• şu anda izmir'de sokakta kaldım. sebebi ise kamil koç firmasının müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede izmir'den afyona saat 4te otobüslerinin olduğu bunun için basmaneden 3.30 da servis kalkacağı ve 3.00da yazaneden bilet alıp 3.30daki servisle otogara geçip seyahatimi gerceklestirebilecegim söyledi aracın uygun olduğunu da hanım efendi ekledi.

    buraya kadar herşey normal 2.50de vardigim yazanede çalışan arkadaş önce sistem sorunlu çalışmıyor dedi ve sonra ağzındaki baklayi çıkartıp zaten servis aracı yolcu olmadığı için buraya uğramadı dedi.

    sonrasında müşteri temsilcisini tekrar aradım ve durumu izah ettim. anlayışla karşılayan beyfendi mağduriyet giderilmesi için başka bir servise yönlendirmesi gerektiğini ve burada yakındaki bir otelde konaklama işlemi uygulanacağını söyledi.

    ardından da yönlendirdiği arkadaş durumun ve şikayetin oluşturulduğunu tarafıma dönüş yapılacağını söyledi.

    şimdi soruyorum 4teki araç için 1 saat 10 dk önce bulunduğum yazane çalışanı göz göre göre yalan söyleyip pişkin pişkin gülerek nasıl oluyor da servisin gitmeyeceğini söyleye biliyor ki o servis daha yolun yarısında dahi değilken

    peki madem bu olay oldu mağduriyeti gidermek için bağlanan arkadaş nasıl oluyor da 1 saatten fazla bir sürede bunu hala çözemedi ve geri dönüş yapmadı...

    kamil koçu bir daha asla ama asla kati suretle kullanmayacağım arkadaşlar. sizleri de bilgilendirmek istedim.
  • (bkz: stardate)
  • (bkz: yazıhane)
  • rezalet puanım:8/10
    başka rezaletlerde görüşmek üzere
  • cuma ben de kullanacağım kamili. bakalım.
hesabın var mı? giriş yap