1xd0ha

    ingiltere halkının abd başkanının müdahalesine vereceği tepkiyi çok merak ediyorum. obama brexit referandumundan önce bu konuda yorum yapması özelikle brexit taraftarları tarafından sert bir tepki ile karşılanmıştı.

    benim şahsi tahminim, obama için "dış güçler ingiltere siyasetine müdahale etmesin" tepkisinin trump için gelmeyeceği yönünde.

    rte, putin, trump, boris ve başında oldukları halklar herhangi bir prensibe sahip değil ve tüm bu demokrasi, bağımsızlık v.s. lafları demokrasiye saygı gösteren kişileri susturmak için kullanılıyor.

    bu kişilerin senkronize bir şekilde çalışabilmesi, paslaşması v.s. özünde ırkçılık dincilik veya para gibi tek bir amaç peşinde olması sebebiyle mümkün oluyor ve bu diğer tüm kaygıları sıfırlıyor.

    ingiliz halkının trump'ın yanında durması çok karanlık bir döneme girildiğini de işaret etmiş olacak.
hesabın var mı? giriş yap