• sevindiren edit: nihayet bu saçmalık son buldu. göreve iade edildi. olay ise avea/pttcell in 2016 yılında aynı ip yi birden fazla kişiye tanımlama saçmalığından kaynaklanmış görünüyor. bu gsm şebekesini kullananlar varsa hala aman diyim.

    3 günlük öfkem yeni yeni yatıştığı için ağır kelimeler kullanmadan açıklayacağım, fetö darbesinin nasıl sulandırılacağına şahane bir örneklik taşıyan rezillik.
    burada çok aktif yazan birisi değilim, özellikle 15 temmuz darbesinin ilk dakikalarından itibaren, darbecilere olan öfkemi anlatan yazdıklarım hala durmakta. üstelik bununla da kalmayıp ekşisözlükte darbe şakşakçılığı yapanları şikayet ettim bizzat.

    14 ekimde aldığım bir telefonla öğretmen olan kayınbiraderimin savcılığa fetö suçlaması ile ifadeye çağrıldığını öğrendim. başlangıçta şaka, sonrasında hemen düzeltilecek bir karışıklık veya yanlış anlaşılma sandığım olayın savcılık ifadesinden sonra ciddiyetini anlayabildim.

    uzaktan yakından, 17-25 aralık öncesi dahi bu örgütle hiçbir bağı olmamış, hiçbirşekilde toplantılarına, himmetlerine katılmamış, bankalarına, sendikasına bırakın bulaşmayı sıcak bile bakmamış, ben 15 temmuz darbesi sonrası fetö tabirini kullanırken kendisi daha öncesinden bu tabiri kullanan, kendi okulunda 3 yıldır fetö aleyhtarlığı tescilli kayınbiraderim fetö üyeliği suçlamasıyla savcıya ifadeye çağrılıyor.

    okul müdürü tebliğ ederken, hocam bu okulda bu suçlamayla çağrılması gereken son kişisin ifadesini kullanıyor, okulun çaycısına kadar herkesi hayrette bırakan bu suçlamayla soluğu savcılıkta alıyor. bırakın kimliğini, dünya ve siyasi görüşü dahil her konudaki fikrini açıktan, saklamadan, çekinmeden mertçe söyleyen biridir.

    kendisi de yanlış anlaşılma veya en kötü ihtimalle çekemeyen birilerinin şikayeti düşüncesi ile ifade vereceğinde suçlamanın bylock yükleme olduğunu öğrenince şokumuz büyüyor.
    evinde interneti olmayan sadece cepten internet kullanan birisi olarak, cep telefonunu teslim etmek istiyor, buyrun telefonumu alın, incelensin, eğer herhangi bir tarihte bylock indirip kullanmışsam her türlü cezaya razıyım diye. ordaki katip sadece ifade alıyor ve görevden uzaklaştırma ile gün sona eriyor.

    savcılıkta ifadede beklerken kendisi gibi feveran eden 4 kişiye daha rastlıyor. biri eşinden ayrılmış bir köyde telefonunda bile interneti olmayan iki çocuğunun derdine düşmüş bir kadın öğretmen. bir diğeri eğer eşim bu iddiada en ufak bir gerçeklik payı bulunsa beni anında boşar diyen bir kemalist.

    hemen bulunduğu şehre gittim, son derece metin ama müthiş öfkeli, böyle bir suçlamada bulunulmasını bile onursuzluk sayıyor.
    14 ekim cuma günü mitin gönderdiği 2400 kişilik listeye göre bu işlemler yapılmış.
    tüm ihtimalleri tek tek gözden geçirdik.
    - evinde 3 yıldır internet yok, evdeki internetini paylaşarak başkasının indirmesi ihtimali yok
    - kullandığı cep telefonunun ikinci el bir cep telefonu olmadığı için daha önce başkalarının yükleme ihtimali yok
    - cep telefonunu veya sim kartını emaneten birine vermiş değil, birinin telefonu alıp kumpas kurma ihtimali yok
    - cep telefonunun internetini hotspot ile kendisine kumpas kurabilecek kişilere kullandırmışlığı yok
    - kaldı ki haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla google playden vs kaldırılmış sd card, bluetooth ile aktarılıp ancak ve ancak başka bir kullanıcı referansı gerektiren uygulama. bırakın referansı o örgütten dostu yok!!
    bunun gibi akla uzak ihtimalleri de sıraladık, kazara, birinin kendisini zor durumda bırakma maksadıyla kasıtlı olarak yükleme ihtimalinin bile olmadığını gördük. geriye tek ihtimal kalıyordu mitten geldiği iddia edilen bu listede hata veya bu soruşturmayı sulandırma amacını taşıyan bir kumpas olduğu.

