*

  • rekabet kurulunun aldığı kararla google'ın arama motorunun, lisanslı ürünlerde ilk ve değiştirilemez tercih olarak yüklenmesinin iptal edilmemesi durumunda google şirketinin günlük 1.5 milyon tl ceza ödeyeceğine hükmetmesi üzerine. google da türkiye'de satılan yeni android telefonlara dün itibarı ile android lisansı vermeyeceğini. youtube, google play gibi servislere erişimi kapatacağını ortaklarına duyurdu.

    çarşı karışacak

    kaynak: https://www.haberturk.com/…ari-patlayabilir-2549571
  • cevap olarak apple ürünlerindeki verginin kaldırılması gereken ambargo.
  • google'ı koruyan olursa kalbini kırarım. çok tehlikeli bir şekilde tekelleşiyor bunlar. çok acayip haksızlıklar dönüyor sektörde. yükselişe geçen hesaplara inceleme adı altında blokajlar geliyor. tabiri caiz ise google istediğini, istediği pazarda dev konumuna getiriyor, istemediğini daha yumurta aşamasında türlü bahanelerle ipe sapa gelmez sebeplerle ezip başını çıkarmaya fırsat vermeden bitiriyor.

    konuda yazılacak çok şey var. kayıp kaçağı efendi gibi işini yapanların ebm lerini yükselterek, düzgün çalışanlara dağıtması falan yani bilseniz aklınız durur. hani şu elektrikteki kayıp kaçağın düzgün ödeyenlere dağıtılması gibi. vay mk dersiniz.

    bir ara çok kapsamlı tecrübeye dayalı bilgiler vermek istiyorum bu konularda.

    bu arada her ne kadar google ın tekelleşmesi sıkıntılı bir hal aldıysa da gerçekleşmesi durumunda çok büyük kaosa neden olacak karardır. bir çok kişiyi ekmeğinden edecektir.

    ama çok söyledik dostlar. kazancınız tek tip ve bir platforma bağlıysa orası kapandığında aç kalırsınız, google a, moogle a falan güvenip de borçlanmayın diye. gördüğünüz gibi bir sistemin kapanması için servis sağlayıcının dükkanı kapatması gerekmiyor.

    gerçekleşmesini istemediğim ambargo başlatılması olayıdır.
  • haberde inanılmaz bilgi hataları var. adam akıllı bir teknoloji basın yayın kuruluşunun yayınladığı bir haber var mı? varsa onu ilk mesaja eklemek daha sağlıklı olur.

    android işlemcili ne anasını satayım. şimdi gel de bu habere güven.
  • tehdit etmiş, adamların türkiye cirosu da beklentimin üzerindeymiş, onbinde 5 i ; 1.5 milyon tl ise 3 milyar ciro sözkonusu habet içeriğine göre,

    kararı uygularsa venüs vb telefonlar tarih olur.
  • bir zamanlar gözümde hz.ömer kadar adaletli olan google sen çok yanlış yaptın. çok yanlış harekettir.
  • italya için üretilmiş ancak ithalatçı garantisi ile türkiye'de satılan bir samsung telefon satın aldık, ab mevzuatı gereği ilk kurulumda hem öntanımlı arama motoru hem de web tarayıcısı için farklı seçenekler sundu, "bak biz google'ız ama duckduckgo var, yükliyim mi?", "bak bu chrome ile internete girebilirsin ama firefox diye bi seçeneğin var onu yükleyebilirim" diyerekten. eğer rekabet kurumu tıpkı ab'de uygulanana benzer bir seçenek olanağı sağlarsa bu kesinlikle tüketici lehine olur.
  • kaynak; (bkz: habertürk)

    google hiç bir şekilde türkiye pazarını bırakmaz.
  • google sen haksızsın ibne. sana laflar hazırladım...
  • en iyisi olduğundan tekel olması sorun değil diyip cezayı iptal ederler .
hesabın var mı? giriş yap