• artık buna özel bir başlık açılmasının zamanı geldi de geçiyor çünkü maalesef ülkemizde adalet artık sosyal medya üzerinden yürüyor. ekşi sözlükteki tatil.com başlığının son sayfaları ve şikayetvar sitesi benim de yaşadığım sorunlarla dolup taşmış durumda.

    özet: pandemiden dolayı iptal olan tatilimizin para iadesi yapılmıyor ve hatta aramalarımıza, mesajlarımıza cevap verilmiyor.

    daha pandemi olayları ortada yokken arkadaşlarla kıbrıs tatili yapmak için anlaşmıştık. rezervasyon işlerini arkadaşlarım yaptı ve maalesef gidip bunlardan almışlar tatil paketini.
    daha sonra koronavirüs olayları artınca ve yasaklar gelmeye başlayınca biz tatili iptal ettik ve o günden beri oyalanıyoruz. önce resmi sürenin geçmesini bekledik ama onun da aylar öncesinden bitmesine rağmen para iadelerimiz yapılmıyor.
    işin bir diğer ilginç yanı müşteri hizmetleri sadece yeni rezervasyon için açıyor telefonu. diğer seçenekleri seçerseniz mail üzerinden işinizi halledin diye bitiriyorlar iletişimi. geçen gün üst üste aradım ve iade-iptal kanallarının hiçbirinden ulaşamayınca yeni rezervasyon seçeneğini seçtim ve tabii ki 10 saniye sonra bir müşteri temsilcisine bağlandım.

    ben: para iadesi için aramıştım.

    temsilci: maalesef buradan yapamıyoruz. internet üzerinden mail yoluyla iletişime geçmeniz gerekiyor bla bla...

    ben: onu yaptım zaten kimse dönmedi. ayrıca para iadeleri için online müşteri temsilcisi vermiyorsunuz ama yeni rezervasyon için pat diye bağlanabiliyorum. parayı almaya gelince kusursuz müşteri memnuniyeti, iptal garantisiyle aldığımız tatilin parasını almaya çalıştığımızda üç maymunu oynuyorsunuz. bu nasıl bir anlayış. yani diyorsunuz ki cimer veya sosyal medyaya başvurun, bizden size hayır yok. öyle mi?

    temsilci: hayır öyle bir şey demiyorum (iç ses: evet öyle dostum:))

    ben de kapatıp artık böyle bir başlık açmak zorunda kaldım. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin de gündem olsun çünkü binlerce kişinin parasının üstüne yatmış gibi davranan bu oluşumla başa çıkamıyoruz.
  • ülke de hiç mü dürüst ticaret / e-ticaret erbabı kalmadı yahu, tatile gitmek istersin sövüşlenirsin, süpürge almak istersin sövüşlenirsin (bkz: 14 ekim 2020 trendyol rezaleti), sonra neden ülkede mutlu olamıyorum başlıklarına yazıyoruz diye linç yiyoruz, yahu nereye elimizi atsak kuruyor, ne yapmak istesek şark kurnazları, üç kağıtçılar, yalan dolan ile karşılaşıyoruz, nedir bu rezalet dünyası yahu!
  • rezalet puanım 10/10

    daha önce tatil.com kullanmıştım demek artık kullanmayacağız.
  • rezalet gibi rezalet. yazıklar olsun.
  • rezalet gibi rezalettir.
    ben, bu siteleri kullanmayı bırakalı çok oldu. bu sitelerden beğendiğim otelleri direkt arayıp, bilgi alıp ona gore rezervasyon yaptırıyorum. hem, özel isteklerimi ilk elden iletiyorum, hem de yaparlarsa indirim alıyorum.
  • aracısı olduğu işlem için hizmet alacak kişiden parayı alıp hizmet sunucuya vermeyen ama geri de vermeyen firma içeren rezalelet.
  • aslında tam paravan şirket kurup gariban/ümmet tokatlamalık dönem. at profiline 2 tane reyiz fotosu, kralsın. çarp çarpabildiğin kadar. adalet yok bişey yok. baktın devran dönüyor, kandırıldık dersin. tutmadı mı? kaç git anasını satayım. bak tosun'a!
  • aynı durumdan muzdarip arkadaşımın hikayesini buraya taşımıştım. umarım ikinize de hakkınız geri ödenir.
    #111138586
  • üç kuruş daha uyguna olsun diye daha az kurumsal yerler seçildiğinde alınan riskin gerçekleşmesi durumu bence.

    etstur’dan aldığım yurtdışı turunu pandemi sebebiyle iptal ettiğimizde ertesi gün iade gerçekleşmişti sorunsuz olarak.

    aynı durum, özellikle elektronik* konusunda da çokça yaşanır. biraz daha ucuz diye amazon.com.tr gibi yerlerden değil de dandik firmalardan (bkz: trendyol) (bkz: hepsiburada) ya da ismi duyulmamış üçüncü taraf satıcılarından alışveriş yaparsan sonrasında rezalet başlığı açman oldukça olası.

    yani yapmış olduğun alışverişte her şey yolunda giderse, evet tasarruf edersin canım kardeşim ama sıkıntı çıkması durumunda maruz kaldığın zararın, başta almak istemediğin riskin 3-5 misli olmakla birlikte; can sıkıcı ve uğraştırıcı bir süreç de cabası olur.

    (bkz: ucuz etin yahnisi)
  • banka aranır, chargeback talebi açılır, birkaç gün içersinde bankadan yetkili biri sizi arar, hizmeti almadığınıza dair kanıt ve belgeleri ister (iptal e-postası vs) 60 - 200 gün arasında paranız hesabınıza aktarılır. türsab’a, şikayetvar.com’a ve benzeri yerlere de şikayet yazıp rezil etmeyi unutma.
hesabın var mı? giriş yap