    iki gündür bizzat duyduklarımızla 14 ekimdeki 2400 kişilik bylock kullandığı iddia edilen 2400 kişilik öğretmenler listesinin buram buram kumpas koktuğu.
    listeyi gönderenin mit olduğu iddia edildiği için kumpasın/manipülasyonun veya (tüm iyimserliğimizi korumaya çalışarak) hatanın adresi de orası görünüyor. darbe istihbaratını yapamayan, çok sınırlı fetö temizliği yapılan, basri aktepe gibi mit müsteşarının sağ koluyken fetö suçlaması ile tutuklandığı kurumdan bahsediyoruz. sen burdan çıkanları nasıl bir kontrol süzgecinden geçirtmezsin?
    eğitimbirsen dahi darbeden bu yana ilk defa 14 ekimde, bu 2400 kişilik liste ile ilgili aynı gün bir bildiri yayınlıyor.

    milli eğitim ve ankara ile görüştüğümüzde bu son listenin inanılmaz tepki topladığı ve ne olduğu bilinen, bu suçlamanın yapılabileceği en uzak kişiler hatta fetö aleyhtarlığı ile bilinen kişiler özellikle seçilmişçesine yapıldığı şeklinde.
    bylock şüphesiz fetö soruşturmasındaki en kuvvetli argümanlardan biri. kişisel görüşüm bu argümanı değersizleştirmek ve sulandırmak adına özellikle son yayınlanan liste ile mağduriyetleri artırıp bu kuvvetli delilin üzerinde soru işaretlerini artırarak işi sulandırma gayreti bu. bu listenin kaynağı sorgulanmalı, üzerine gidilmeli ve mazlumun ahını almama konusunda son derece ihtiyatlı olunmalı.

    bylock kullandığı asılsız ithamı ile görevden uzaklaştırdığınız öğretmen; 15 temmuz gecesi eşi ile beraber sokağa çıkıp sabahlayan bir vatan evladı. fetö suçlamasını, hırsızlık gibi onursuzluk addediyor. bırakın bylocku, bunların örgütüne dair en ufak başka bir aidiyet delilinde dahi en ağır cezaya baştan razı.
    feryat ediyor kendisi, rızkı veren allah, ihraç edilmekten korkmuyorum diyor, ama bu onursuz ve asılsız suçlama ile karşı karşıya kalmak işte o canımı yakıyor diyor. 15 temmuzda darbenin ilk saatlerinde, darbecilere karşı can havliyle eşini alıp çıkan, yıllardır bu örgüte lanet okuyan birine yapılabilecek en alçakça itham.
    bu masum öğretmene ve diğer masumlara yaşatılan mağduriyet uzarsa, bunların bedduasına bile gerek kalmadan allah hesabını sorar. hakkın büyüğüne küçüğüne bakılmaz, eğer ki at izi it izi karıştırılmaya devam edilirse, bu işler hala ne derece temizlendiği meçhul mitteki veya diğer kurumlardaki 3-5 kişinin eline herhangi bir kontrol mekanizmasına tabi tutulmadan bırakılırsa, mağduriyetler büyürse, haklılığınızın temeli adaletten uzaklaşırsanız korkarım ki sonuçları ülke için de iyi olmaz. çok uzağa gitmeye gerek yok, 2-3 yıl önce bir takım kumpaslarla hapislerde mağdur olanlar nerede, o kumpası kurgulayanların hali nice şimdi.

    asılsız bylock iddiası ile görevden uzaklaştırdığınız öğretmenle darbe gecesi bizzat benim whatsapp yazışmalarım buyrun:
    http://i.hizliresim.com/e397bb.jpg
    http://i.hizliresim.com/jbbead.jpg
    http://i.hizliresim.com/2jzmrd.jpg
    http://i.hizliresim.com/meavaz.jpg

