• belek te ev sahipliği yapacağımız lakin 2 ay kala 21. liğe gerilediğimiz dünya liderleri zirvesidir.

    (bkz: türkiye ekonomisinin dünyada 21. sıraya gerilemesi)
  • çılgın bir kiralık araç talebine sebep olan zirve. antalya'yı geçtim, bütün büyük şehirlerdeki mercedes-audi-bmw lüks segment araçlar kiralama için tükenmiş durumda. alayını antalya'ya sevk etmişler. düz bir hesapla;

    20 ülkenin yetkilileri olacak.
    her ülkenin heyeti ortalama 10-20 kişiden oluşsa toplamda 200-400 lüks segment araç demek oluyor. bunlar sadece katılımcı tayfa. bir de organizasyon ekibi de dahil olunca talebin boku çıkmış oluyor.

    durum böyle olunca japonya bilmem ne bakanı bmw 7 serisine binmek istiyor diye bizim patron fluence kullanmak zorunda kalacak. kıyamam ki..
  • olası kpss 2016 sorusuna kaynak teşkil edecek organizasyon.
  • böylesine bir zirve antalya'da gerçekleşecek ve 2 gün boyunca trafik istanbul trafiğinden beter olacak. en ufak yol çalışmasında bile artık antalya trafiğinin nüfusu kaldırmadığını görüyoruz hele bir de yaz ayında felaket bir trafik oluyor bazen otopark bile bulamıyorsunuz... antalyalılar 15-16 kasım tarihlerinde özellikle alanya yolunda trafiğe çıkmamalılar bence. zaten güvenlik önlemlerini artırmışlar zirvenin yapılacağı belekteki halk bile dışarı çıktıklarında yanlarında bir güvenlik görevlisi olacakmış..
    buna istinaden yurtdışından 10 ila 30 bin protestocununda antalya'ya gelmesi bekleniyormuş; eğer bu olursa uluslararası bir gezi olayı yaşanabilir... bekleyip göreceğiz yalnız o tarihlerde havalanı çok kalabalık olacak antalya'ya gelecek veya antalya'dan başka şehre gidecekler bence mümkün olduğunca karayolunu kullansınlar...
  • serik ilçesi mahrumiyet bölgesi haline geldi.
    zirveye gelmesi beklenen gruplara ait rakamlar
    katılımcı heyetler toplamı 13000
    basın görevlileri 4000
    görevli polis sayısı 13 500
    beklenen protestocu,eylemci sayısı 20 bin.
    yollar tek şerit olacak 10 günlüğüne, bir şerit heyetlerin protokol yolu olacak. gidiş-gelişler tek şeritten devam edecek. devlet başkanları geçişi sırasında tüm trafik durdurulacak. ağır araç girişi bu süre içerisinde yasak. belek oteller bölgesine zirve kimliği olmayanların giriş-çıkışları yasak.
    obama ile putin güreşse de izlesek diye bekleyen serikliler yok değil.
  • otelleri zengin edecek zirvedir.
  • erdogana kendi ulkesinde ayar cekmeye gelen devlet liderlerine sahit olacagimiz etkinlik. suudi arabistan bile bize gecirebilir artik basin ozgurlugu konusunda. erdogan gecen sene barack obamaya kirginim demisti gucunu kullanip amator bir filmi engellemedi diye, simdi obama antalyada erdogana ne kadar kirgin veya kizgin gorecegiz.
  • zirve icin antalya'ya gelen ilk lider suudi arabistan kralı salman bin abdülaziz olmustur.
    arap krali'nin ve yaklaşık 1000 kişilik suudi arabistan heyetinin kullanımı için zırhlı 65 mercedes’in yanısıra türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve çoğunluğu yine mercedes marka 400 lüks araç kiralandı.
    fiyatları 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen lüks araçlarda otelin içindeki park alanlarına sığmayınca otel çevresindeki yola park edildi.
    mardan palace’ta konaklayacak suudi kral salman ve prens telal için altın yaprağı süslemeli tatlılar ikram edilecek. suudi heyet için geceliği minimum 800 euro’dan başlayan ve 15 bin euro’ya kadar çıkan 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı.
  • 13 kasım 2015 paris'te patlama olayı sonrası barack obama'nın ilk basın açıklamasına göre tarihinin değişmesi muhtemel olan zirve.

    edit: birileri burada verdiğim habere inanmayıp girişimlerde bulunmuş. (bkz: #56239684) ben uğraşamam. isteyen internette arasın bulsun açıklamanın videosunu.

    bir de yukarıda muhtemel'i vurguladım.
  • hollande katılamayacağını açıklamıştır.
hesabın var mı? giriş yap