• üst edit: evvela tüm şehitlerimize allah'tan rahmet gazilerimize de acil şifalar dilerim. kendilerine minnettarız.

    şahsıma yönelik stokçu, açgözlü, açık gözlü, köy bakkalı vs. gibi ithamlarda bulunanlara ithafen edit: ürünleri bugün başka bir mağazadan tedarik edip paketledim. şu an dağıtıma çıkıyorum. görsel entry sonunda yer alıyor. 50 paket çaydan 750 lira kar kovalamayı akıl edip 750 lira için birkaç saatimi ayıracağımı sanan yazarlara selamlarımı iletiyorum.

    yaşadığım rezilliktir efendim.

    60 tl'den satılan çaykur'un 500 gr'lık çaylarından 50 adet alıp kasaya yöneldiğimde satın alımların bazı personelce 5 bazı personelce de 10 adetle sınırlı olduğu bilgisiyle uyarıldım.

    personele alım yaptığım ürünün reyonunda böyle bir yazılı bilgi olmadığını dolayısıyla üründen istediğim kadar alabileceğimi söylediğimde alışverişimin toptan alışverişe girdiğinden bahsederek ürün satmayı reddettiler. şu an kasa başında ürünlerle bekliyorum. üstüne üstlük beklediğim kasayı da hizmete kapatarak ürün alımımı engellediler. polis çağırdım bekliyorum.

    personelin savunması da şu şekilde. ucuz üründen herkes yararlanmasın mı? bu beni ilgilendirmiyor dediğimde kasa hizmetini kapattılar. rezillik gerçekten.

    gelişmeleri editleyerek paylaşacağım. ürünlerle hala kasada bekliyorum.

    edit: ürünleri içmek ya da satmak için değil hayrına dağıtmaya alıyordum. 25 kg çayı içecek değiliz. babamın vefat yıl dönümü için 50 paket çay 50 paket kesme şeker dağıtacaktım. ölüm tarihi 15 ocak 2020. stokçu da değilim.

    edit 2: buradaki sorun rafta satılan ürüne satış adedi sınırıyla ilgili bir ibare eklenmemiş olmasıdır. beni uyarmaya gelen personel de bana bu satış yasağı ile ilgili hiçbir yazı yahut tebliğ sunmadılar. herhangi bir mevzuat da belirtmediler. ürün alamama rezilliği buradan kaynaklanmaktadır.

    edit 3: haklı ya da haksız görebilirsiniz anlarım da hakaret edecek kadar ne yaşadınız benimle arkadaşlar?

    mevzuat editi:
    tüketicinin korunması hakkında kanun kanun numarası : 6502

    satıştan kaçınma
    madde 6- (1) vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz.
    (2) hizmet sağlamaktan haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz.
    (3) ticari veya mesleki amaçlarla hareket edenler; aksine bir teamül, ticari örf veya adet ya da haklı bir sebep yoksa; bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin, kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı, ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınması şartına bağlayamaz.
    (4) bakanlık ve belediyeler, bu madde hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevlidir.

    satıştan kaçınamazlar.

    edit 4: arkadaşlar buradaki sorun para pul ucuzluk değil. ürünü bilerek mağazaya girmedim denk geldiğimden o an almak istedim. ancak sorun kafalarına göre kota uygulamaları. yarın öbür gün 3 adet şampuan almak istediğinizde ayda 1 şampuan ancak kullanırsın 3 tane satamayız dediklerinde de mi ses çıkartmayacağız. bu keyfi uygulama nasıl savunulabilir?

    edit 5: ürünün indirimli olduğunu bilerek ve isteyerek mağazaya girmedim. ev ihtiyaçlarını almaya girdiğimde tesadüfen rastladım indirime. bu mağaza avm içinde olduğundan eşimle de sinema planımız vardı ve çok fazla zaman kaybetmemek adına hem ev ihtiyaçlarını hem de dağıtımını sağlayacağım ürünü alıp çıkmak istedim. ortada bir kötü niyet vs. söz konusu değil. bunu da personele detaylı şekilde izah etmeme rağmen kasayı kapattılar satışa.

    edit 6: ürünleri almadan mağazadan ayrıldım. tüketici hakem heyetine taşıyacağım konuyu. sonucu editleyeceğim. hakaret etmeden fikrinizi belirtmenizi rica ederim.

    edit 7: gerek özel mesaj yoluyla gerekse de entry girerek desteğini ileten konunun özündeki sorunu anlayan sözlük yazarlarına teşekkür ederim.
    görsel
  • ben başlıyorum arkadaşlar;

    (bkz: derdini sikeyim)
  • toptancı mısın amk 25 kilogram çayı ne yapacaksın
    (bkz: derdini sikeyim)
  • kasada 50 tane çayla bekleyen adamın görüntüsü gözümün önüne geldi de, cidden rezalet.

    ulan 2 kuruş kar edicen diye düştüğün hale yazık utanmaz herif. umarım migros çalışanları yaka paça dışarı atarlar seni.
  • toptancı gelmiş birde rezillik diye başlık açmış. 50 tane ne lan?
  • bütün şubelerini tek tek ziyaret ettiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. kodumun al sat fırsatçıları. aman vatandaşa ucuz bir şey yedirmeyin amk
  • --- spoiler ---

    çoklu alımda migros bu ürünün satış hakkını saklı tutar
    --- spoiler ---

    rezillik değil. 50 tane almak da ne amk? asıl rezillik diğer müşterilere hiç çay bırakmamanda.
  • stokçu, karaborsacı birinin başına gelmiş rezil durumdur. rezilliğin sebebi de migros değil kendisidir. eğer kafe işletiyorsan git toptancıdan al, bireysel alıyorsan 25 kg çay bir yıllık çay, ne gereği var.

    neyse bu tiplere zaten bir şey anlatamazsın bunlar hukuk insanı değil kanun insanıdır. reyonun üstünde öyle bir yazı olmaması senin aç gözlülükle sabahın köründe tüm çayları alabileceğin anlamına mı geliyor? kanuna göre alabilirsin belki, bilemiyorum ama hukuka azıcık saygılıysan almamalısın. belki bir yaşlı amcanın da, bir üniversite öğrencisinin de aklındaydı almak, onun ucuz ürüne ulaşma hakkı yok mu?

    ayrıca bu tip kampanyalarda sayfanın en altında 2 font ile 5 paragraf cümle yazar, kimse okumaz ama orada da stok sayısı, alım sayısı, kampanyanın geçerli olduğu yerler, başka kampanya ile birleştirilemeyeceği gibi şeyler genelde yazar. umarım 5 taneden fazla alamazsın ve cumartesi sabahı rezil olduğunla kalırsın. çünkü aç gözlülük iğrenç bir şey.
  • işte millet olarak tam olarak sorunumuz bu. bencillik ve açgözlülük. inşallah birazdan hak ettiğin dayağı yersin orada.
  • derdini sikmekle birlikte teknik olarak haklı gibi, markete girişte dahi indirimli ürünlerde satın alma sınırı vardır yazsa yeterli. hiç bir şey yazmadan sınırlı kardeşim demek mantıklı değil gibi.
hesabın var mı? giriş yap