    şuda eğitimbirsen in 14 ekim tarihli 2400 kişilik bylock listesi üzerine yayınladığı bildiri:
    http://www.egitimbirsen.org.tr/…-magdurlar-uretiyor

    edit: evde internet meselesine takanlar ve özülü çocuğun duygu sömürüsü sosu olduğuna inananlar için zaruri detay: doğumundan itibaren özürlü, görmeyen, konuşamayan, beyni kaslarını çalıştırmayan, hareket kabiliyeti sınırlı ve sürekli bakım isteyen bir bebekten dolayı eşi 1 yıl ücretsiz izin aldı, işini bırakma noktasına geldi. ankarada hacettepe, izmirde bitkisel tedaviye yıllarca devam ettiler, çocuğa vardiyalı bakmak durumunda kaldılar. bırakın interneti kendilerine doğru dürüst ayıracak vakitlerinin olmadığı çetin bir imtihanları var. aile ve benim için önemli ama yine de bu hak arayışı için lüzumsuz bir detay haklısınız çıkardım onu.

    edit1: demokratlık dersine çok şükür ihtiyacım yok. 1980 darbesinde hapis yatmış bir babanın evladıyım. hem onun hem bizim için bir şeref vesikası bu. zira inandığı değerlerden ötürü hapis yatmak değil, karşında durduğun bir şeyle yaftalanmak can yakan, rahatsız eden. devamında eşimin ve ailecek ödediğimiz bedeller var ki konumuz o değil.

    edit2: darbenin daha ilk saatlerinde yazdıklarım burada duruyor olmasına rağmen hala fetöcü/kripto yakıştırması yapabilen zihniyete aşina değilim.

    edit3: maalesef küfürbazlık, pespayelik bu sitenin bir şiarı haline gelmeye başladı. hakareti meziyet görenlerin anlama çabası olmadığı gibi anlayabilme yeteneğinden de şüpheliyim. mesele burada kişisel bir mağduriyetin ötesinde binlerce mağdur üretilerek bylock gibi bu darbenin en sağlam argümanını sulandırma çabası. rızkı veren devlet mi ki ihraç rızıksız bıraksın.

    1980 darbesinin bedelini yakınlarımla ödemiş birisi olarak, darbecilik gibi alçakça bir suçun şakşakcılarını şikayet etmekten gocunmam bir şereftir benim için. şimdi olsa yine yaparım.

    buradaki çoğunluk siyasetin kurtarıcılığına inandığından, günlük siyasetin girdabına kendini kaptırdığından, siyasi etiketlerle karşısındakini dövmeye aşağılamaya çalışıyor. siyasetin kurtarıcılığına inanmayan, siyasi tercihimi ehveni şer prensibine göre yapmış birisi olarak, şu ana kadar burda bile siyasi bir propagandanın parçası olmadığım gibi, oy verdiğim partinin başarılı icraatlarını samimane alkışlarım, yanlışlıklarını hatalarını savunmak gibi bir savrulmanın parçası olmam. düşmanımın bile mağduriyetiyle sevinmek gibi bir zilletten allaha sığınırım.

    küfürbazlarla, ahlaksızlarla değil ama ateist, kemalist, hristiyan vs.. ile demokrasi gibi birarada yaşayabileceğimiz bir ortak zemin var. burada az sayıda da olsa aklı başında, konuşulabilecek kişi olduğunu görmek enseyi karartmamak için bir ümit.
  • özet: bunlar şimdi çok hızlı akp'li arkadaşlar, fetöcü diye kaynına kaymışlar.

    şimdi sorum şu: ben zamanında fetöcülere söverken akp'li olup da bir kişi çıkıp ya haklısın demedi bana, buna binaen soruyorum; akp'li olmak fetö üyesi olmak için en birinci koşul değil midir?
    ben anlamam öyle 17 aralık falan, terör örgütü dediğin bir gecede kurulan bir şey değil, hiç mi sohbete gidip maklube gömmedin kayınçoyla? yeme bizi...
  • kararnamelerle görevden almalarda çok büyük sıkıntılar olduğu, çok sayıda insanın haksız yere görevden alındığını aylar öncesinden yazdık, bu da durumu ucu kendisine dokunduğuna fark eden birinin figanı.
    kusura bakma paşam, niemöller alıntısına gerek yok, bizi almaya daha önceden geldiler, hep geldiler zaten, gelenler arasında muhtemelen siz de vardınız.
  • olmayan rezalettir. hatta muhtemelen fetöcülerin algı operasyonudur.

    reisiniz dedi evladım mağdur yokmuş. ondan iyi mi bileceksiniz?

