• ekşi sözlük yazarları bugün seçim olsa hangi partiye oy verir. biraz seçimin nabzını tutmak adına düzenlemek istediğim anket. özellikle mhp ve akşener arasında nasıl bir korelasyon olacağını merakla bekliyorum.

    seçim anketi burda
    http://www.strawpoll.me/13924283

    edit
    sandıkları 14 eylül 19:00 gibi kapatmayı düşünüyorum
  • ilk oyu kullandım, çalışıyor.
    peki sandıklar ne zaman kapanacak sayın ekşici? 13 eylül 2017'nin bitmesine 23 dakika var da o nedenle sordum.
  • şahsen paralı aktroller dışında sözlük insanının akp ye oy vereceğini düşünmüyorum. bu sebeple asıl sonuca yaklaşmayacaktır bile. çünkü bu adamlar asıl oyu zar zor okuyabilen, bir zamanlar denince kızılan "dağdaki çoban"dan alıyorlar.
    ben şuna eminim, oy kullanmadan önce 10 soruluk çok basit bir genel kültür testi yapıp, 5ini bilemeyene oy kullandırmasan, akp barajı dahi geçemez.
  • başlığa pek ilgi olmayasın rağmen ilginç bir şekilde oylamaya oldu. garip bir şekilde meral akşener açık ara önde götürüyor. seçimde büyük bir süpriz bizi bekliyor anlaşılan
  • sözlükteki seçim anketlerinden zaten gerçek sandık sonuçlarını tahmin etmeye çalışmazsınız. sol tandanslı bir yerde oyların nasıl dağıldığını görebilirsiniz. görünen o ki akşener'e çok ciddi bir kayış var.
  • sanırım sol diye yutturulmaya çalışılan azınlık milliyetçiliği insanlarda tiksinti yaratmış. durum abd ve avrupa demokrasilerinde de aynı. alt right denilen akımın gelişimi göz ardı edilemez. okuyan, yazan, çizen genç insanlarda alternatif sağa bir yöneliş var. yani, türkiye özelinde, seküler, milliyetçi, dini açıdan muhafazakar tavırlar üstünde sırıtmayan, cumhuriyetçi gelenekçi bir parti arayışı var. sanırım meral akşener bunu karşılayacak gibi duruyor.

    ne yalan söyleyeyim... beni bile heyecanlandırmakta. umarım her şey hayal edildiği gibi olur. .
  • chpli bir sülale ve aileden geliyorum tanıdığım akrabalar ve ben bütün seçimlerde chpye oy verdik sayın meral akşenerin yeni parti kurma çalışmaları başladığı tarihten itibaren başladığından beri türkiye'de bizim gibi ulusalcı kesimde bir umutlanma görüyorum çevremdeki herkes ailem dahil akşenere oy vereceğini söylüyor fakat akşenerin iktidarı kazanması için ulusalcı kesimden çok muhafazakar kesimden bilhassa akp seçmeninin ılımlı liberal kanadından oy alması gerekiyor kemal kılıçdaroğlunun hdp ile yakınlaşmak için izlediği yanlış politika chp seçmenini akşenere doğru yönlendiriyor mhpnin aklı başında olan seçmenleri zaten akşenere büyük destek verecektir ancak şurası var ki akşener sağ tandanslı bir lider eğer iktidar olursa izleyeceği ekonomik politikalar akp gibi liberal yönde zengini dahada zengin etmeye yönelik olursa bu ona oy veren chp seçmenini hayal kırıklığı içerisinde bırakacaktır 2002'den beri yandaş şirketler için özelleştirilen cumhuriyetin kamu kurumlarını tekrar kamulaştırması, işsizliği bitirmesi ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına hakettiği değeri tekrar kazandırması gerekir ben ise şuan chp ve akşener arasında kararsız durumdayım chp cumhurbaşkanlığı için güçlü bir aday çıkarmazsa oyum akşenerin olacaktır ancak atatürk'ün altıokundan başka yere hele sağ bir partiye oy vermek içimi sızlatır hele o partinin içinde demokrat kelimesi olması bana demokrat partiyi hatırlattığı için ters geliyor ancak bizim gibi vatansever solcular ile vatansever sağcıların bir araya getirilmesi asgari bir ortaklık kurulması türkiye cumhuriyeti için büyük bir önem arz ediyor 7 haziran seçimlerinde chp ve mhp nin oy toplamı akpyi geçiyordu umarım 2019 seçimlerinde bu oylar akşener veya chpnin adayı üzerinde toplanır ve akp hezimete uğratılır.
hesabın var mı? giriş yap