• "sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerin düzenlenmesini talep eden hekimler, istekleri yerine getirilmediği takdirde 14-15-16 mart'ta 3 gün iş bırakacaklarını duyurdu."
    - https://www.medimagazin.com.tr/…r-11-681-99390.html
    - http://hekimsen.org/haber-detay.aspx?q=119
    - https://twitter.com/…igi/status/1494581091654856705
    - http://www.hekimsen.org/haber-detay.aspx?q=128
    - https://twitter.com/…sen/status/1499770223175610373
    - https://twitter.com/…sen/status/1501126597914632194
    - https://www.instagram.com/p/caspak2ombl/
    - https://twitter.com/…sen/status/1502313881288519684

    daha insancıl çalışma koşulları için, yardımcı sağlık personeli ile aynı maaşı almamak için, özel hastanelerde bir ameliyata 100 bin tl vermek zorunda kalmamanız için doktorlar grevde..

    (bkz: türkiye'de 18 ayda 8 bin doktorun istifa etmesi)
    (bkz: 10 yılda 5285 doktorun türkiye'den göç etmesi)
    (bkz: yurtdışına kaçan hekim sayısının 15 kat artması)
  • işin içine sağlık girince akan sular durur. saglikciya değil, hekimlere hep destek tam destek.

    edit: sağlıkçı ve hekim ayırımı yaptigimdan dolayi gelen çok sayıda soru ve itiraz üzerine açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur: öncelikle şunu belirtmek isterim ki, kendim; ne hekimim ne de hekim yakını. sağlıkci veya hekimlere uygulanan şiddet konusunda hekim, hemşire veya teknisyen vs. ayırımı gözetmeksizin en ağır ceza-i müeyyidenin uygulanması gerektiği, mevcut yasalar yetersizse de gerekli yasal çalışmaların yapılmasının, elzem olduğu kanaatindeyim. bu konuda nacizane desteğimde bir ayırım yoktur. fakat; işin içine alınan ücretler girince işin rengi benim acimdan degisir. mevcut durumda, sağlıkçılara oranla hekimler, hak ettiklerinin çok altında ucret almaktadırlar. sağlıkçılarin, hekimlerin sırtına binerek hekimlere yakın ücret almasinin adil olmadığı kanaatindeyim. aynı ekibin içinde olmak, ayni haklara sahip olmayı gerektirmedigi gibi; aynı sorumluluklari da yuklemez. kabul etmek gerekir ki, ortalama bir çabayla ortalama bir zekayla hemşire, teknisyen vs. olunabilir, ama; hekim olunmuyor. hekimlerin, hemşireye yakın ücret alması, kimse kusura bakmasin, çılgınlık..yetenekli olanı, özel çabayla bir yerlere geleni odullendirmek gerek. herkesi aynı potada eritmenin alemi yok. objektif olabilsek, empati kurabilsek birazcık da olsa adalet kaygisi gutsek inanın her şey çok güzel olur.
  • migros işçilerinin eylemleri kadar gündem olmuyor.

    doktor olmayıp desteklediğim iş bırakma eylemi.
  • insanların okuyup kendilerini geliştirmesine karşı değilim ama gözü doymazlık, minnetsizlik, şükretmesini bilmemek gibi kötü özelliklerin de okumuş kesimde özellikle yoğun görüldüğünü maalesef söylemek zorundayım. tabii okumuş olmasına rağmen insanlığını kaybetmemiş, halka eziyet etmeyen hekimlerimizi ayrı tutuyorum, kendilerine can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum.

    tanım: desteklemediğim, zarar verici eylem. günahsız insanları mağdur edenlere bakarak kimlerin gözü doymazlardan olduğunu öğrenebiliriz.

    edit: mesaj kutumu hakaretlerle dolduran doktor arkadaşlar eğitimin cehaleti aldığını ama bazı şeylerin baki kaldığını kanıtlamaktan ileri gitmiyorlar. birine küfür etmenin kişinin fikrini değiştireceğini mi düşünüyorsunuz? bu yaklaşımınızla insanlar ancak kulaklarını dediklerinize kapatarak mevcut fikirlerine daha da sıkı bir şekilde sarılır. benim saygılı üslubum bir tarafta, okumuş kendini yetiştirmiş adamların küfürleri diğer tarafta. bu ülke için gerçekten üzülüyorum, keşke böyle olmasanız ve size de saygı duyabilsek.
  • benzer konulara 100 defa yazdım tekrar yazıyorum. destekliyorum, bırakın! değeriniz bilinene kadar ne gerekiyorsa onu yapın. sizinle olan mücadele basit bir mesele değil, yalnızca sizinle ilgili değil. ülkeye yapılan bir hainlik söz konusu. sağlık geleneğimize darbe vuruluyor. şehir hastanesi gibi şeylerle sağlık çok önemseniyormuş gibi imaj çizildi ancak doktorlara savaş açılmış durumda. iyi doktorlar olmadan geri kalan hiçbir sağlık personelinin, binasının, ekipmanının önemi yok.
  • (bkz: 14-15-16 mart doktor grevi)

    edit: 2 gram beyni olmayan, asgari ücrete talim eden beyinsizlerin doktorları gerizekalı olmakla suçladığı başlık olmuş.
  • bu kadar kararlı ve çabuk örgütlenebilen bir meslek grubu daha görmedim. helal olsun
  • ben doktorlar ne isterse imkanlar dahilinde verilmesi gerektiği taraftarıyım. gayet de elle tutulur argümanlarım var.

    doktor kimdir? insan tamircisi.
    hastalanınca kendi kendini tamir edebiliyor musun? hayır.

    thus

    doktorlara iyi bakılması lazım.
  • yavaş yavaş da olsa her biri bir öncekinden biraz daha fazla ses getirmeye başlayan grevler.

    yavaş da olsa daha fazla ses getirmeleri güzel ama bu hızda devam edilirse anadolu'da tek bir nitelikli uzman doktor kalmadan önce bir şeyler değiştirilebilir mi şüpheliyim
hesabın var mı? giriş yap