    http://www.sabah.com.tr/…-bakmayin-magdur-falan-yok

    yetmedi mi?
    http://www.haberturk.com/…magdur-edebiyati-yapmasin
    http://aa.com.tr/…c-kimse-magdur-edilmeyecek/613675

    bu arada bylocktan aldıklarına emin olmanızı tavsiye ederim. arapça bir cümleyi 450 kez okuduğunda darbeyi engelleyeceğine inanan birisinin öğretmenlik yapamayacağını düşünmüş olmasınlar? büyücü müsünüz nesiniz 1001 kere tekrarlayacaz, koro halinde okuyacaz falan hayırdır? pentagram çizip mum da yaktınız mı?
  • patlamış mısır alıp kenara çekilmelik olay. tadından yenmez.

    siz bu başınıza gelenlerin bedelini 15 temmuz'dan çok önce ödediniz. taaa yıllar önce işini yapanları uzaklaştırıp, elinizdeki iktidarın gücüyle bu adamları devlete yerleştirirken. şimdi de kendi düşen ağlamaz diyeceksiniz. orospu çocuklarını destekleyip, cumhuriyetin çocuklarını doğrarken düşünecektiniz, ona göre oy verecektiniz, ağlamayın.

    not: kardeş kusura bakma, hümanist olan yerlerim ağrıyor, size karşı hiç hümanist olamıyorum. kutuplaşmaysa da kutuplaşma olsun bunun adı.
  • bir iki kişi haricinde herkes sevinmiş amk bu maduriyete.
    şerefsizsiniz olm siz. bir insan bir madur olmuş bir haksızlıkla karşılaşmış ve bunu paylaşıyor.
    muhtemeldirki bu arkadaş gibi bir çok madur olan ve haksız yere suçlanan insan mevcut. dikkatler buraya çekilmeli.
    ve devlet kurumları bu işten el çektirmelere, uzaklaştırmalara daha dikkatle yaklaşmalı.
    ama şerefsiz köpeklerin hoşuna gitmiş gibi veya layık mışsınız gibi seviniyor.
    bu kişi akp li olabilir olmayabilir.
    darbe günü karşı çıkış meydanda olduğu için belki bu haksızlığa seviniyor olabilirsiniz.
    ama en azından susun amk. inşallah hak yerini bulur ve haksız yere madur olanlar belirlenebilir diyebilirdiniz. ama demediniz
    hayvanlık ve piçlik dürtünüz galip geldi.
    yarın bir gün sizinde bir haksızlıkla karşılaştığınızda sizden yana tavır gösterebileceğiniz karşıt görüşlü bir insan bulamayacaksınız. ve köpek gibi pişman olacaksınız. yada olmayacaksınız. onu bilemem.
    ama sevindiğiniz bu duruma benzer bir durumla kalmanızı dilerim
  • fetih suresi ile darbeyi bastiran adamin drami.
    255 tekrarli yasin suresi okursa bence bu sorusturmayi da atlatir.
  • bir dinci agliyor gozleri yasli. hahah. fetocularin siktir edilmesi konusunda olumlu dedigim ihrac. biz de inandik fetocu olmadiginiza amk. yiyin lan birbirinizi. ne bok oldugunuz belli. kimi kandiriyorsunuz fetocu degilim diye. hadi canim hadi, baska kapida zirlayin. reyis'in de dedigi gibi, ortada magdur filan yok, inkar eden fetocu var. bre zindik, sen reyisten daha mi iyi bileceksin. zumma hasa allah bile carpar reyise karsi geldigini gorunce.

    dua okuyarak darbeyi onleyecegini dusunen yobaz ogretmenlerin egitim camiasindan siktir edilmesi de ayri bir guzellik. devaminin gelmesini dilerim. hukumetimize bu konuda tam destek veriyorum.
  • dur daha dur delikanlı daha neler olacak. etrafta yok edecek kimse kalmadı sen zannediyor muydun ki yok etmeye alışmış bir sistem tüm düşmanlarını yok edince duracak.

    kimse kusura bakmasın her muhalif ses susturulduğunda biz yıllarca senin şu yaşadığın duyguları yaşadık. hadi git anlat derdini şimdi bu ülkenin muhteşem hukuk sistemine.
  • "evinde 3 yıldır internet yok"

    neden yok? günah mı?
    kaçıncı yüzyılda yaşıyor milli eğitim bakanlığı personeli olan öğretmen?

    haksızlık kısmı doğru gibi maalesef, allah kolaylık versin. adalet herkese lazım.
hesabın var mı? giriş yap